Autor Zpráva
Smokie
Profil
Ahoj všichni,
Pustil jsem se do kódování jednoho mojeho designu a narazil jsem na problém ,který mi přijde poněkud divný. V mozille (verze 2.0.0.16) se mi zobrazí mezi dvěma divy taková mezera (mezi headerem a menu). V IE6 je všechno v pořádku a proto si myslím že bude chyba někde u mě v kódu. Nahrál jsem tu stránku na internet:
www.smokie.borec.cz. Byl bych rád kdyby mi někdo pomohl a podíval se na ten kód, jestli je to vněm. Taky jsem si všiml, že v pro změnu v IE poblikává menu po najetí, ikdyž obrázky na pozadí jsou poměrně malé ( 1kB).Předem děkuju za pomoc.
Miloš
Profil
#Menu ul {margin-top: 0;}
bukaj
Profil
Smokie
V mozille (verze 2.0.0.16) se mi zobrazí mezi dvěma divy taková mezera
Jestli je to myšleno mezi hlavičkou/logem a menu, pak:
#Menu ul { margin: 0; }


*EDIT: pozdě :o)

<del>Doporučuji se naučit na začátek každého CSS přidávat nulování marginu a paddingu:</del> (EDIT: o téhle svaté „hvězdičkové“ válce jsem ani nevěděl (díky Miloši, že jsi mi rozšířil obzory), proto to radši nebudu doporučovat, aby se zde nerozpoutal flame ;o))

Mně se prozatím vždycky osvědčilo všechno vynulovat všechno pomocí:
* { margin: 0; padding: 0; }

<del>Osvědčilo se mi to.</del> Pak se tam člověku nevyskytují takovéto „podivnosti“ v tom, že je mezera někde, kde by neměla být. (Samozřejmě, že je ale zase nutno nastavit margin a padding tam, kde je chtěný. Pak záleží, co se vyplatí víc – všude, kde je potřeba, ho „vypínat“, nebo při použití tohoto nulování ho „pozapínávat“ :o))

Taky jsem si všiml, že v pro změnu v IE poblikává menu po najetí
Na to už také existuje řešení (viz Update na odkazované stránce).
Miloš
Profil
bukaj
Doporučuji se naučit na začátek každého CSS přidávat nulování marginu a paddingu:
Nevím, jestli je to úplně to nejrozumnější; vedly se o tom spory.
Každopádně se to nedoporučuje v případě, jsou-li na stránce formulářové prvky.

Vůbec není ale na škodu vytvořit si nějaký defaultní CSS soubor, ve kterém nejenže vynuluješ vše potřebné, ale i nastavíš své obvyklé volby.
Já osobně nuluju jen takhle:
/* Globální reset */
body, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, ul, ol, li, menu, dl, dt, dd, address {margin: 0; padding: 0;}
Smokie
Profil
All :Moc díky za odpovědi, já se to CSS snad konečně (pořádně) naučím :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: