Autor Zpráva
Anonym16
Profil *
Mam html kod

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nejaky_style.css"/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>

<body bgcolor="#000A6C" background="nejaky_obrazek.jpg" bgproperties="fixed">

</body>


a pak do toho ten style.css

 body {
  background-repeat: no-repeat;

 }


asi to mam proklate slozity a jde to jednoduseji ale potrebuji ten obrazek dat na stred stranky.. diky
kletely
Profil
Anonym16
<center>
<img src="nejaky_obrazek.jpg" alt="popis">
</center>
Str4wberry
Profil
Deklaraci obrázku na pozadí přidete do „style.css“.
body {background: #000A6C url("nejaky_obrazek.jpg") center center no-repeat}
Tímto byste měl mít nastaveno pozadí.
Anonym16
Profil *
Str4wberry

funguje to dekuji, ale mam stranku kde zobrazuji obrazky v novych strankach, timpadem bych musel ke kazde strance delat zvlast novy style.css. Jestli muzu poprosit nejak to udelat aby byl mozny jeden style.css pro vsechny stranky?
Bubák
Profil
Já bych se v tomto případě nazdráhal použít přímý styl:
<body style="background: #000A6C url('nejaky_obrazek.jpg') center center no-repeat">
horava2
Profil
Mam podobny problem..
v html mam tohle:

<body style="background-image: url('images/background/2.jpg')" no-repeat >

a tohle ve css:
body {background: #000 url('images/background/2.jpg') no-repeat top left;}

ale nefunguje mi to.
nevite kde muze byt problem ??
Railbot
Profil
horava2
Proč to máš jednou jako inline styl (blbě) a podruhý v externím souboru (asi)? Smaž ten inline styl. A příště si založ vlastní téma.
horava2
Profil
horava2
Proč to máš jednou jako inline styl (blbě) a podruhý v externím souboru (asi)? Smaž ten inline styl. A příště si založ vlastní téma.


ani tak to nefunguje.
kdyz to mam takto:
html:

<body style="background-image: url('images/background/2.jpg')">

css:
body {background: #000 url('images/background/2.jpg') no-repeat top left;}
Railbot
Profil
horava2
A co nefunguje? Nebo spíš čeho chceš docílit? A říkám ti ten inline styl je tam zbytečně.
horava2
Profil
potrebuju, aby to pozadi tam nebylo nekolikrat ale jen jednou.

priklad.
je to obr. na pozadi v rozliseni 800x600.
a kdyz najedes nad 600 treba, tak se obrazek opakuje.
a to ja nechci
joe
Profil
horava2
<body>

css:
body { background: #000 url('images/background/2.jpg') left top no-repeat;}

Takhle to funguje. Jinak proházení tam těch vlastností vpravo by snad nemělo vadit i přeházeně. Já jsem zvyklý na to, co jsem napsal.
Railbot
Profil
horava2
Zápis, který tam máš, musí fungovat. Zřejmě to něčím přepisuješ.
joe
Profil
Railbot
OT: P. kodére, je záleží na pořadí zápisu? :-) Já vim, že třeba když jsem se snažil použít jen font: ... tak mi to pak nechtělo brát.
Railbot
Profil
joe
http://interval.cz/clanky/kompletni-seznam-vlastnosti-css-stylu-pouzit elnych-v-html

Tam máš vypsané pořadí hodnot, které je dobré dodržovat. Ale například ten background, tam je jedno jestli je dřív hodnota opakování nebo pozice, osobně ale sázím na správné pořadí.
joe
Profil
Railbot
Ok, děkuju ;-). O podobném seznamu vím, jenom mě překvapilo, že třeba u toho font mi to nešlo (asi jsem tam měl něco prohozenýho). Budu se to snažit tak jak to má být.
horava2
Profil
ja si nevim uz rady s tim :D
posilam presne co obsauje moje css a html.
css:
html {
margin: 0;
padding: 0;
}


