Autor Zpráva
poustevnik
Profil *
potřebuju překrýt nějaký obsah mých stránek transparentním png

cíl:

1. png chci použít pro nějaké objekty - například div, zakrytí iframe, obrázků, atp.. (nechám si poradit)
2. nemožnost klikat na obdah, kopírovat obrázky
3. png bude barevný a částečně transparentní - takže natónuje veškerý obsah
4. zobrazit png jen v prohlížečích, které toto podporují, jinak ne - a ta se vyhnout tomu, aby png překryl obsah zcela.
Bubák
Profil
1. png chci použít pro nějaké objekty - například div, zakrytí iframe, obrázků, atp.. (nechám si poradit)
http://css.interval.cz/clanky/seo-obrazky/

2. nemožnost klikat na obdah, kopírovat obrázky
Přiznám se, že to u mne vyvolalo velmi bouřlivý smích. Napadlo mě asi 10 způsobů, jak to obejít.

3. png bude barevný a částečně transparentní - takže natónuje veškerý obsah
Není lepší rovnou poskysnout "natónovaný obsah"

4. zobrazit png jen v prohlížečích, které toto podporují,
<!--[if gt IE 6]>
No toto!
<![endif]-->
poustevnik
Profil *
„2. nemožnost klikat na obdah, kopírovat obrázky“
Přiznám se, že to u mne vyvolalo velmi bouřlivý smích. Napadlo mě asi 10 způsobů, jak to obejít.

tak to mě těší, protože smích prodlužuje život. Mně jde ale opravdu jen o to nejjednodušší překrytí.. pokud si někdo dá tu práci si obrázky přesto stáhnout a na odkazy kliknout, tak mi to nevadí.

„3. png bude barevný a částečně transparentní - takže natónuje veškerý obsah“
Není lepší rovnou poskysnout "natónovaný obsah"

pokud ta možnost je tak asi ano, ale jsou případy kdy je toto jednodušší a možná jediné řešení.

Návody vyzkouším a děkuji moc za pomoc.

Ještě se potýkám s jedním problémkem - jak mám udělat, aby se mi v iframe otevřela stránka narolovaná úplně dolů a vycentrovaná na střed?

okno pro iframe je užší než stránka na které je obsah jež potřebuji zobrazit, naštěstí daný obsah je akorát, ale je až úplně dole a tak nevím co s tím.
Miloš
Profil
poustevnik
pokud si někdo dá tu práci
Chci-li něco ze stránek zkopírovat, neznám funkčí obranu, která by mi v tom zabránila.
Na stranu druhou (např. nemožnost klikání) – jestliže mi někdo komplikuje pobyt na svých stránkách, tak na něj z vysoka kašlu; ze stránek navždy odcházím.

Má to blokování nějaký vyšší úmysl?
poustevnik
Profil *
Má to blokování nějaký vyšší úmysl?

zapomeňte na to, chci prostě použít částečně transparentní png, který by byl nad nějakým obsahem a obsah má být pouze informačního charakteru a nemá být aktivní.

pokud by byl prohlížeč, který NEPODPORUJE částečně transparentní png chci použít průhledný gif. jak na to?

ještě to nemám vyzkoušené, ale mrknu na to co mi radil bubák.


poradíte mi pls, jak mám udělat, aby se mi v iframe otevřela stránka narolovaná úplně dolů a vycentrovaná na střed?
Bubák
Profil
Překryvný obrázek jde zablokovat podobně, jako reklamu. Je to nejjednodušší způsob, nevyžaduje znalosti HTML a souvisejísích "technologií". Stačí pár kliků myší a je po "ochraně".
Miloš
Profil
Překrývání průsvitným png lze do jisté míry markýrovat „pavučinovým“ GIFem:
http://kesolim.sweb.cz/TMP/rastrova_sit/
poustevnik
Profil *
poradí mi pls někdo, jak překrýt např celý div, nebo část obsahu nějakým polotransparentním png?

1. takže daný obsah je "natónovaný" a myš reaguje poze na png a ne na obsah pod ním.
2. nezajímá mě ochrana stažení obrázků a není třeba toto téma rozvádět
3. protože ie6 nepodporuje polotransparentnost png, chci (v případě že si někdo bude prohlížet stránku v ie6) místo něj použít ZCELA transparentní (prázdný) gif, ale nevím jak mám prohlížeči konkrétně říct, co má zobrazit.


http://css.interval.cz/clanky/seo-obrazky/“ - tady se mi řešení nepodařilo najít, nevím jestli to chápu dobře, ale je to asi o něčem jiném.


prosím o radu. :-)
Miloš
Profil
poustevnik
Vždyť jsem to předvedl ve výše uvedeném odkazu – částečnou průhlednost lze nasimulovat pavučinovým gifem (50% zakrytí vypadá nejvěrněji) a konekonců tomu IE 6 můžeš gif naservírovat v podmíněném komentáři, zatímco ostatní prohlížeče dostanou solidní průsvitné png.

Celé je to řešeno absolutně pozicovaným prvkem, který překrývá původní obsah.
O absolutním pozicování v relativně pozicovaném prvku viz http://wellstyled.com/css-chords-formatting.html

Mimoto nechápu, jakou funkci má plnit totálně průhledný gif – bude vidět jeho průhlednost, tzn. že nebude vidět vůbec.
A už vůbec ne, co to má společného se SEO, neboli proč jsi hledal odpověď na adrese "http://css.interval.cz/clanky/seo-obrazky/"
Jestli ti jde o náhradu textu obrázkem (překrytí alternativního textu), zkus se podívat taky na http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.html

Možná jen přesně nechápu, co máš na mysli, takže pokud ti výše uvedený příklad nebo další odkazy nepomohl(y), zkus se vyjádřit trochu srozumitelněji.
Bubák
Profil
A už vůbec ne, co to má společného se SEO, neboli proč jsi hledal odpověď na adrese "http://css.interval.cz/clanky/seo-obrazky/"
Tento odkaz jsem tu dal já a to proto, že řeší problematiku překrytí textu obrázkem. A jestli tam bude jako obrázek logo, nebo (polo)transparentní obrázek, je mi úplně volné.

