Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Orchard Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 10. 2008, 20:18:36
Ach ta patička...
hned pro upresneni: http://www.filmo.cz/busmat/ Zkoušel jsem Plaváčkovo řešení. Tento layout je však v jednom rozlišný - v horní části obsahového okna neni repeatované pozadí, ale pozadí s no-repeat (přechod atd...). Tento přechod má být textem a pozadím divu ignorován a pokračovat si svou cestou. V kombinaci s patičkou dole je to pro mě zabiják a už nevím, jak z toho ven. Začal jsem po pár hodinách logického zkoumání problému už dělat špatný postup pokus - omyl, až se do toho zamotal. Jednou se mi podařilo vypozicovat patičku dolů, ale byla dole jen při delším textu než okně => kratší text = patička vyskočí nahoru a pod ní pokračuje pozadí vesele dál. Může se na to někdo podívat? Jen tak očkem? Trávím nad tím už nějakou tu desátou hodinu a začínám si škubat vlasy. |
||
yFang Profil |
#2 · Zasláno: 22. 10. 2008, 20:27:00
Orchard
Zkus od div.pata umazat position:absolute;, tak mi to funguje ve FF. |
||
Orchard Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 10. 2008, 20:32:22
Pro demonstraci, co se stane... umazal jsem position: absolute a zkrátil text. Viz. co se stane.
http://www.filmo.cz/busmat/ |
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 22. 10. 2008, 20:47:59
Nechápu moc dobře co je za problém - původní variantu jsem neviděl. Ve FF3 nepozoruji žádný problém, pokud přidám patě
position: absolute; bottom: 0; Kterého problému jsem si nevšiml? |
||
Orchard Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 10. 2008, 20:51:26
Tak...protoze jsi se na to podival ted... dal jsem position zpet a text prodlouzil.
|
||
Orchard Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 10. 2008, 21:08:46
Po prodlouzeni textu, kdyz je absolutni position, se paticka dolu nezarovna. Pokud je zarovnana a text je delsi nez okno, paticka jednoduse zmizi. ... tyka se FF a Opery.
|
||
Davex Profil |
#7 · Zasláno: 22. 10. 2008, 21:09:03
Všechny vnořené bloky jsou plovoucí, takže musíš před patičku umístit ještě čistič (clear: both). Ten na patičce se neuplatní, protože je pomocí absolutního pozicování vyjmuta z toku dokumentu.
|
||
Orchard Profil * |
#8 · Zasláno: 22. 10. 2008, 21:27:29
Davex: Za tohle bys měl dostat metál. Skláním se velice, děkuji.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Orchard Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 10. 2008, 18:42:32
Inu,... jeste stale ne :) Problemy s patickou pokracuji. Cistic vyresil odskok paticky ve FF, v Opere ale paticka mizi za pozadi stranky. Tedy tam je, ale kdesi pod jinym divem, nevidena. Dochazi mi napady...
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0