Autor Zpráva
Koss
Profil *
Mam problem se zobrazenim MENU pres to LI a to ten, ze obcas se mi v MENU obcas nacte odkaz klasicky s tim puntikem a vubec to neni sformatovane pres CSS, az kdyz to refreshnu, tak uz je to ok. Ale nedela to pravidelne, jenom nekdy. Nevim cim to je.

Nevite cim muze byt, ze nekdy se to nacita s tim cernym klasickym puntikem LI a nebere to v potaz me formatovani?

ul, li
{
margin: 0;
padding: 0;
}

ul.menu
{
font-size: 18px;
font-family: sans-serif;
}

ul.menu li
{
list-style-type: none;
}

ul.menu li.item
{
float: left;
width: 100px;
height: 74px;
margin-right: 5px;
margin-bottom: 5px;
}

ul.menu li.item a
{
display: block;
width: 100px;
height: 74px;
line-height: 74px; /* svisle centrovani */
text-align: center; /* vodorovne centrovani */
background: white url('81-1.jpg');
color: #333;
border: solid #333 1px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
font-style: italic;
}

ul.menu li.item a:hover
{
background-image: url('81-2.jpg ');
color: black;
border-color: #000;
}
XHTML
<html>
<body>
<ul class="menu">
<li class="item"><a href="#">Banány</a></li>
<li class="item"><a href="#">Jahody</a></li>
<li class="item"><a href="#">Hrušky</a></li>
<li class="item"><a href="#">Melouny</a></li>
<li class="item"><a href="#">Broskve</a></li>
</ul>
</body>
</html>
Koss
Profil *
Abych to upresnil, tak ja to LI mam v lozene to TD

<UL class="menu">

<TABLE width="156" cellspacing="0" cellpadding="0">

<TR height="22">
<TD><LI class="item"><A href="xxx"><FONT style="MARGIN-LEFT: 15px">xxx</A></LI>
</TD>
</TR>

</TABLE>

</UL>
oogi
Profil
Podrobně jsem to nezkoumal, ale máš tam asi pěknou hovadinu.
Pominu-li další chyby, napsal bych to takhle:

<TABLE width="156" cellspacing="0" cellpadding="0">
<TR height="22">
<TD><UL class="menu"><LI class="item"><A href="xxx">xxx</A></LI></UL>
</TD>
</TR
</TABLE>

Ale opravdu nechápu, k čemu je tam ta tabulka...
tiso
Profil
Koss - tak ho z tej tabuľky pekne vyber a bude to fungovať... Nemôžeš elementy do seba vnárať ako sa Ti zachce.
panther
Profil
Koss
jednak je tam zbytečná třída item, divím se, že ti všude funguje zápis border: solid #333 1px; (velikost patří na začátek. Nebo to přeci jen všude nefunguje..?)

puntík se dá mimojiné nezobrazovat pomocí list-style-type: none
Koss
Profil *
Ono to prave funguje... jen obcas, kdyz je pomaly pripojeni, tak se asi vcas nenacte style.css a zobrazi se mi to nenaformatovany, tj. s tim puntikem. A list-style-type: none tam mam...

... ja vim, ze to jde napsat lip, ALE ME PRAVE ZAJIMA, CIM TO JE, ZE SE TO OBCAS NACTE NEZFORMATOVANY...
Joker
Profil
Koss
<UL class="menu">

<TABLE width="156" cellspacing="0" cellpadding="0">

<TR height="22">
<TD><LI class="item"><A href="xxx"><FONT style="MARGIN-LEFT: 15px">xxx</A></LI>
</TD>
</TR>

</TABLE>

</UL>

Probůh...

Co to napsat takhle:
<ul class="menu">
<li><a href="neco">...</a></li>
</ul>

Že se to někdy načte bez formátu asi bude nějak souviset s cache, možná pořadím stahování souborů a podobně.
To jsou právě dva důvody, proč nepsat zprasený HTML kód:
1. se v tom pak nikdo nevyzná
2. se mohou objevit podivné problémy, se kterými Vám ostatní neporadí, protože s nimi jednak nemají zkušenosti (protože se jim vyhnou) a jednak viz 1.
Koss
Profil *
Tak ja to predelam...

... ale kdyz uz jste mi tak pekne poradili, jak jeste udelat, abych nemusel pouzit ten <FONT>...

<LI><A href="xxx"><FONT style="MARGIN-LEFT: 15px">xxx</A></LI>

TZN. ABY V TOM OBRAZKOVEM ODKAZU BYLO PISMO ODSAZENO 15px

... kdyz to dam sem - margin-left

ul.menu li.item a
{
display: block;
width: 100px;
height: 74px;
line-height: 74px; /* svisle centrovani */
text-align: center; /* vodorovne centrovani */
background: white url('81-1.jpg');
color: #333;
border: solid #333 1px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
font-style: italic;
}

... tak se mi odstadi cely odkaz.
Petra K.
Profil *
JESTE MI PROSIM PORADTE S TIMDLE

... ale kdyz uz jste mi tak pekne poradili, jak jeste udelat, abych nemusel pouzit ten <FONT>...

<LI><A href="xxx"><FONT style="MARGIN-LEFT: 15px">xxx</A></LI>

TZN. ABY V TOM OBRAZKOVEM ODKAZU BYLO PISMO ODSAZENO 15px

... kdyz to dam sem - margin-left

ul.menu li.item a
{
display: block;
width: 100px;
height: 74px;
line-height: 74px; /* svisle centrovani */
text-align: center; /* vodorovne centrovani */
background: white url('81-1.jpg');
color: #333;
border: solid #333 1px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
font-style: italic;
}

... tak se mi odstadi cely odkaz.
panther
Profil
Koss, Petra K.
ne margin, ale padding

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0