/* TEXT */

a:link {text-decoration: none;}
a:visited {text-decoration: none;}
a:active {text-decoration: none;}
a:hover {text-decoration: none;}

.odkaz a:hover
{background-color: #777777;
text-decoration: none;}
*/

/* POZADI */

body {background: #000 url('images/background/2.jpg') no-repeat top left;}

#home #recent-news h2 span {
display: none;
}
*/



html:
html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<META NAME="copyright" CONTENT="Horava Marek">
<META NAME="author" CONTENT="Horava Marek">
<link rel="stylesheet" href="css/site.css" type="text/css" media="screen,projection"/>
<link rel="shortcut icon" href="http://www.bike.czechian.net/favicon.ico" type="image/x-icon">
<title>Bikepark KM - Bike Park pro BMX/MTB v Kromerizi | Hlavni stranka</title>
</head>

<body style="background-image: url('images/background/2.jpg')">

<p align="right"><font face="Calibri" color="#C0C0C0">■ <b>Admin&nbsp;
</b></font> </p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="1242" height="773"> <tr>
<td valign="top" colspan="3" height="106">
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td valign="top">

<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="881" height="53">

<tr>
<td valign="top" height="53" width="881">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="881" height="44">

<tr>
<td width="881" height="44" valign="top"><script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/button/hlavni_strana.gif"
</script>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<img src="images/button/hlavni_strana.jpg" onmouseover="this.src='images/button/hlavni_strana.gif'" onmouseout="this.src='images/button/hlavni_strana.jpg'"><script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/button/o_bikeparku.gif"
</script><img src="images/button/o_bikeparku.jpg" onmouseover="this.src='images/button/o_bikeparku.gif'" onmouseout="this.src='images/button/o_bikeparku.jpg'"><script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/button/profily.gif"
</script><img src="images/button/profily.jpg" onmouseover="this.src='images/button/profily.gif'" onmouseout="this.src='images/button/profily.jpg'"><script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/button/fotky.gif"
</script>&nbsp;&nbsp; <img src="images/button/fotky.jpg" onmouseover="this.src='images/button/fotky.gif'" onmouseout="this.src='images/button/fotky.jpg'"><script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/button/videa.gif"
</script>&nbsp;&nbsp;<img src="images/button/videa.jpg" onmouseover="this.src='images/button/videa.gif'" onmouseout="this.src='images/button/videa.jpg'"><script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/button/forum.gif"
</script>&nbsp;&nbsp;<img src="images/button/forum.jpg" onmouseover="this.src='images/button/forum.gif'" onmouseout="this.src='images/button/forum.jpg'">


</td>
</tr>
</table>
<table border="0" width="100%">
<tr>
<td><font color="#FFFFFF" face="Calibri">&nbsp;&nbsp;&nbsp; <span class="odkaz"><a href="http://www.seznam.cz/">
<span style="text-decoration: none"><font color="#FFFFFF">Ke stáhnutí</font></span></a></span> | <span class="odkaz"><a href="http://www.seznam.cz/">
<span style="text-decoration: none"><font color="#FFFFFF">Blížící se akce - reporty</font></span></a></span> | <span class="odkaz"><a href="http://www.seznam.cz/">
<span style="text-decoration: none"><font color="#FFFFFF">Návštěvní kniha</font></span></a></span></font></td>
</tr>
</table>
<p align="center">
<iframe frameborder="0" scrolling="no" width="515" height="597" src="http://horava222.123Guestbook.com" name="I1" align="left">

<a href="http://horava222.123Guestbook.com"></a>
</iframe>
</td>
<td height="597">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td width="101">&nbsp;</td>
<td width="881">&nbsp;</td>
<td height="70" width="260">&nbsp;</td>
</tr>
</table>

</body>

</html>
H
Profil *
smaž z html to <body style="background-image: url('images/background/2.jpg')">

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: