Autor Zpráva
Miky
Profil *
Zdravím, nemá někdo zkušenost se zobrazování CSS layoutu v FF. tady v IE se mi to zobrazí správně, ale v FF ne a nevím proč. Když zmenším rozměr prostředního divu tak se mi to ve FF zobrazí správně, ale v IE ne.Dik za radu
Miky
Profil *
když stáhnu padding left, který je tam pro odsazení textu od divu s menu, tak to vypadá sice dobře kromě této stránky
Bubák
Profil
To chce sjednotit box model, více třebas na http://ie-brouci.dero.name/box-model.html
Jednou z možností je použít třebas tuhle DTD a v CSS upravit rozměry:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Druhá možnost je přidat do CSS tohle:
* {
	box-sizing: border-box; /* Opera */
	-moz-box-sizing: border-box; /* Firefox */
	-webkit-box-sizing: border-box; /* Safari, Chrome */
}
Miky
Profil *
Aha diky. A ještě bych měl dotaz v divu mám nadefinováno
padding-top: 8px
abych neměl ankety úplně nalepené nahoře v části, ale tim pádem si musím zmenšit velikost minimální tohoto divu. Jak to udělat jinak bez zmenšení? Ale ono zjišťuji, že IE mi nezobrazí ani
min-height:8px
a když zadán do prostředního divu
padding-top: 8px
tak mi to neodsadí text od vrchu.
panther
Profil
Miky
Ale ono zjišťuji, že IE mi nezobrazí ani min-height:8px
IE6 min-height neumí, ale shodně jako ostatní vykrelují min-height, IE6 vykresluje height.
Miky
Profil *
panther
IE6 min-height neumí, ale shodně jako ostatní vykrelují min-height, IE6 vykresluje height.

no a dá se nějak odělit pak aby pro například IE bral teda jinaj stylesheet. Jelikož když dám doplnění height do definice divu stejnou hodnotu tedy jako min-heigt, tak on pak mi udělá toto,což by se dalo opravit kdybych dal heigt delší, ale zas by třebas úvodní stránka byla zbytečně vysoká. A on IE neumí ani
margin: auto
jelikož FF to dá samozřejmě na střed, ale IE to nechá u kraje.
Bubák
Profil
A on IE neumí ani...
Ale umí, ale ty nechceš, aby to uměl. Pozor, IE6 a IE7 se liší v tom, co umí, ale
margin: auto
umí už IE6, pokud je ve standardním vykreslovacím režimu.
Stránku jde vycentrovat celkem jednoduše napříč prohlížeči a vykreslovacími režimy:
http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php

no a dá se nějak odělit pak aby pro například IE bral teda jinaj stylesheet.
Máš pravdu. Pokud to měl být dotaz, na na konci tázací věty se píše otazník.
panther
Profil
Miky
no a dá se nějak odělit pak aby pro například IE bral teda jinaj stylesheet.
hledej podmíněné komentáře
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mikyho:
pak aby pro například IE bral teda jinaj stylesheet
Můžeš použít podtržítkový hack (místo „height: 8px“ psát „_height: 8px“). Není třeba zatěžovat návštěvníka dalším požadavkem na jiný stylopis.
Miky
Profil *
Dik. Tak to tak vidím, že snad lepší je nechat stránku ať je snad vždy přes celou stránku. Uznávám je to na jednu stranu prasárna pro velké monitory. Ale když si vemu, že bych musel vždy stránku mít určité délky a nebo si udělat externí stylopis jeden pro to a druhý pro to. Jelikož například, tak když opomenu IE, tak prostřední sloupec se mi v pořádku mění s výškou textu, ale krajní 2 už jdou jen na výšku min-heigt a přece nebudu mít na každé stránce zbytečně takovou výšku. A definovat pro každý případ zvlášť stylopis no to by jich teda bylo jeje.
No jak vidím nezávidím profesionálním programátorům.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: