Autor Zpráva
Niky
Profil *
Dobrý den,
učím se kaskádové styly, ale neustále narážím na nějaké problémy. Např. teď se snažím vyřešit vhled stránky pomocí pozicování. Problém je v tom, že se snažím zarovnat všechny objedkty doprostřed, což se mi nedaří udělat. Protože k tomu, aby byly přesně uprostřed bych musela znát přesné souřadnice. Jednak se to špatně počítá a jednak každý má jinou úhlopřícku monitoru. A když se to snažím udělat pomocí procent, tak se mi to posune ještě víc. Njespíš se ty procenta odpočítávají od něčeho jiného než od výšky a šířky monitoru. A já vůbec nevím, co s tím udělat:-(
vydrus
Profil
Niky
Snad ti tohle pomůže... http://www.jakpsatweb.cz/css/position.html
Niky
Profil *
Ještě mně napadlo, že bych všechny objekty, které chci mít uprostřed vložila do tabulky a tu bych zarovnala doprostřed. Jenže problém je v tom, že ta tabulka by potom měnila rozměry v závislosti na velikosti objektů, možná...
Které řešení je tedy jednodušší? Pozicování a nebo tabulka?
PS: tenhle článek jsem už jednou četla, ale stejně se mi to zatím ještě nepodařilo, takže si to pročtu ještě jednou.
Shane
Profil
Asi myslíš toto.
Niky
Profil *
Shane:
Děkuji Ti, takhle jsem to myslela. Mezitím, co jsem to řešila jsem to nakonec vyřešila tabulkou, kterou jsme na ose x i na ose y umístila doprostřed a i obsah buněk jsme umístila doprostřed, takže to mám zarovnané tak, jak jsem chtěla.
Jediný problém mi nastal v tom, že tabulka je mírně posunuta po ose y nahoru, takže to teď řeším.
Ale ten způsob, co jsi mi poradil, použiju, až budu dělat druhý index, který bude vypadat jinak. Děkuji Ti za pomoc!
Shane
Profil
Niky
Nemáš zač. :)

Jediný problém mi nastal v tom, že tabulka je mírně posunuta po ose y nahoru, takže to teď řeším.
Tady je trochu komplikovaný, ale spolehlivý návod jak to udělat. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: