Autor Zpráva
Lojzik
Profil *
caute potreboval bych nastavit vysku stranky, vlastne ji mam nastavenou ale funguje to jen pod operou a ff v ie nikakdu uz jsem se doctl ze max v ie nefunguje ale mne nefunguje n ic zkousel jsem expression i ruzne jine rady ale porad nic nevite nekd prosim co s tim? tady je kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
<title>keramika Třeboň E-shop</title>

</head>
<body style="max-height:1220px">
<?php
session_start();
include "inc/menu.php";
include "inc/pata2.php";
include "inc/prihlasdb.php";

p.s. identifikator all je v includovanem menu




echo "<div id=\"all\" style=\"position:relative;bottom:1270;left:300;width:900;font-size:17; font-family:arial;
font-weight:normal;z-index:4\">
<div style=\"position:relative;top:0;left:10;width:500;height:950\" >
<div style=\"position:relative;top:20;left:10;color:#FF3300;font-family:ari al;width:500\"><b>$dni1[nadp6]</b></div>
<div style=\"position:relative;top:50;left:10;width:500;color:GRAY;font-fam ily:arial\">$dni2[nadp7]</div>
</div>
<BR /><BR /><BR />
<table style=\"position:relative;top:-380;left:-250;width:800;height:300;back ground:#FFCC66;background-repeat:no-repeat;border:2px solid gray;
padding:10;font-family:arial;z-index:6\"><caption style=\"color:white\">Náhodný výběr z naší nabídky:</caption>
<tr>
<th width=\"200\"><b>$vybrat[nazev]</b></th>
<th width=\"500\" style=\"font-size:12;font-weight:normal\">$vybrat[popis]</th>
<th width=\"150\">Cena:&nbsp;$vybrat[cena]</th>
<th width=\"100\"><img src=\"./miniatury/$vybrat[obrazek]\" width=\"50\" height=\"50\" ></th>";
if (isset($_SESSION["id1"]))
{
echo"<td><a href=\"inc/dokose.php?zbozi_id=$vybrat[id]&&pocet=1\"><div style=\"position:relative;padding-top:3;left:10;width:120;height:30;ba ckground:url(./picts/butoon.png);background-repeat:no-repeat\"></div>< /a></td>";
}
echo "</tr>
<tr>
<th width=\"200\"><b>$vybrat1[nazev]</b></th>
<th width=\"500\" style=\"font-size:12;font-weight:normal\">$vybrat1[popis]</th>
<th width=\"150\">Cena:&nbsp;$vybrat1[cena]</th>
<th width=\"100\"><img src=\"./miniatury/$vybrat1[obrazek]\" width=\"50\" height=\"50\" ></th>";
if (isset($_SESSION["id1"]))
{
echo"<td><a href=\"inc/dokose.php?zbozi_id=$vybrat1[id]&&pocet=1\"><div style=\"position:relative;padding-top:3;left:10;width:120;height:30;ba ckground:url(./picts/butoon.png);background-repeat:no-repeat\"></div>< /a></td>";
}
echo "</tr>
<tr>
<th width=\"200\"><b>$vybrat2[nazev]</b></th>
<th width=\"500\" style=\"font-size:12;font-weight:normal\">$vybrat2[popis]</th>
<th width=\"150\">Cena:&nbsp;$vybrat2[cena]</th>
<th width=\"100\"><img src=\"./miniatury/$vybrat2[obrazek]\" width=\"50\" height=\"50\" ></th>";
if (isset($_SESSION["id1"]))
{
echo"<td><a href=\"inc/dokose.php?zbozi_id=$vybrat2[id]&&pocet=1\"><div style=\"position:relative;padding-top:3;left:10;width:120;height:30;ba ckground:url(./picts/butoon.png);background-repeat:no-repeat\"></div>< /a></td>";
}
echo "</tr>
<tr>
<th width=\"200\"><b>$vybrat3[nazev]</b></th>
<th width=\"500\" style=\"font-size:12;font-weight:normal\">$vybrat3[popis]</th>
<th width=\"150\">Cena:&nbsp;$vybrat3[cena]</th>
<th width=\"100\"><img src=\"./miniatury/$vybrat3[obrazek]\" width=\"50\" height=\"50\" ></th>";
if (isset($_SESSION["id1"]))
{
echo"<td><a href=\"inc/dokose.php?zbozi_id=$vybrat3[id]&&pocet=1\"><div style=\"position:relative;padding-top:3;left:10;width:120;height:30;ba ckground:url(./picts/butoon.png);background-repeat:no-repeat\"></div>< /a></td>";
}
echo "</tr>
<tr>
<th width=\"200\"><b>$vybrat4[nazev]</b></th>
<th width=\"500\" style=\"font-size:12;font-weight:normal\">$vybrat4[popis]</th>
<th width=\"150\">Cena:&nbsp;$vybrat4[cena]</th>
<th width=\"100\"><img src=\"./miniatury/$vybrat4[obrazek]\" width=\"50\" height=\"50\" ></th>";
if (isset($_SESSION["id1"]))
{
echo"<td><a href=\"inc/dokose.php?zbozi_id=$vybrat4[id]&&pocet=1\"><div style=\"position:relative;padding-top:3;left:10;width:120;height:30;ba ckground:url(./picts/butoon.png);background-repeat:no-repeat\"></div>< /a></td>";
}
echo "</tr>
</table>
</div>";
?>