Mimoto nechápu, jakou funkci má plnit totálně průhledný gif
nějaké omezení uivatele, pokud bude trochu šikovný, tak si takový obrázek blokne stejným způsobem, jako to dělá s reklamou.

Já osobně mám zatím na blacklistu jen tohle:
http://g.idnes.cz/u/free.gif GIF obrázek, 1x1 bodů, 0,04 KB (43 bytů)
Miloš
Profil
Bubák
nějaké omezení uivatele,
Nečteš, protože poustevnik důrazně píše:
nezajímá mě ochrana stažení obrázků a není třeba toto téma rozvádět
Bubák
Profil
Miloš
Nečteš, protože poustevnik důrazně píše:
...

Já to vyčet mezi řádky. Je možné mezi nimi četl špatně. Pokud se na tohle téma neozve poustevnik, nebudu to tu dále rozebírat.
poustevnik
Profil *
Zdravím.. po nějaké té nehodě a zotavování se vracím opět mezi vás.

Čistě kvůli vzhledu = designu, chci natónovat objekt (frame) pomocí částečně transparentního obrázku png..

současně chci ale detekovat prohlížeč proto, že některé prohlížeče nepodporují částečnou průhlednost a místo toho zobrazí NEPRŮHLEDNÝ png - což by zcela překrylo obsah frame, což pochopitelně nechci. Tedy POUZE v řípadě, že stránka bude zobrazena v prohlížečích, které částečně transparentní png nepodporují, chci použít NÁHRADNÍ zcela průhledný gif. Je to jedno kvůli čemu a chápu, že nebude vidět.

Takže například..
na tomto odkazu: http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html vidíte iframe se žlutým pozadím .. jelikož nejsem "vlastníkem" odkazující stránky, tak nemohu barvu tohoto pozatí změnit.. ale do mého webu se mi hodí červené pozadí..
vytvořím tedy polotransparentní png, ten můžete vidět zde: červený obrázek png, průhlednost 60%
výsledek má a bude vypadat takto: iframe na mé stránce vypadá červeně, přestože je žlutý
ALE: v prohlížečích, které polotransparentní png nepodporují bude vypadat takto: obsah iframe není vůbec vidět.. zcela jej překrývá červený png, který tenhle IE6 a jiné neumí zobrazit

pokud tentýž iframe budu chtít použít na části webu, která je jinak tónovaná, budu ho chtít např modrý
png modrý, transparentnost 60%
výsledek na stránce
poustevnik
Profil *
dodatek: vycházejme z toho, že nyní mám v kódu například toto <iframe src="priklad15.htm" width="300" height="100"></iframe>
poustevnik
Profil *
tady se dá na to podívat - jak vyměnit png za gif, pokud prohlížeč toto nepodporuje?
Anonym
Profil *
Ve style.css mas nadefinovany ten prekryvaci div s png

background:url(images/bg.png) repeat;


(nedávej tam velkej obrázek, ale opakuj jenom jedno pixelovej)
No a pak ho jenom absolutně napozicuješ na místě

V ie.css bude (nebo žádný gif, to je jedno):

background:url(images/bg.gif) repeat;


A tady je podmínka která zajistí, že když je prohlížeč menší jak IE 6 tak se zobrazí gif.

<link media=all href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet">
<!--[if lte IE 6]> 
  <link media=all href="ie.css" type="text/css" rel="stylesheet">
  <![endif]-->
Bubák
Profil
Anonym
repeat se nemusí psát, je to výchozí hodnota.

Kdyby ses podíval pořádně, tak by sis všimnul, že poustevník to nepřekryl DIVem ale rovnou obrázkem, pro zajímavost, s touhle RRGGBBAA barvou: #002aff66.
poustevnik
Profil *
Takže pokud nemůžu/nechci měnit css (moje ukázka odkazuje záměrně na css webu jakpsatweb.cz) a chci pouze zabránit, aby se zobrazoval neprůhledný png v ie6 a nižžší, tak to mám udělat jak?

Chápu to tak, že místo obrázku mám dát div a jemu přiřadím pozadí a současně přidám tomuto divu atribut podmínky o prohlížeči?
Pomocí Anonymní nápovědy mi to nešlo, protože nevím, jakou formou mám dát ty vlastnosti divu.
Bubák
Profil
<p>
<div style="width:300px; height: 100px; position: absolute; filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Gradient(GradientType=0, StartColorStr=#330000ff, EndColorStr=#ccff0000"></div>
<img src="http://www.bozz.cz/~public/tmp/polotransparentni-modra.png" width="300" height="100" style="position: absolute;">
<iframe src="http://www.jakpsatweb.cz/priklady/priklad15.html" width="300" height="100">
</iframe>
</p>

K šílenému MS filtru gradient jsem nic v češtině nenašel, ale kvalitní dokumentace v angličtině je na MSDN.

Na podmíněné komentáře je dobrý tenhle článek od DGX. A nezapomenout navštívit odkazy.
poustevnik
Profil
Dlouho to nefungovalo a nakonec to bylo omezením serveru. Jsem již u jiného poskytovatele a vše je ok. Díky moc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0