Autor Zpráva
Pavel_P
Profil *
Ahoj,

marně řeším otázku, jak funguje centrování v jednotlivých prohlížečích, mám následující problém :
Elementu Body přiřadím pozadí, které je centrované, dále vložím do xhtml stránky div, jenž je pomocí css umístěn taktéž centrovaně. Zajímavé je, že při změně velikosti okna prohlížeče, pak pozadí zůstává centrované a div skáče vždy o jeden pixel doprava a zase nazpět. V Opeře 9.51 tuto vlastnost nepozoruji, v ie7 záleží na velikosti okna a v FF3 je div permanentně posunut o jeden pixel vpravo, tj není stejně centrován, jako pozadí.

Ukázka css :

body
{
  margin-top: 0px;
  margin-bottom: 0px;
  margin-left: 0px;
  margin-right: 0px;
  padding-top: 0px;
  padding-bottom: 0px;
  padding-left: 0px;
  padding-right: 0px;
  background-image: url(bg.jpg);
  background-position: center top;
  background-repeat: repeat-y;
}

#page
{
  background-color: rgb(0,0,0);
  width: 801px;
  padding-top: 0px;
  padding-bottom: 0px;
  padding-left: 0px;
  padding-right: 0px;
  margin-left: auto;
  margin-right: auto;
  border-left: 0px;
  border-right: 0px;
  height: 100px;
  }


PS: Pro názornost jsem nepoužil zkrácenou formu zápisu.

Příklad ke shlédnutí je zde: www.kino.novy-jicin.cz/bla.html
Pavel_P
Profil *
Odkaz : www.kino.novy-jicin.cz/bla.html
Plaváček
Profil
Pavel_P

Především zkus nezadávat šířku v lichých jednotkách (proč 801px a ne 800px?). Principy zaokrouhlouvání se napříč prohlížeči liší. Pokud tato úprava nepomůže, najdeme jiné řešení (pár jich znám).
Pavel_P
Profil *
Díky za upozornění, ta lichá velikost je pozůstatek zoufalosti hledání řešení stylem pokusů, samozřejmě má být 800px, v tom ukázkovém příkladě to opravím. Jinak sudá velikost bohužel nic neřeší a problém zůstává. Za případné objasnění tohoto chování budu vděčný.
Pavel_P
Profil *
Pohrál jsem si ještě s šířkou toho pozadí, nevšimnul jsem si, že mělo také lichý rozměr, teď je sudé a vycentrování funguje správně ie7, v ff3 se div stále hýbe podle šířky okna, zřejmě platí : sudá šířka - totožné pozicování na střed, lichá šířka - div je o pixel vpravo. V Opeře je chování podobné jako v ff3, ale naopak.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: