Autor Zpráva
Ayrton1
Profil
Ahoj, mám problém.

Dělám šablonu pro novinky, novina obsahuje dva odkazy na Celý článek, jeden odkaz je v nadpisu, jeho barva je daná DIV ID té stránky, pak je tam druhý odkaz, ten chci mít jinou barvou, ale mám problém:

při použití DIV ID to nadává když mám 2 a více novinek, že prý mohu ID použít jednou, když udělám DIV CLASS tak to nefunguje, ani při zápisu

#link_novinky a:link {color: #7080F0; text-decoration: none}
a ani při
.link_novinky a:link {color: #7080F0; text-decoration: none}

Ten poslední mi nefungoval nikdy, proto nechápu proč ho tu někteří zveřejňují.

Pomoc, jak udělat aby CLASS tahal info z CSS, dík
Miloš
Profil
A nenavštívil jsi ty odkazy? Protože pak už by nebyly :link, nýbrž :visited.
Byl by praktický příklad? Můžeš to někde pověsit na web?
Ayrton1
Profil
jj, ale já to myslel celkově, prostě to nevidí, používám MNews a právě pro odkaz Celý článek to potřebuju. MNews vlastní CSS pro novinky nepoužívá, akž potřebuju přes to class se tam nějak dostat http://sg-portal.eu/ tady, stačí když řeknete jak udělt aby CLASS četlo z CSS, stejně jako je to u ID

<div class="link_novinky"> tohle nefunguje, v CSS je to #link_novinky
Railbot
Profil
# - ID
. - class
Ayrton1
Profil
s tou tečkou mi to prostě nefunguje, pokud to chcete vidět, teď je na výše uvdeném webu vše přepracované pro použití CLASS a . v CSS

Ještě se ujistím, á to být takto:

.link_novinky a:link    {color: #7080F0; text-decoration: none}
.link_novinky a:visited {color: #708FFF; text-decoration: none}
.link_novinky a:active  {color: #7080F0; text-decoration: none}
.link_novinky a:hover   {color: #8090F0; text-decoration: underline; font-weight: bold}


EDIT: ještě drobnost, sice to není k tématu, ale nechci zakládat nové.
když se podíváte na pravé menu, tak v IE je to správně k sobě připojené, ve Firefoxu jsou mezery, jak se zbavím mezer ?
Masox
Profil *
jak se zbavím mezer ?

Místo:
<p style="margin-left: 20px">
AHOJ
</p>

Tam dáš:
<p style="margin-left: 20px;margin-top:0px;margin-bottom:0px">
AHOJ
</p>
Ayrton1
Profil
jj díky, už jen ty odkazy a snad dám tady na diskuzi už pokoj :-)
panther
Profil
Ayrton1
jj díky, už jen ty odkazy a snad dám tady na diskuzi už pokoj :-)

.link_novinky a:link na řádku 137-140 (modrá barva odkazů) si přebíjíš o pár řádek níže deklarováním #news a:link {color: white; text-decoration: underline}

Odkaz je tedy podle pozdější deklarace bílý. Navíc id má větší váhu než class.
Ayrton1
Profil
panther
Takhle je to správně, prostě chci aby jeden odkaz byl bílý a druhý tmavomodrý, to je jediný co chci
panther
Profil
Ayrton1
Takhle je to správně
pokud je to tak správně, tak už pravdpodobně nemáš problém :-)
Ayrton1
Profil
mám problm :-D oba odkazy jsou bílý, já chci aby jeden byl bílý a druý modrý
Měsíček
Profil
Tak jim dej třídu a tu nastyluj. Co je na tom tak těžkého?
panther
Profil
Ayrton1
tak to zkus takhle:
#news .link_novinky a:link    {color: #7080F0; text-decoration: none}
Obarví to odkazy „Celý článek“ na modro
Ayrton1
Profil
Díky moc, funguje to :-)
panther
Profil
Ayrton1
Díky moc, funguje to :-)
za málo ;-)
Ayrton1
Profil
Jšt jedna drobnůstka, opravdu poslední :-D

Mám centrovaný web, přes kontejner DIV ALL, ten DIV potřebuju dát margin-top: -15px a IE to bere, ale Mozzila ne, zřejmě kvůli tomu, že řádek předtim mám margin: 0 auto

Lze nějak prokombinovat margin 0 auto a margin top -15px ?
Miloš
Profil
Ayrton1
DIV ALL“ je <div id="all">?
Jestliže ano, pak zápis:
#all {margin: 0 auto;}
#all {margin-top: -15px;}

je totožný se zápisem
#all {margin: -15px auto 0 auto;}

a není sebemenší důvod, proč by takový zápis neměl FF brát.

Zřejmě tvůj zápis vypadá poněkud jinak. Jak?
Ayrton1
Profil
nakonec jsem zjistl, že to má být -10 a ne -15, ale i tak, můj zápis vypadá takto:

#all {
width: 900px;
min-height: 500px;
text-align: left;
margin: 0 auto;
margin-top: -10px;
color: white;
font-family: Arial;
font-size: 16px;
background-color: black;
}


takže mám tam nastavit i k tomu top auto ?
panther
Profil
Ayrton1
takže mám tam nastavit i k tomu top auto ?
je to jedno, jsou to totožné zápisy
Miloš
Profil
Ayrton1
mám tam nastavit i k tomu top auto ?
nesmysl, protože:

margin: 0 auto;
je totéž co
margin-top: 0; margin-right: auto; margin-bottom-0; margin-left: auto;
viz též http://www.jakpsatweb.cz/css/margin.html#priklady

Pokud na dalším řádku napíšeš margin-top: -10px;, předchozí definice zůstanou v platnosti s výjimkou definice pro margin-top, kterou měníš.
Ayrton1
Profil
tak jak zapsat
Ayrton1
Profil
takže můžu zapsat takhle: margin: -10px auto 0 auto; ???
tiso
Profil
Ayrton1 - stačí takto: margin: -10px auto 0;
Miloš
Profil
Jistě, tohle zapsat můžeš. Levý/pravý budou auto, horní -10px a dolní 0.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ayrton1:
Nemůžeš si to sám vyzkoušet, jestli to funguje?
Ayrton1
Profil
Díky moc

Chamurappi: Bohužel jsem nemohl, neměl jsem ten web u sebe, byl jsem pryč

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: