Autor Zpráva
heli
Profil *
Jak děláte grafiku pro buttony? Mám jeden obrázek pro button s kulatými rohy.
Asi bych obrázek měla vložit 2x - jednou pozicovat vlevo, podruhé vpravo.
Jednou jako:

.button {
background: url (img/button.jpg) no-repeat 0% 0%;
}

ale kam mám vložit ten druhý?

<input type="submit" class="button" value="">

děkuji za rady
Manq
Profil
heli
Tlačítka a obecně formulářové prvky se špatně stylují, nedoporučuji ti to. Udělej to jako jeden obrázek.
Str4wberry
Profil
Použij čistokrevný <button> (kam můžeš dát další HTML značky). Nebo <input type='image'> s celým obrázkem.
Strajk
Profil
Já používám v HTML zápisu <button>Text tlačítka</button> a JS si pak všechny projedu a vytvořím z nich:
<button><span class="left"></span><span class="content">Text tlačítka</span><span class="right"></span></button>

Jiný způsob jak udělat tlačítka z obrázků s dynamickou šířkou neznám
Str4wberry
Profil
Proč ten JavaScript, Strajku?
Strajk
Profil
Protože psát
<button><span class="left"></span><span class="content">Text tlačítka</span><span class="right"></span></button> 

místo
<button>Text tlačítka</button>

není moc zábavný a pokud jsou to jenom grafický prvky tak nevidím důvod proč si nevygenerovat místo datlování do klávesnice ;)
vertigo4
Profil
Strajk
proč si nevygenerovat místo datlování do klávesnice
A do toho JS to nakouzlíš, nebo jak?
Strajk
Profil
v javascriptu napíšu 3 řádky který mi pak přepíšou vygenerujou stovky tlačítek takže myslím že jsem v plusu :)
vertigo4
Profil
Strajk
My se zde ale nebavíme o stovkách tlačítek.
Strajk
Profil
vertigo4 a proč by ne? Pokud je rozsáhlý web a tlačítka se nepoužívají jenom pro odesílání formulářů tak to naskáče hned...

Nicméně kdyby těch tlačítek bylo více než dejme tomu 5, už bych volil javascript
Strajk
Profil
S prototypem nebo jinou js knihovnou práce na minutu

$$('button').each(function(item) {
 item.update('<span class="left"></span><span class="right"></span><span class="content">'+item.innerHTML+'</span>');
});
vertigo4
Profil
Strajk
No vskutku užitečné zatahovat kvůli 5 tlačítkům js knihovny...
Strajk
Profil
Proč ne, prototype má 120KB, což u osobní stránky kde je pár návštěvníků denně na trafficu moc nepřidá a u webu s návštěvností vyšší je stejně většinou nějaký pokročilejší javascript a na ten je nějaká ta knihovna už "nutná"...

Navíc nesmíme myslel pouze na pohodlí návštěvníků ale taky na pohodlí nás, vývojářů ;)
joe
Profil
Používám to nějak takhle:

<span><input type="submit" class="button" value=""></span>

Není vhodné používat jeden celý obrázek, protože nikdo dopředu neví, jak dlouhý text bude na tlačítku.

Strajk
Zatahovat prototype kvůli tomuhle je naprosto zbytečný a není k tomu jakýkoli důvod. Navíc je tam plno funkcí, které se ani nevyužijou. A taky to jde udělat čistým JS a taky to je na pár řádků, takže těch dalších 1000 je zbytečných...
Str4wberry
Profil
Reakce na Strajka:
S prototypem nebo jinou js knihovnou práce na minutu
Úžasné, ale není lepší použít čistý JavaScript?
btn = document.getElementsByTagName("button");
for (var j = 0; j <= (btn.length - 1); j++)	{
	btn[j].innerHTML = "<span class='left'></span><span class='content'>" + btn[j].innerHTML + "</span><span class='right'></span>";
}
Má to 229 B.


Reakce na joa:
Není vhodné používat jeden celý obrázek, protože nikdo dopředu neví, jak dlouhý text bude na tlačítku.
Pokud není tlačítko obrázkem včetně popisku.
Strajk
Profil
Str4wberry viz můj poslední příspěvek tady. Já jsem zvyklý používat js knihovny tak jsem nabídl toto řešení, je ale dobře, že napsals alternativu v čístém js takže si každý z toho může vzít každý to co bude potřebovat...

Ještě další důvod proč to udělat javascriptem: HTML je jazyk pro nějaký obsah, ne a vzhled... proto když něco nejde udělat přes css tak raději místo dopisování nějakých elementů čistě vzhledových (rohy, stíny, ...) do zdrojového kódu vytvořím si třebas style.js, ve kterém to všechno zaopatřím.
Str4wberry
Profil
Rozumím, jenže mně se moc tenhle („do zdrojového kódu vytvořím si třebas style.js“) postup nelíbí, vede to, řekl bych, k nepřehlednosti — takovéto generování kusů HTML JavaScriptem, potom nevím, kde a co vlastně generuji. Má to navíc dvě menší nevýhody.

1. V průběhu načítání najednou tlačítko změní styl.
2. Bude to zbytečně nefunkční bez JavaScriptu.

Výhoda je v méně ukecaném HTML kódu, tedy jednodušší pro psaní autora webu. Otázkou je, zda se to vyplatí, nebo ne.
joe
Profil
Str4wberry
Pokud není tlačítko obrázkem včetně popisku.
To jistě, ale o to je to horší, pokud je obrázek uložený i s popiskem.
Pokud máš takových tlačítek 30, budeš dělat 30 obrázků a různě velkých? Možná, pokud nepůjdeš nikam přes oběd :-)
Str4wberry
Profil
Případ od případu. Ale někdy je potřeba, aby to tlačítko mělo třeba i zvláštní font, takže je to nevyhnutelné.

Pokud máš takových tlačítek 30 […]
Navíc jich většinou tolik potřeba není.
Strajk
Profil
btw
alert($$('button').size());
mi jich na pěti stránkách našeho systému napočítal 81 ;)
Měsíček
Profil
Myslím, že jste už docela daleko od břehu ;)
Strajk
Profil
Co? :D
vertigo4
Profil
Strajk
Co?
Řešíš tu zbytečnosti...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: