Autor Zpráva
Miraňák
Profil *
Zdravím, mám menu tady je jeho li:
<li class="menu_tlacitko"><a href="/">Úvodní strana</a></li>


a k tomu mam css:
	.menu_tlacitko{
	text-align:left; color:#333333; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight:bold;
	width:219; height:30px;
	background-image:url(/images/menu_tlacitko.jpg);
	}
	
		.menu_tlacitko a{
		display:block;
		width:200; height:30px;
		}
		
		.menu_tlacitko a:hover{
		display:block;
		width:219; height:30px;
		background-image:url(/images/menu_tlacitko_hover.jpg);
		}


nevíte někdo jak odsadím text tak abych neodsazoval li s ním protože když tam dám paiding tak to dělá neplechu..
panther
Profil
Miraňák
když tam dám paiding tak to dělá neplechu..
jakou neplechu to dělá? Použij padding, o nějž zmenši width, příp. ho dej k odkazu.

Btw. u width ti chybí jednotky v CSS
Miraňák
Profil *
panther

to už jsem taky zkoušel jenže při hover se mi to "vykouslo" obrazek kterej mel nahradit cele tlačítko se posunul s tím textem.
panther
Profil
Miraňák
při hover se mi to "vykouslo" obrazek kterej mel nahradit cele tlačítko se posunul s tím textem.
jak „vykouslo“?

Zkus dát odkaz nebo více kódu a kde ti co přesně nefunguje. Chceš snad padding jen při hoveru? Tvá poznámka o hoveru mě trochu rozhodila :-)
Miraňák
Profil *
ne ne :) ja chci paiding všude, ale pokud se me to povede rozchodit zahadným zpusobem v mozile tak to nejde v exploreru :)
zkoušel jse mdát paiding do a, a:hover = 19px a taky sem ubral widht na 200px mozilla ok opera taky ale explorer me hazí strášný chyby ..
1chyba že se to cely zkratí o tech 19px a neposune a pak se mi text z jednoho menu přesouvá do druheho .. nechapu co to je za blbost :)
Bubák
Profil
Koukni na můj příklad, myslím, že chceš něco podobného:
http://teststranek.kvalitne.cz/menu5/

Pokud by s tím byly v IE problémy, tak za to může vykreslovací režim, a s tím souvisí použitý box-model. Pokud nevíš, o co jde, dak sem zkopíriuj řádek s DTD (doctype), nebo napiš, že DTD nepoužíváš.
panther
Profil
Miraňák
CSS:
.menu_tlacitko {
    text-align: left; 
    color: #333; 
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; 
    font-weight: bold;
    width: 200px; 
    height: 30px;
    background: red url(/images/menu_tlacitko.jpg);
    float: left;
    margin: 0;
    padding: 0;
}
    
.menu_tlacitko a {
    display: block;
    width: 200px; 
    height: 30px;
    padding: 0 0 0 19px;
}
        
.menu_tlacitko a:hover {background: url(/images/menu_tlacitko_hover.jpg);}


HTML:
<ul class="menu_tlacitko">
	<li><a href="#">polozka</a></li>
	<li><a href="#">polozka</a></li>
	<li><a href="#">polozka</a></li>
</ul>


EDIT: byls rychlejší.
Miraňák
Profil *
Díky ani už na to koukat nebudu ale i tak díky zkoušel jsem zkoušel a nakonec to vyřešilo to že sem nastavil width:219px; (to šlo v IE) a pro ostatní jsem za to napsal max-width:200px; a funguje to parádně .. snad to bude fachat i ve staršich .. Díky za rady.
panther
Profil
Miraňák
snad to bude fachat i ve staršich ..
není nic jednoduššího, než to vyzkoušet ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: