Autor Zpráva
Jannie
Profil *
Ahoj, mám pod sebou několik boxů, přičemž je to uděláné tak, že se zalamuje po dvou boxíkách.

Zde je kód:
<div class="box">
<div class="box-top">Nadpis</div>
<div class="box-text">
<strong>Text</strong><br>
<ul>

</ul><br>
<a href="">Více informací </a>
</div>
</div>


takto jich mám 6.

A css:
.box
{
text-align:center;
margin:0 0 25 20;
width:252px;
padding:0px 0 0 0;
color: #eee;	
float:left;
}


ve všech prohlížečích ok, ale v ie prostě to nezalamuje a vypisuje boxy pod sebe. Neví někdo co s tím? Přitom šířka divu, ve kterém to je je dost velká.
Díky všem
Davex
Profil
Jaká je šířka divu, ve kterém to je a jaký je nastaven režim zobrazování?

margin:0 0 25 20; 

25 jablek a 20 hrušek?
Str4wberry
Profil
Nebylo by snazší vložit odkaz na živou ukázku, Jannie?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jannie:
v ie prostě to nezalamuje a vypisuje boxy pod sebe
Takže spíš zalamuje, ne?

Nedáváš nám dostatek informací. Živá ukázka by pomohla.
Teď mě napadlo, že máš levý margin a floatuješ doleva => Explorer 6 zdvojuje margin. Přidej pro <div class="box"> „display: inline“. Jestli to nepomůže, šup sem s odkazem.


Reaguji na Davexe:
25 jablek a 20 hrušek?
Pokud má ve všech prohlížečích stejný vykreslovací režim, nezpůsobí vynechání „px“ nekompatibilitu.
imploder
Profil
možná by pomohla pixyho matrjoška
Davex
Profil
Chamurappi
Pokud má ve všech prohlížečích stejný vykreslovací režim, nezpůsobí vynechání „px“ nekompatibilitu.
Pokud by byl IE6 při použití XHTML shozen do Quirku (a ostatní prohlížeče ve standardním režimu), tak by to mělo vliv.
Jannie
Profil *
Tak nakonec jsem přišla na řešení sama :)

Jak na to koukám, nedala jsem vám úplný kód mělo to být takhle:
<div class="box">
<div class="box-top"><h2>Nadpis</h2></div>
<div class="box-text">
<strong>Text</strong><br>
<ul>

</ul><br>
<a href="">Více informací </a>
</div>
</div>


jakmile tam to h2 nedám, tak vše je ok. Todle mi tedy fakt nenapadlo. Ale nechápu, jak to tedy mám udělat, když tam to H2 chci mít...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Davexe:
Proto jsem psal „pokud má ve všech prohlížečích stejný vykreslovací režim“. S ohledem na „<br>“ v kódu nepředpokládám přítomnost XML deklarace.

Reaguji na Jannie:
Přišla jsi na řešení, které ti ale nevyhovuje. Pořád nemáme dostatek informací. Kdybys odkázala na živou ukázku, rozlousknutí by bylo otázkou minut.
Davex
Profil
Chamurappi
Bez ukázky celého kódu nemůžeme vědět co tam všechno je. Třeba je stránka v Quirku a vnitřek obalového bloku není v IE tak široký, jak si Jannie myslí (+ double margin bug).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: