Autor Zpráva
Fit
Profil *
Ahoj všem,
mám takový problém ve foru PHPBB 3, který nechápu a nikdy jsem se s ním nesetkal. Používám styl Emuza, který jsem si trochu upravil. Vše je super, mám ale problém v prohlížeči IE7. Když se má zobrazit klasický posuvník (scrollbar), tak tam je prostě dvakrát, jedním jde posouvat a druhým ne. Dělá to jenom v IE, v ostatních prohlížečích je posuvník normálně jednou. Podívejte se na to v IE tady: http://www.lovkapra.com/kaprarske-forum/viewtopic.php?f=2&t=2.

Nevíte prosím, jak to mám odstranit, aby to v IE nebylo? V CSS mě napadá něco s tímto, co jsem tam našel, ale netuším, zkoušel jsem to a nedaří se mi:

html {
   font-size: 100%;
   /* Always show a scrollbar for short pages - stops the jump when the scrollbar appears. non-IE browsers */
   height: 100%;
}


Vůbec prostě nevím čím to je a hlavně, proč se to ta dělá jenom v IE a v ostatních prohlížečích jde tak, jak mám :-/
Bubák
Profil
Na stránku jsem se nedíval, ale jeden scrollbar může být od HTML a druhý od BODY.
Fit
Profil *
Díky za rychlou odpověď, v body mám tohle:

body {
	/* Text-Sizing with ems: http://www.clagnut.com/blog/348/ */
	font-family: Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif;
	color: #828282;
	/*font-size: 62.5%;			 This sets the default font size to be equivalent to 10px */
	font-size: 10px;
	margin: 0;
	padding: 0px 0;

}


Ale nepřijde mi, že by tam bylo něco špatně?
habendorf
Profil
Vyhoď nesmyslné overflow:scroll z html.
Fit
Profil *
habendorf:

Nechápu, to jsem tam nikde nenašel? Kde to vidíš? Díky moc...
Fit
Profil *
Nebo, že by jsi myslel toto:

<body id="phpbb" class="section-index ltr" style="position: absolute; z-index: 2; width: 100%; height: 100%; overflow: auto">

Mám to overflow: auto odstranit? Jdu teď pryč, tak díky za případné odpovědi, v noci se na to podívám.
habendorf
Profil
Když se na to kouknu přes IE developer toolbar, máš tam pro html overflow:scroll. Po odstranění problém zmizí (pochopitelně). Ovšem kde se ti tam bere, to taky netuším.
Bubák
Profil
Kód je děs běs, vytloukáví klínu klínem, ani z-index pro BODY jsem ještě neviděl. Zaměřil bych se na tohle:
<body id="phpbb" class="section-viewtopic ltr" style="position: absolute; z-index: 2; width: 100%; height: 100%; overflow: auto">

<div id="tlo" style="position: absolute; z-index: 2; width: 100%; height: 100%; overflow: auto">
Fit
Profil *
Chlapi, děkuju vám moc. Nakonec jsem se ale rozhodl, že půjdu do jiného stylu, protože to byla fakt hrůza! Začal jsem procházet ty šablony a to by se člověk... Nikomu nedoporučuju styl eMuza Summer do PHPBB.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: