Autor Zpráva
Luc
Profil *
Ahojte,

poradíte mi, prosím, jak nastavit na stránkách, aby se mi stránky z odkazů neotevíraly do nového okna, ale do existujícího divu? Nemám s tím žádné zkušenosti, používala jsem rámování, tudíž způsob, jaký jsem používala u rámů, nejspíš nebude správný u divů... :o))

mám zadané
<a href="news.html" target="obsah">Novinky</a>, 
přičemž div s názvem obsah mám vytvořený a do něj se mi stránka má otvírat.

Předem děkuji za pomoc :o)
Luc
Profil *
Ještě se omlouvám, koukám teď, že jsem popletla kategorii diskuze :o((
bohyn
Profil
Do divu to otevres maximalne s pomoci AJAXu. V html pouzij iframe nebo object (ten ale nevim jestli se da cilit pomoci target).
Luc
Profil *
takže mám do toho divu obsah vložit iframe a do toho otvírat ty stránky?

jestli to dobře chápu...?
bohyn
Profil
Treba by to slo i bz toho divu, zalezi na konkretni situaci. Jak pouzivat iframe
Luc
Profil *
Ok, jdu to vykoumat s tím iframem, díky moc :o)
Luc
Profil *
Tak. Nastavila jsem si iframe do toho existujícího divu.

jenže mám problém, iframe by měl být přes celý ten div, ale není tomu tak.

div je zadaný v head pod style takto:
#obs {position: absolute; width: 60%; top: 30%; left: 20%; height: 70%}



a iframe v samotném body takto:
<div id="obs">
<iframe src="news.html" target="obsah">width="100%" height="100%">
</iframe>
</div>


Stránka news.html se v iframe zobrazuje, ovšem iframe není přes celý div. Zobrazuje se jen jako menší obdélníček v levém horním rohu divu.

Nevíte proč? :o(
Luc
Profil *
omlouvám se, už to vidím :o) neplechu tam dělá ta zalomená závorka... tak v tom případě už je to v pořádku :O)
Bubák
Profil
Iframe je vnořený plovoucí rám, taky ne zrovna šťastné řešení.
www.jakpsatweb.cz/include.html
bohyn
Profil
Bubák
Precti si na co se ptala. IMHO chce nacist jinou stranku bez refreshe.
Bubák
Profil
bohyn
O otevírání bez refreshe tu dosud nepadlo ani slovo. Z formulace „Nemám s tím žádné zkušenosti“ soudím, že Luc předpokládá, že obdah jde načítat do DIVu podobně jednoduše, jako to dosud dělala s rámy. Proto jsem nenavrhl pro toto nevhodný AJAX, ani zůstat u rámů, protože IFRAME je taky jen rám. Použít OBJECT je ještě problematičtější, než IFRAME.
Proto jsem Luc poslal na stránku, kde nalezne i standardní způsoby, jak se to dělá a dělat se to má.
bohyn
Profil
Bubák
Ramu se taky stitim, ale kdyz chces neco jednoduchyho a numis PHP tak moc na viber nemas. Stranka na kterou si ji poslal tak tam zjisti to co sem ji napsal (rucni kvladani a fce v editoru nepocitam, aspon ja sem na to moc linej, PHP/ASP jestli se chce naucit neco noveho tak OK, je to nejcistci reseni) pouziti ramu je nejjednodussi.
Bubák
Profil
Na PHP include se vůbec nemusíš učit celé PHP, stačí jeden jednoduchý příkaz "inclide", jehož syntaxe je ještě jednodušší, neš syntaxe tagu IFRAME, nemluvě o "složitém" FRAMESETu s několika tagy a atributy.
el mariachi
Profil
bohyn
lenže na to, čo ona potrebuje, jej stačí z php len malinká časť a zvládne to hocikto, kto má aspoň troška rozumu... stačí len vedieť ako predať premennú php skriptu a ako ju spracovať, to je otázka pár riadkov.. nepotrebuješ byť php guru aby si pochopil základ ;) v tomto plne súhlasím s Bubákom

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: