Autor Zpráva
rd
Profil *
Zdravim, prave sem narazil na pripad, kdy Explorer (5, 6 quirk/standard) rusi obtekani plovouciho boxu uz na vnejsi hrane okraje (margin) boxu s nastavenou vlastnosti clear, kdezto ostani prohlizece (FF, Opera) az na vnejsi hrane oramovani.

Vim, jak se tomu vyhnout, ale docela rad bych si o tomhle chovani neco precet, ale na netu sem nic nenasel, nevite nekdo? pls

<html>
<head>
<style type="text/css">
body {
font: 100%/1.4 serif;
padding: 1em;
background-color: #fff;
color: #000;
}
* {margin: 0; padding: 0;}
.floatingbox {
float: left;
width: 3em;
background-color: #ffd0f0;}
.nextbox {
clear: left;
width: 7em;
margin: 1em 0;
border: solid #a0c600;
background-color: #d0f000;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="floatingbox">Lorem ipsum</div>
<div class="nextbox">Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer Nulla ut senectus eros vitae. Nulla augue interdum fringilla Curabitur Nulla id condimentum adipiscing urna Pellentesque.</div>
</body>
</html>
rd
Profil *
Aaa dobry, uz sem neco nasel.
http://www.adobe.com/cfusion/communityengine/index.cfm?event=showdetai ls&productId=1&postId=104
Takze rada zni -- nepouzivat u cistice margin-top.
Str4wberry
Profil
Řešil to i kolega Miloš. Clearovaná h2 po floutcích neakceptuje margin-top
rdd
Profil
Hmm, zajimavy, ale niceho rozumnyho se tam stejne nedobrali. Konstrukce s generovanym obsahem je tak trosku "drbani za uchem" -- jak rikal Plavacek. A pak uz tam jenom, jako obycejne, dsti siru na chudaka Explorera, kterej je v tom zrovna nevinne, protoze je v tomhle bode specifikace trosku nejednotna.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: