Autor Zpráva
mantisa - nepřihlášen
Profil *
http://www.poutave.cz/

V Opeře (jinde jsem neregistroval) mi někdy odskočí hlavička, která má margin-top nastavený. Neskáče vždy, ale pouze někdy.

Nevíte čím to? Díky.

HTML:
<div id="obal">
<div id="hlavicka">
<h1><a href="/" title="Kliknutím se dostanete na úvodní stránku">Píšeme poutavě &ndash; Efektivní texty pro Vaše webové stránky<span> </span></a></h1>
<div id="pero">&nbsp;</div>
<div id="tuzticka">&nbsp;</div>
<div id="linka-hlavicka">&nbsp;</div>
</div>
...

CSS:
#obal {
position: relative;
width: 740px;
margin: 0 auto;
text-align: left;
}

#hlavicka {
width: 740px;
height: 220px;
position: relative;
margin-top: 23px;
}

h1 {
position: absolute;
overflow: hidden;
top: 45px;
right: 75px;
font-size: 150%;
text-align: center;
}

h1, h1 span {
width: 369px;
height: 96px;
}

h1 span {
display: block;
position: absolute;
top: 0;
left: 0;
background: url('../img/nazev.gif') no-repeat 0 0;
cursor: pointer;
}

#linka-hlavicka {
position: relative;
margin: 0 auto;
width: 700px;
height: 3px;
top: 0;
background: url('../img/hlavicka.gif') no-repeat 0 0;
}

#pero {
position: absolute;
width: 223px;
height: 160px;
top: 35px;
left: 23px;
background: url('../img/pero.gif') no-repeat 0 0;
}

#tuzticka {
display: block;
position: absolute;
bottom: -5px;
right: 0;
background: url('../img/tuzticka.gif') no-repeat 0 0;
width: 45px;
height: 32px;
}
Ghosting
Profil
Mě se to zobrazí v O 9.50 i v FF3 stejně.
rdd
Profil
Dela to Opera, nez se stranka nacachuje, po vymazani cache hlavicka zase odskoci.
mantisa - nepřihlášen
Profil *
rdd

Ale proč to? :-/
Manq
Profil
Celkem jistě bych řekl, že je to tím position :-). Taky mi to dělá, ale ještě jsem si nenašel chvilku, abych na to kouknul.
joe
Profil
V Opeře 9.5 to odskakování dělá position: relative ;-)
mantisa - nepřihlášen
Profil *
Manq
joe

Díky, ale proč to dělá position, nějaké rozumné vysvětlení? :-)
mantisa - nepřihlášen
Profil *
Z hlavičky jsem position relative ubral a pořád to odskakuje... :-/ že by to dělalo position v obalu?
mantisa - nepřihlášen
Profil *
No, webdesigneři... :-)
ladik
Profil
mantisa - nepřihlášen
Vyzkoušej toto: zruš margin-top: 23px; u #hlavicka a přidej ho pro #obal
joe
Profil
mantisa - nepřihlášen
Nevím proč, možná nějaký bug v Opeře :-) mě taky zatím v testování celý web skákal, tak jsem to nevydržel a zjistil jsem čím to bylo a skutečně to dělal ten position: relative. Měl jsem to nastavené vnějakém obalovém divu, kde to nebylo ani potřeba...
mantisa - nepřihlášen
Profil *
ladik

Dík... vypadalo to rozumně a vyšlo to :-)
Manq
Profil
Vyzkoušej toto: zruš margin-top: 23px; u #hlavicka a přidej ho pro #obal
Tak jasně, klasika, ale proč to tak je.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: