Autor Zpráva
maarek82
Profil
Věděl by někdo, proč mi v IE odskakuje hlavní část stránky doprava (=> přebírá padding z předchozího objektu a já nevím jak to vyclearovat :( )

viz: www.obec-ruzova.cz/test

Díky, Marek

css:
* { 
padding: 0px;
margin: 0px; 
}

a {
	color: #7F2910;
	text-decoration: none;
}
a:hover {
	text-decoration: underline;
}
body {
	background: White;

	text-align: center;
}
h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
	color: #4D2E16;
}
img {
	border: 0 solid #7F2910;
}


/* BOX */
#box {
	background: url(../images/box.gif) repeat-y;
	border-bottom: 1px solid black;
	color: #4D2E16;
	font: 80% Arial, Verdana, sans-serif;
	margin-bottom: 2px;
	margin: 4px auto;
	position: relative;
	text-align: left;
	width: 986px;

}

/* BOXES */
.rb_1 {
	background: #F6F2CD;
	border: 1px solid black;

}
.rb_2 {
	background: #9A7C81;
	border: 1px solid black;

}

.rb_1,
.rb_2 {
	width: 191px;
	margin-top:2px;
	text-align: justify;
	word-wrap: break-word;
	
}

/* HEADER */
#header {
	background: url(../images/header.jpg) no-repeat right;
	height: 172px;
	font-size: 1px;
}
#header h1 {
	background: url(../images/headerh1.jpg) no-repeat left;
	height: 172px;
	width: 437px;
	float: left;
}
#header a.logo {
	background: url(../images/logo.jpg) no-repeat;
	display: block;
	height: 68px;
	position: absolute;
		top: 24px;
		left: 437px;
	width: 350px;
}
#language {
	position: absolute;
		top: 12px;
		left: 863px;
}
#language li {
	float: left;
	margin-right: 9px;
}

/* LEFT */
#left {
	background: url(../images/menu.jpg) no-repeat;
	float: left;
	width: 146px;
	padding-left: 50px;
	padding-top: 60px;
}

#left li {
	padding-top: 15px;
}

#left_btm {
	width: 192px;
}

.cleaner2 {
	margin: 0px auto;
	padding: 0px auto;
	clear: right;
}


/* CONTENT */
#content {
	background: url(../images/content.gif) repeat-x;
	float: left;
	width: 590px;
	margin-left: 0px;

}

/* RIGHT */
#right {
	float: right;
	width: 199px;
	position: relative;
}


/* FOOTER */
#footer {
	background: #FF9B1A url(../images/footer.gif) no-repeat top;
	font-size: 88%;
	margin-left: 3px;
	padding: 3px 0 4px 0;
	position: relative;
	height: 50px;
	width: 980px;
}

#footer p {
	color: black;
	padding: 0 10px;
}
#footer a {
	color: #FFF1A3;
}

#footer_left {
	background: #FFCC99;
	border: 1px solid black;
	border-right: 0px;
	float: left;
	padding: 10px 0;
	width: 489px;
	height: 30px;
}
#footer_right {
	text-align: right;
	background: #FFCC99;
	border: 1px solid black;
	border-left: 0px;
	float: left;
	padding: 10px 0;
	width: 489px;
	height: 30px;
}

/* --- cleaner - pro vyclearovani 3 sloupcu a navigace --- */
.cleaner {
	clear: both;
	font-size: 1px;
	height: 1px;
	position: relative;
}
blackjoker
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/padding.html někde uprostřed najdeš odpověď. Nejlepší je asi nahrazovat padding marginem a vyhneš se těmto problémům.
blackjoker
Profil
maarek82
teď, když na to koukám tak nevidim jedinej rozdil až na to rb_něco
Str4wberry
Profil
Reakce na blackjokera:
Nenajde. Asi myslíš problém s odlišným box modelem, jenže maarek82 používá standardní mód, takže se jej netýká.


Reakce na maarka82:
Podle mě to je klasický problém stejně vysokých sloupců.
maarek82
Profil
#content (s oznámením, že stránky budou fungovat od...) je odskočený doprava - bere padding toho menu vlevo (které má nastaveno 50px)

"rb_něco" je v pohodě, to se vyřeší tím, že text nebude souvislý, ale s mezerama, pak se boxy zobrazí všude stejně :))
blackjoker
Profil
Str4wberry
Omlouvám se mě to nějak automaticky napadlo a uplně jsem se zapomněl podívat co vlastně používá.
joe
Profil
Já bych zkusil v css u

#left zrušit padding a nastavit ho až tomu ul, co je vnořený.
maarek82
Profil
joe: jj...to funguje :)
maarek82
Profil
díky
joe
Profil
maarek82
Padding dávej až vnořeným elementům, pokud u nich nastavuješ šířku.

Pokud nastavíš nějakými divu šířku 150px a padding dáš na 20px, šířka bude dohromady 190px

Když ale budeš mít div se šířkou 150px, do něj dáš další div a tomu dáš padding, neroztáhne se to v případě,že vnořený div má nastaveno (div to má automaticky) display: block -> tím pádem zabírá automaticky celou šířku. Pokud bys mu nastavil width: 100%, pak by se to zase roztáhlo...
maarek82
Profil
díky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: