Autor Zpráva
Beny97
Profil
Zkouším vytvořít náš web. IE je to dobré ale ve FF se mi něco fotmátuje špatně. Poraďte co dělám špatně?
www.mujweb.cz/www/benisci
Charlie
Profil
Co konkrétně se vám špatně formátuje?
Fred
Profil
Taky se mi to zdá bez problémů, díval jsem se ve Firebirdu (výchozí prohlížeč), Firefoxu a v IE6 všude stejné a v pořádku.
Charlie
Profil
Mě se také zdálo všechno v pořádku, tak proto jsem se konkrétně zeptal. Třeba půjde o nějakou miniaturní záležitost.
Beny97
Profil
No správně by ta adresa měla být: www.mujweb.cz/www/benisci/fotogalerie.html
Tohle se mi v IE zobrazuje OK ale ve FF špatně.
Petra
Profil
Beny97: Který prvek konkrétně? I tohle vidím v obou prohlížečích stejně.
peta
Profil *
www.mujweb.cz/www/benisci/fotogalerie.html

Petra: odskoceny obrazek ve stredu

Beny97:
1. zkus pridat DOCTYPE, uplne nahoru radek
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
2. pak si clovek vsimne treba tohoto:
<a href="#">více>>></a></div>
nic?
pise se to takto: více&gt;&gt;&gt; (entitami)
3. mno a mrknu, jak mas delane to rozmisteni... Jinak pekne menu vlevo :)
- Co ty minusy v CSS? Je to korektni zapis? Nema se pouzivat podtrzitko? (ja ted nevim, ale to prvni bych zmenil) in-nadpis na in_nadpis
jinak nevim, nece se mi ted hledat, zkus ty minusy, pak uvidime :)
4. vsiml jsem si v html toto:
<a href="index.html">Aktuality</a>
<a href="#">&nbsp; O nás</a>
<div class="aktivni">&nbsp; Fotogalerie</div>
<a href="kontakty.html">&nbsp; Kontakty</a><br>
</div>
Co tak zkusit padding a background-image?
neco jako:
<div class="menu">
<div class="aktivni">Fotogalerie</div>
<a href="kontakty.html">Kontakty</a>
</div>
.menu a {display:block;padding-left:20px}
.menu .aktivni {padding-left:20px;background: url()...}
Beny97
Profil
Leccos je asi poučné ale teď je to ještě horší. Má to ale všechno stejnou chybu. Tak co s tím teď?
mat
Profil
zkus změnit tohle:

.pravy_sloupec_vlevo {
PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 153px; BORDER-LEFT: black 1px solid; WIDTH: 590px; TEXT-ALIGN: left; float: left
}

na tohle:

.pravy_sloupec_vlevo {
PADDING-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: black 1px solid; WIDTH: 590px; TEXT-ALIGN: left; float: left
}
beny97
Profil *
SUPER!!! Jsme zase o kousek dál. Ted mi jen ve FF ukazuje Fotogalerie nejak sirsi stranku nez ty ostatní. V IE je to OK.
A nakonec fotku v krouzku na pozadi vsech stranek. V IE je a ve FF neni. Cim to?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0