Autor Zpráva
Fíďa
Profil *
Ahoj, potřebuju na stránce přepínat obrázky v místě vymezeném pomocí "div". Chápu že to jde pomocí target,pokud mám stránku rozdělenou do rámů, de to i nějak pokud to mam pomocí div?
vertigo4
Profil
Fíďa
Javascriptem či přímo ajaxem... ;-)
Fíďa
Profil *
Ajax je myslim značka kovářskejch bucharů, ale co to je jinak,to netušim:->
Chavier
Profil
na rámy se rovnou vyprdni, já bych doporučoval Javascript (jQuery)
Bill
Profil
Fiďíček
No docela jednoduše.. problém nastane když ty obrázky budeš chtít předem nahrát ale šel bych na to takhle, a použiju knihovnu http://jquery.com/
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery.js"></script>

<div id="mujdiv" style="width: 300; height: 300;">
</div>

<a href="#" onClick="$("#mujdiv").css("background-image","url(obrazek1.png)");">Ob r1</a>
<a href="#" onClick="$("#mujdiv").css("background-image","url(obrazek2.png)");">Ob r2</a>
<a href="#" onClick="$("#mujdiv").css("background-image","url(obrazek3.png)");">Obr3</a>
habendorf
Profil
Bill

Kvůli takový kravině do toho tahat jQuery? To snad ne.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fíďu:
Potřebuješ je přepínat při kliknutí na odkaz? V tom případě klidně použij <iframe>.
Druhá možnost (závislá na JS) je využít událost „onclick“ a měnit zdroj obrázku (atribut „src“ na <img> nebo CSS vlastnost „background“). Používat na takovou trivialitu velkou knihovnu je docela šílené.

Reaguji na Billa:
Tvé řešení mi nepřipadá jednoduché. Připadá mi dokonce nefunkční.
Chavier
Profil
Kvůli takový kravině do toho tahat jQuery? To snad ne.

Nevím do jaké míry to autor (fída) považuje za kravinu, ale jQuery se mi zdá velice elegantní řešení pro vyřešení problému. Ale rád si poslechnu tvé důvody pro nevyužití jQuery.
habendorf
Profil
Chavier

Důlek na cvrnkání kuliček uděláš patou, bagrem nebo atomovkou?
Chavier
Profil
habendorf

stále píšeš nepřímo, napiš něco konkrétního. zápory, nevýhody použití jQuery.

Jestli jsem tě pochopil správně s tím bagrem a atomovkou: chceš naznačit že jQuery je přiloš šložité a pracné a jde to udělat mnohem a mnohem jednodušeji. Tak pokud přirovnáváš jQuery k "atomovce", co bys přirovnal k bagru, resp. k patě jakožto způsobu řešení problému.

a bud prosím trochu konkrétní
Timy
Profil
Chavier
K čem tahat x Kb velký Framework, když to, co chci udělat, zvládne samotný Javascript na třech řádcích taky? Tedy odpověď zní, že pata je samotný Javascript. Nemusí se natahovat další skript a bude to rychlejší (asi neznatelně…), protože v tom frameworku se to stejně přepíše do normálního Javascriptu.
Chavier
Profil
Timy

souhlasím, jQuery je navíc pár Kb ale když chceš mít efekty - "něco stojí". otázkou je, jak vizuálně to má vypadat a jaké na to jsou požadavky. Pokud to jsou osobní stránky a né nějaký velmi hodně navštěvovaný web, tak myslím, že těch pár Kb je rozumnej kompromis...
habendorf
Profil
Chavier

stále píšeš nepřímo, napiš něco konkrétního. zápory, nevýhody použití jQuery.

V podstatě už to za mne napsal Timy. To, co chceFíďa, je primitivní záležitost na pár bytů kódu. Proč kvůli tomu stahovat cca 15kB framework? Jestli jsou stránky osobní nebo komerční je irelevantní, je to otázka přiměřenosti řešení.
Fíďa
Profil *
Npo chtěl bych tam i vložit třeba text,nebo několik obrázků a tak.
Strajk
Profil
Taky jsem pro knihovnu... kód je pak lépe píše a na první pohled poznáš co dělá. Navíc s nimi můžeš lehce dosáhnout pěkných efektů, tobě by se asi hodilo něco jako ten druhý obrázkový blok tady

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: