Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Smokie Profil |
#1 · Zasláno: 23. 8. 2008, 14:35:30 · Upravil/a: Smokie
Ahoj všichni,
Pustil jsem se do kódování jednoho mojeho designu a narazil jsem na problém ,který mi přijde poněkud divný. V mozille (verze 2.0.0.16) se mi zobrazí mezi dvěma divy taková mezera (mezi headerem a menu). V IE6 je všechno v pořádku a proto si myslím že bude chyba někde u mě v kódu. Nahrál jsem tu stránku na internet: www.smokie.borec.cz. Byl bych rád kdyby mi někdo pomohl a podíval se na ten kód, jestli je to vněm. Taky jsem si všiml, že v pro změnu v IE poblikává menu po najetí, ikdyž obrázky na pozadí jsou poměrně malé ( 1kB).Předem děkuju za pomoc. |
||
Miloš Profil |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2008, 14:49:43
#Menu ul {margin-top: 0;}
|
||
bukaj Profil |
#3 · Zasláno: 23. 8. 2008, 14:50:09 · Upravil/a: bukaj
Smokie
„V mozille (verze 2.0.0.16) se mi zobrazí mezi dvěma divy taková mezera“ Jestli je to myšleno mezi hlavičkou/logem a menu, pak: #Menu ul { margin: 0; } *EDIT: pozdě :o) <del>Doporučuji se naučit na začátek každého CSS přidávat nulování marginu a paddingu:</del> (EDIT: o téhle svaté „hvězdičkové“ válce jsem ani nevěděl (díky Miloši, že jsi mi rozšířil obzory), proto to radši nebudu doporučovat, aby se zde nerozpoutal flame ;o)) Mně se prozatím vždycky osvědčilo všechno vynulovat všechno pomocí: * { margin: 0; padding: 0; } <del>Osvědčilo se mi to.</del> Pak se tam člověku nevyskytují takovéto „podivnosti“ v tom, že je mezera někde, kde by neměla být. (Samozřejmě, že je ale zase nutno nastavit margin a padding tam, kde je chtěný. Pak záleží, co se vyplatí víc – všude, kde je potřeba, ho „vypínat“, nebo při použití tohoto nulování ho „pozapínávat“ :o)) „Taky jsem si všiml, že v pro změnu v IE poblikává menu po najetí“ Na to už také existuje řešení (viz Update na odkazované stránce). |
||
Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 23. 8. 2008, 15:03:14
bukaj
„Doporučuji se naučit na začátek každého CSS přidávat nulování marginu a paddingu:“ Nevím, jestli je to úplně to nejrozumnější; vedly se o tom spory. Každopádně se to nedoporučuje v případě, jsou-li na stránce formulářové prvky. Vůbec není ale na škodu vytvořit si nějaký defaultní CSS soubor, ve kterém nejenže vynuluješ vše potřebné, ale i nastavíš své obvyklé volby. Já osobně nuluju jen takhle: /* Globální reset */ body, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, ul, ol, li, menu, dl, dt, dd, address {margin: 0; padding: 0;} |
||
Smokie Profil |
#5 · Zasláno: 23. 8. 2008, 15:25:39
All :Moc díky za odpovědi, já se to CSS snad konečně (pořádně) naučím :D
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0