</body>
</html>
Miloš
Profil
max/min-vlastnosti v IE7 fungují pouze ve standardu; v quirku je ignoruje. Tudíž cesta nejmenšího odporu bude transitional s URL. http://wellstyled.com/html-doctype-and-browser-mode.html
Lojzik
Profil *
teda to bych nikda neveeril co tenhle jeden radek se strankou udela :-D nicmene muj problem to neresi vyzkousel jsem vsechny z te stranky a jedine co se stane je to ze nic neni na svem miste... ale diky jinak jeste nejaky napad???
Radim24
Profil *
Tak si udelej cvicny soubor, jednoduchy a na nem to otestuj. Nic proti, ale myslím, že by ses měl učit přemýšlet jednodušenji a více používat fnc, abys měl přehlednější kód... A hlavně zřetězovat, zřetězovat, a zase zřetězovat. Předejdeš tím mnohým problémům s odesíláním hlaviček a jiným omezenostem..
Radim24
Profil *
Ještě pozn. Příjde mi zvláštní nastavovat výšku stránky, já jsem nikdy nictakového nepotřeboval...
souki
Profil
Mimochodem když budeš na ohraničení řetěze používat uvozovky a na html atributy apostrofy, ušetříš si mooooc práce.
Lojzik
Profil *
Radim24


#5 · Zasláno: 1.8.2008 22:21:11
Citovat


Ještě pozn. Příjde mi zvláštní nastavovat výšku stránky, já jsem nikdy nictakového nepotřeboval...



opravdu, jak ale řešíš když máš jako já v tomhle případě includované menu a obsah té stránky kde je includované se "lepí" až pod to inc. menu já tovyřešil tak že jsem obsah uzavřel do divu a to mu dal hodnotu top-1270(v tomhůe případě jsem zkusil nezáporné bottom)jenže stránka se pak chová jako když tam dole ten div pořád je dokud neudám max-height pro body což ale nefunguje v ie a to je to co se snažím vyřešit jinak v celku s ničím nemám problém

P.S. co je prosím fnc a zřetězovat? jsem začátečník díky
Railbot
Profil
Lojzik
Dej menu třeba nějaký dolní margin. Tohle není žádný problém a zbytečně z toho děláš nepřehledný bastl (i když už tak je to hnus).
Lojzik
Profil *
a jak to mám udělat aby to nebyl hnus:-) jsem rád za každou radu...
Railbot
Profil
Píšeš v HTML, ukončovací lomítka tam nemají co dělat. <BR />
Když už jsme u toho, tak <br> slouží k zalomení řádku, ne odsazování prvků. Na to je tu vnější odsazení margin a vnitřní padding.
Nepoužívej inline styly (vložené přímo k prvkům), piš styly do externího souboru. Kód tak bude víc přehledný a jeho správa pohodlnější.
Lojzik
Profil *
oki mockrát díky jinak s tím marginem jsi mel pravdu konecne tohle jsem nenasel ani na netu vsude jen nejaky expression pro ie a nic fakt dikes jinak za pripominky jsem rad zkusim upravit jestli mas jeste nejake sem s nima
Radim24
Profil *
Lojzovi
Hele, s blokovýma prvkama mám taky problémy, ale teoreticky když vytvoříš například obsah nahoře v divu, a menu pod tím v divu, tak to musí normálně roztahovat... ALe nemám tolik zkušeností co zdejší borci
Radim24
Profil *
Jestli chceš ještě nějaké rady, které se netýkají přímo přehlednosti kódu, ale spíše snadnosti při ladění, tak ti doporučuju, abys používal soubor s nastavením, kde budeš specifikovat všechny důležité informace. Např. já to dělám tak, že si načtu soubor kde je pole definované jako skupina prvků "název klíče" => "hodnota indexu", ... a zapisuji si tam informace jako název webových stránek, název popisku, klíčová slova, umístění na http, umístění v realu, název hlavního scriptu, cesty k adresářům s include soubory, různá omezení jako max. délka příspěvku do diskuse, a já nevím co všechno. Hlavně jméno databáze, heslo, a tak. Pak se to snadno zpřístupňuje pomocí pole např. $settings["webname"] atd. Nemusíš ty hodnoty pak hledat v textu. Můžeš taky použít třídy, ale tohle je jednodušší.

Nakonec něco, co jsem ocenil v nejbližší době. Ke každé funkci a k různým includovaným souborům si píšu přesné popisy chybových stavů. Jelikož, když máš hodně fnc a includovaných souborů, přestáváš se orientovat co ti kde nejede. Tak já jsem si vytvořil jaké podmínky přesně musí platit, pro to, aby se daná fnc, nebo operace dala uskutečnit. To zjistíš snadno, když nemůžeš najít problém a ty ho po 1-4 hodinách vyřešíš a plácáš se do čela, že stačilo změnit 0 na 1 v nějaké podmínce, nebo že prostě někde nebyla zpřístupněná nějaká proměnná, tak to prostě ošetříš tak, aby ti ty fnc hlásili chybové hlášky s přesným popisem, kde a proč. Včetně odkud to voláš a proč. S takhle upravenými skripty je pak paráda ladit, šetříš hodiny a hodiny nesmyslně ztraceného času.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: