Autor Zpráva
Loraine
Ahoj!
Věčně mám problém s pozicováním v IE, všechno funguje Ok dokud na to nevlezu přes IE.Podívejte se sami...Opera, FF v pohodě, ale v IE mám prostě ty boxy s tipy dole pod textem(tedy aspon v polední verzi, předpokládám tedy, že asi ve všech ostatních), nechápu co se mu porád nelíbí.Možná mám špatně DIV, ale už nad tím nedokážu přemýšlet, furt jsem hledala chybu a jak to spravit, či nějaký hack...ale vůbec nevim.Bude to beztak zas něco primitivního, ale já na to sama nedojdu....tohle je můj věčný problém....vím, že je to asi primitivní, ale všechno taky nevim.Předem děkuji
odkaz na stylopis
Chamurappi
Reaguji na Loraine:
vím, že je to asi primitivní
Není to primitivní, je to naopak (zbytečně) komplikované. Proč pozicuješ <div class="menu"> absolutně? Proč řešíš menu klikacími mapami?

Záplata:
1) Zruš „position: absolute“ pro „.menu“.
2) Nastav odstavci v <div class="podmenu"> (tedy pro „.podmenu p“) nulový margin.
3) Zmenši horní padding u „.padobsahleft“.

Teď jsem si všiml, že si stěžuješ na rozpadlé sloupce a ne na špatně posunuté podmenu. Zajímavé. Uznávám, že toho si běžný návštěvník asi všimne dříve než já.

Záplata č. 2 by byla složitější na popis kvůli aritmetice. Když k boxu v pravém sloupci „.boxtipy“ se šířkou 257px přičteš levý margin 10px, kolik ti vyjde? A když k tomu ještě přičteš pravý padding 10px u rodiče? Tvůj stávající stylopis počítá s tím, že vyjde opět 257px (takovou nastavuješ šířku pro „.obsahright“). Do levého „.obsahleft“ s šířkou 450px dáváš „.podmenu“ o šířce 470px. Celý obsah má nastavenou šířku 744px a do té se 277px + 470px pochopitelně nevejde. Nepotřebuješ hack, potřebuješ kalkulačku.

Mimochodem, nenastavuj <div>ům výšku, chceš-li do nich dávat nějaký text.
Loraine
Chamurappi
- jo já si hodně věcí komplikuju, ale většinou nevědomky
- absolutně jsem ho pozicovat nechtěla, ale jinak jsem to měla rozházeně (klikací mapa je jen dočasný únikový východ, protože v Opeře když bylo rozdělené mi to skákalo pod sebe, ale to dořeším pozděj)
- posunuté "podmenu" je nedopatření o kterém vím, jen jsem ho ještě neopravila
- za tu matiku dík, už jí dva roky nemám a jde to vidět, hold ovšem to má taky na svědomí to, že se CSS věnuji krátce a kóduju strašně málo, takže všemu zatím tolik nerozumím, takže bude ještě hodně trvat než se dostanu na tvou vývojovou fázi....takže pak to takhle vypadá

děkuji za poučení jdu s tím a se sebou něco dělat :-D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0