Autor Zpráva
m.k_k
Profil *
Ahoj,
mám takový menší problém. Mám na stránce Input (text) a při kliknutí dovnitř chci, aby se mi zvýraznil změnou barvy pozadí. To samozřejmě není problém, problém je v tom, že když kliknu do toho Inputu, tak se mi změní i orámování tohoto prvku. A i když kliknu mimo prvek (Input) tak se barva pozadí změní na správnou, ale jiné orámování zůstane dokud nenačtu znovu stránku. Takto se to chová i v FF 3 i v IE 7.

Zdroják:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
  <title></title>
  </head>
  <body>
		<span class="mkFormTitle">Název:</span><input type="text" class="mkFormText" name="0__nazev" value="Karel" size="35" onFocus="this.style.backgroundColor='rgb(255,255,221)';" onBlur="this.style.backgroundColor='White';">
  </body>
</html>


Odkaz zde
Nevíte někdo, kde by mohla být chyba?
Děkuji za případné odpovědi.
Martin
Str4wberry
Profil
To je běžný jev. Jsou dvě možnosti:
1. Neměnit barvu <input>u.
2. Nastavit si styl rámečku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na m.k_k:
Přidávej/odebírej třídu (tedy this.className). Přidání změní barvu pozadí (a klidně i border, color, cokoliv), odebrání nastaví výchozí vzhled.

Barvu písma bys nastavit měl, když měníš barvu pozadí. Výchozí totiž nemusí být černá.
Str4wberry
Profil
Chamurappi, tím se ale stejně nevyhne změně rámečku při focusu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Ano. Vyhne se tím ale tomuto: „jiné orámování zůstane dokud nenačtu znovu stránku“.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0