Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jet Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 6. 2005, 09:30:38
Ahoj, mám takový problém - mám menu tvořené seznamem (položky <li></li>), které mám nastylováno tak, aby se zobrazovalo horizontálně. V ploložkách mám odkazy (<li><a></a></li>). Nastavil jsem vlastnost a:hover a změnil text na strong. Všechno šlape jak má, jenom při najetí myší na odkaz se ten ztuční a tudíž mírně posune celý řádek. Víte někdo, jak toto posunutí textu odstranit?
Aby odkaz, který má při a:hover nastaveno ztučnění neměnil tok dalších odkazů? Díky za případné rady :o) J. |
||
DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 14. 6. 2005, 09:34:17
Nemůžeš to odstranit - tučné písmo má širší řez.
Napadá mě jedině změna letter-spacing, ale poskakovat to asi bude vždycky |
||
Petra Profil |
#3 · Zasláno: 14. 6. 2005, 09:50:11
A nebo nastavit těm jednotlivým li pevnou šířku s nějakou rezervou.
|
||
Jet Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 6. 2005, 10:16:34
DoubleThink: má širší řez, to je jasné, letter-spacing bohužel nepomůže
Petra: Pevnou šířku jednotlivým li nastavit nemůžu, těch položek je tam mnoho a v kódu by mi vznikl binec Každopádně prozatím díky, kdyby náhodou někdo věděl... |
||
Leo Profil |
#5 · Zasláno: 14. 6. 2005, 11:38:00
Zakladni pouceni pro hover je: nemenit geometrii (velikost). Jinak se vam muze i rozsypat stranka, nehlede na to, ze to blbe vypada. Zmente barvu, barvu pozadi, ramecek, apod. Leo
|
||
peta Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 6. 2005, 12:37:12
Jet: pevnou sirkou, padingem, marginem ( coz muze vyzadovat display:block) ...
Hm? Treba, jak mi funguje menu u www.rar.cz/rarnova/ ? Das hover a on se tam objevi ramecek a nic neskoci, kouzlo? ne, myslim, ze tam menim pading hoverem nebo tam mam ramecek stejnou barvou, jako pozadi. |
||
Jet Profil * |
#7 · Zasláno: 14. 6. 2005, 12:50:21
Leo a Peta:
Jasně, můžu změnit barvu pozadí, můžu odkaz pomocí hover orámovat a asi dalších 1000 možností. Potřeboval jsem ho ale ztučnit. Každopádně už to momentálně neřeším, nakonec jsem odkaz odlišil změnou pozadí. Díky za Vaše rady! |
||
FantomX1 Profil |
#8 · Zasláno: 14. 6. 2005, 16:46:17
Ved ti to jednoznacne vysvetlili, tak o com tocis?
Najprv si to ale musis odskusat a musis to presne doladit. Mas napriklad odkaz v liste s urcitym paddingom, napriklad 5px, takze okraj listu bude na kazdej strane o 5px vzdialeny, ale ked zvacsis hrubku pisma tak sa to posunie o urcitu velkost, ty si pri vyskusani zistis o kolko pixelov sa to asi posunie a potom pri hoveri zmensis padding o tolko pixelov o kolko sa zvacsi samotny text a tym sa ti to uz rozhadzovat nebude. Oni ti tu vysvetlili to iste, ale priklad bol predvedeny na borderi. |
||
Jet Profil * |
#9 · Zasláno: 15. 6. 2005, 08:33:26
Jasně, ovšem problém tkvěl v tom, že každá položka z menu se při ztučnění roztáhne o jiný počet pixelů, protože odkazy mají různé počty písmenek. Nechtěl jsem nastavovat parametry pro každou položku zvlášť...
Ovšem to díky bylo naprosto upřímné. |
||
peta Profil * |
#10 · Zasláno: 15. 6. 2005, 12:14:00
FantomX1: toto reseni je na houby, kdyz dam pismo ++
Jet: Ukaz stranku... vetsinou se menu musi delas s pevnou sirkou odkazu. Mozna by to slo javascriptem filtrem, jak se dela stinovani. - Pak by to slo obrazky :) Coz je samo nevyhodne na velikem rozliseni jako treba 1600x1200 :) - Kazdopadne tim letter-spacingem urcite plus font-weigth: se nezadava default bold, ale treba v 6pt nebo em nebo pixely. nebo mas ruzne tucnosti http://www.jakpsatweb.cz/css/font-weight.html - pak to lze resit javascriptem pripsanim textu a napozicovat jej o 1 px doprava :) Coz je sice ne moz fajn, ale udela to totez :) - to pozadi je fajn reseni, ja jeste pouzivam text-decoration, protoze ten neposouva text |
||
Jet Profil * |
#11 · Zasláno: 15. 6. 2005, 14:22:33
Peta:
Diky, uz jsem to vyresil zmenou pozadi, dokonce to vypada lepe :o) Kazdopadne to s letter-spacing si budu pamatovat :) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0