Autor Zpráva
DjDve
Profil
Ahoj, potřeboval bych vědět, jak zrušit odsazení u <li>... Mám tento případ: Odkaz... A potřebuji aby ty položky byly v tom šedém poli. Zkoušel jsem
#menu ul li a {padding: 0}
, ale to nepomáhá. Mohl by mi někdo poradit??? Díky moc
tiso
Profil
#menu ul, #menu li{margin: 0;padding: 0;}
DjDve
Profil
JJ, funguje... Díky
Bubák
Profil
Stačí jen:
#menu ul {margin: 0; padding: 0;}
Dodám, je potřeba nulovat margin i padding, protože některé prohlížeče odsazují levým marginem, jiné levým paddingem.
tiso
Profil
Bubák - stačí, nevedel som kde je...
DjDve
Profil
A ještě, jak na tý stránce udělat, aby se to šedý pole dostalo až na konec tabulky... Dík
panther
Profil
DjDve
Zkus se kouknout třeba sem
DjDve
Profil
Dal jsem tam věci z toho, ale nějak jsem z toho kódu nevyčetl co dělá to, aby to bylo až do konce :-(...
panther
Profil
DjDve
zjednodušeně: Obalový div má na pozadí opakující se background, který se natahuje. Uvnitř tohotoh divu jsou ostatní divy, přes které to pozadí jde. Za posledním je cleaner.

<div style="background: url('images/bg.png') repeat-y;">
    <div style="float: left; width: 200px;">
        text leveho sloupce
    </div>
    <div style="float: left; width: 600px;">
        text praveho sloupce
    </div>
    <div style="clear: both;">&nbsp;</div>
</div>
DjDve
Profil
Ok, tak jsem si udělal obrázek... už je to tak jak jsem chtěl... Mám to přesně jako ty, ale pořád to nefunguje...
Bubák
Profil
Všiml jsem si několika nedostatků:
- DIV menu a DIV obsah floatuj, nezapomeň na šířky
- obsah jsi měl v některých prohlížečích široký, problém různých box modelů
- cleaner (čistič) dej hned za poslední floatovaný element, ty máš čistič až za obalovým DIVem (tabulka)
DjDve
Profil
1. Snížil jsem width... ale teď dělá problémy zase menu (hover)
2. to už jsem opravil
3. tohle, už je taky OK...

ještě tam dělá problémy ten první bod... :-(
panther
Profil
DjDve
1. když to dam flootovat, tak se to rozhodí... :-(
nerozhodí, akorát se ty dva bloky vedle sebe nevejdou. Máš tam u #menu margin v em, který je větší, než na něj máš necháno místo. Raděj ho nahraď nějakými pixely.
DjDve
Profil
Aha, tak to už jsem upravil... teď zase dělá problémy menu :-(
panther
Profil
DjDve
teď zase dělá problémy menu :-(
i předtím. Přidej k #menu ul li a (30. řádek) float: left; - klidně místo display: block;
DjDve
Profil
Tak už jsem spokojen... Díky moc všem ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0