Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MissCroft Profil |
#1 · Zasláno: 16. 6. 2005, 14:31:34
... aneb dobrá, kašlem na to a začínáme znovu jinde....
Problém 1: chci rozpozicovat stránku následovně: prvek č.1 bude nahoře a bude mít výšku 200px a pod ním bude prvek č. 2, který musí mít vždy výšku do zbytku stránky..... Problém 2: když se podíváte na www.screamteam.cz/tombraider , tak tam máte 3 sloupce... už jsme řešili, jak rozvrhnout, aby to i při nejvyšším prostředním sloupci vypadalo dobře.... otázkou je, jak to pitomě vypadá, když prostřední sloupec je nejnižší.... a teď babo raď.... |
||
FantomX1 Profil |
#2 · Zasláno: 16. 6. 2005, 14:58:53
To MissCroft:
Tu http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=17&topic=7 122&page=2 som to uz rozoberal. Da sa to ale len v mode quirk a to nasledovne. <div id="kontajner" style="height: 100%; border: 1px solid black"> <div id="horne_menu" style="border-bottom: 1px solid black; height: 200px; width: 100%"> </div> <div> </div> </div> Potom spodny div bude mat vysku do konca obrazovky ak si mala na mysli to, ale do konca obrazovky len v tom pripade ze samotny text nie je vacsi, kedze sa to interpretuje ako min-height a tiez len v quirk mode. A ak to moze byt uz podtym 200px menu lubovolne dlhe, pretoze koniec stranky neznamena koniec okna, tak to sa da spravit lahko. Momentalne ine riesenie nevidim. Este by to slo v opere pomocou vlastnosti height v standardnom mode, ale tam by zase hlavne menu nemalo velkost stranky. Takze asi len tabulky, teda pre tento pripad. 2.problem: Strednemu divu sa nastavi predom vacsia vyska aby bola vzdy vacsia ako menu. Alebo sa to zriadi pomocou obrazkov v menu. Alebo v quirk mode to bezi uplne v pohode ako tabulka pri nastaveni height: 100% pre hlavny blok. Vtedy dokaze prebrat IE aj Opera hodnotu vysky od hlavneho bloku, nevedia ju prebrat len ked ma nastavenu na auto. |
||
Charlie Profil |
#3 · Zasláno: 16. 6. 2005, 14:59:04
No, nejdřív k problému č. 1:
Pokud vím, tak za použití HTML a CSS nejde udělat to, aby byl prvek roztažaný na zbytek stránky. Dají se ale udělat jisté finty s pozadím, že to vypadá tak, že to roztažené je. Pozadí se dá tagu <body> a když chceš úplně dole patičku, tak ji das position: fixed;. To ale nebude fungovat v IE, tak se to resi za pomoci JScriptu. Problém č. 2: To je problém :o) Jediné východisko je prostřední sloupec zaplnit třeba obrázky, nebo tam přesunout něco z krajních sloupců. |
||
peta Profil * |
#4 · Zasláno: 16. 6. 2005, 16:05:45
MissCroft: Problem 1 a 2 - nejdriv proved validaci kodu, pak ma smysl diskutovat o rozlozeni.
www.htmlvalidator.com - stahni si LITE verzi a pust v ni svou stranku. Az odstranis chyby, pak ma smysl resit dalsi. (leo sory...) Ale mas tam 20 errors/114 warning podle Firefoxu a rozsireni validator. warning by se vstrebali, ale 20 errors, to uz muze zpusobit kolaps prohlizece, cili zavreni okna. S tim nejnizsim sloupcem to nejak nechapu, nejaka demo stranka, kde se ta chyba projevuje? Pak jsem nahodne vybral bonusy - kalendare a vyhodilo to chybu php Jinak graficky vypada webka zajimave, nektere texty jsou na cerne dost necitelne... |
||
Charlie Profil |
#5 · Zasláno: 16. 6. 2005, 17:59:34
peta, asi myslis rozsireni Tidy, ktere vyvinulo W3C. Dej na to pozor, protože rohle rozšíření neukazuje správně! Já jsem například vyrobil stránku o robotu Karlovi. Tidy mi tam hází error na WZ banneru, ale podle validátoru je vše OK. Takže xo se týče Tidy, tak mu moc nedůvěřuji, používám ho pouze orientačně.
|
||
MissCroft Profil |
#6 · Zasláno: 17. 6. 2005, 13:19:57
peta
Nezlob se na mě, ale na to člověk může jen dát oči v sloup a říct: "ACH JO!" Jinak, jestli máš zájem o vysvětlení, tak se podívej do hodnocení stránek, tam je KRONIKA TOMB RAIDER... Jsou tam vysvětleny některé chyb, proč tomu tak je a tak... navíc je to stránka stará 3 měsíce, což v mém rozvoji je hodně dlouhá doba.... dnes bych to udělala jinak, jenže abych to udělala jinak, potřebuju, aby mi lidi neříkali to, co ty, ale prostě mi poradili, vííííííííííííííííííííííííííííííííš..... K té PHP chybě - ona to není PHP chyba, jen odkaz ještě neexistuje, ty stránky nejsou hotové.... |
||
peta Profil * |
#7 · Zasláno: 17. 6. 2005, 18:52:54
Charlie: Validator ti nemuze hlasit vse ok :) Ulozil jsi si kod pro baner wz.cz nekdy? Ja ano a vzdy tam i validator hlasil chyby. Ono hodne zalezi na tom, jakou normou validujes. Ja mam ve strance strict ale baner pouziva transition. Pak to samozrejme hazi varning :)
MissCroft: Nemuzu ti poradit, kdyz se ta chyba u mne v zadnem prohlizeci neprojevuje. Nebo ji asi nevidim. Tak po tobe chci ulozit obrazek obrazovky, kde ta chyba je zakrouzkovat cervene. Rozhodne nehodlam cist nejake forum a riskovat zavreni oken... Nebo mi to nekdo vysvetlete, jakou ma na mysli chybu? Pokud neodstranis aspon errors z tech chyb, tak se lidem budou zavirat a kolabovat prohlizece (lze oznacit za nefunkcni). Ale jestli ti to nevadi, ze mas nefunkcni stranku mi ani trosku. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
MissCroft Profil |
#8 · Zasláno: 20. 6. 2005, 13:52:07
Peta
Ona je funkční, to se neboj, kdyby nebyla, težko by na ni někdo chodil.... jede pod operou i firefoxem a ještě se nikomu nehroutila.... Dobrá, vidím, že s tím asi nikdo nehne, tak to nechám být.... Budu používat tabulky... |
||
Plaváček Profil |
#9 · Zasláno: 20. 6. 2005, 14:54:07 · Upravil/a: Plaváček
Ad: Problém 1: chci rozpozicovat stránku následovně:
prvek č.1 bude nahoře a bude mít výšku 200px a pod ním bude prvek č. 2, který musí mít vždy výšku do zbytku stránky..... Já v tom problém nevidím, viz http://klient.plavacek.net/sloupec.html. Zde si člověk vystačí i bez obrázků, pochopitelně u layoutu s třemi sloupci se pak pozadí levého a pravého sloupce imituje pomocí obrázkového pozadí, ale princip je stejný. Což je vlastně odpověď i na tvou druhou otázku. |
||
Časová prodleva: 20 dní
|
|||
MissCroft Profil |
#10 · Zasláno: 10. 7. 2005, 13:23:54
No, ono jde o to, že do zbytku stránky musí být vlastně iframe :o)
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0