Autor Zpráva
Niky
Profil *
ahoj, mám hned dva problémy.
Mám problém s pozicováním divu. Chci, abych ho měla umístěný uprostřed stránky, ale nejde to. Jediný zůsob, jakým se mi to povedlo, bylo, když jsem napsala
text-align: center;
jenže to plat jen u IE, který mi celý div zarovnal na stčed, ale v Opeře a ve Firefoxu to takhle není. Jak mám tedy napsat správně napsat, že to chci mít umístěné ve prostřed?

Dále mám problé s pozadím. Chtěla bych totiž, aby měl ten div jiné pozadí než celá stránky. Jenže ten div vždcky zdědí pozadí po body. Už nevím, jak to má udělat. :-(
Prosím, poraďte.
kletely
Profil
Niky
text-align: center;
jenže to plat jen u IE, který mi celý div zarovnal na stčed, ale v Opeře a ve Firefoxu to takhle není. Jak mám tedy napsat správně napsat, že to chci mít umístěné ve prostřed?

http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
http://www.vertigo4.cz/blog/jak-vycentrovat-stranku-na-stred
Railbot
Profil
Dále mám problé s pozadím. Chtěla bych totiž, aby měl ten div jiné pozadí než celá stránky. Jenže ten div vždcky zdědí pozadí po body. Už nevím, jak to má udělat. :-(
Nedědí, ale to je jedno. Nevím v čem máš problém. Každopádně použij vlastnost background: barva
Bubák
Profil
Pozadí se nedědí, ten DIV máš průsvitný (transparent), proto je přes něj vidět pozadí BODY.
Niky
Profil *
Pozadí se nedědí, ten DIV máš průsvitný (transparent), proto je přes něj vidět pozadí BODY.

Já u toho divu měla i background i background-image. A i tak to nefungovalo tak, jak mělo. Nidy jsme neměla na pozadí obrázek u toho divu.
Nevím, v čem by mohla být chyba, pokud nedědí. Každopádně, background: transparent jsmem nenapsala...
No, budu se tím zabývat, až vyřeším problém s pozicováním. Inu, není prohlížeč jako prohlížeč:-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: