Autor Zpráva
Scarabeus
Profil
řídil jsem se podle tohoto článku http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html ale když jsem chtěl dat jednotlivím oddílům barvu pohořel jsem barva se totiž změnila pouze tam kde byl text ale když v jednotlivém oddílu nebyl text nebo ho bylo málo barva se nezměnila nebo změnila jen části oddílu, nevíte někdo co s tím?
SwimX
Profil
Scarabeus
nevíme. Dej odkaz na tvoji stránku
ale možné je, například, že nemáš uvedenou výšku DIVu nebo co se snažíš obarvit, takže je automaticky stejně velká, jako obsah. Takže bez textu -> nulová.

jinak pokud děláš layout stránky: http://css.interval.cz/layouty/
Nox
Profil
Pošli odkaz na svou stránku, půjde to rychlej
Scarabeus
Profil
Tady je zdrojovy kod <html>
<head>
<title>Barevne oddily</title>
<style>
#obsah {position: absolute; width: 500px; top: 120px; left: 150px}
#hlavicka {position: absolute; width: 760px; height: 120px; top: 0px; left: 0px}
#levy {position: absolute; width: 150px; top: 120px; left: 0px}
#pravy {position: absolute; width: 110px; top: 120px; left: 650px}
#levy {background-color:green}
#pravy {background-color:blue}
#obsah {background-color:red}
#hlavicka{background-color:purple}
</style>
</head>
<body>
<div id="levy">Takhle to pak vzpada:(</div>
</body>
</html>
SwimX
Profil
Scarabeus
jak jsem říkal, přidej mu height; popřípadě min-height;
ale doporučuji spíš než absolutně pozicovat naučit se Jak funguje float a clear
a kouknout na ty layouty na intervalu http://css.interval.cz/layouty/
Scarabeus
Profil
Diky
Scarabeus
Profil
Tak nakonec i kdyz zadam height tak musim do danyho oddilu dat aspon nejaky text jenak to ma porad bilou bravu ale o to mi tak nejde protoze ten text tam mit budu. Ale chtel bych se zeptat jak mam urcit umisteni toho textu v oddilu protoze jsem zvykly psat kazdy text(odkaz) zvlast tak kdyz to napisu takto:
<div id="levy"><a href="index.html">Úvodní stránka</a></div>
<div id="levy"><a href="clenove.html">Členové</a></div>
obeví se odkaz pouze na úvodní stránku tak to musím psat do toho jednoho divu?
Jinak nejak jsem nepochopil vyznam toho floatu a clearu
panther
Profil
Scarabeus
tak to musím psat do toho jednoho divu?
ne. Menu do <menu>.

Jinak nejak jsem nepochopil vyznam toho floatu a clearu
tak hledej, na internetu je dostatek kvalitních článku k tématu.
Valek.M
Profil *
Scarabeus
K vytvareni webu se vubec nehodi absolutni pozice.. vyuziva se relativni a nebo jak pisi kluci obtekani prvku float,clear apod. Pokud budes pouzivat relativni poz. a nebo float ci clear, tak vsechny casti stranky budou na sobe zavisle a budou se roztahovat a umistovat podle ostatnich casti stranek... pr.: pokud budes mit hlavicku ze zacatku height=200px a budes do ni psat text, tak se ti automaticky natahne a soucasne se posunou i ostatni casti stranky trebas smerem dolu.. absolutni poz. se spise hodi jen na nejake spesl umisteni prvku trebas ve hlavicce(tvoje jmeno) , ktere se vzdy zobrazi na stejnem miste.. ovsem kdyz budes takto umistovat ruzne casti(spise doplnky) stranky pomoci absol.poz., tak nesmis zapomenout ze trebas div, v kterem je tento prvek , tak musi mit uvedenou sirku width.. jinak se pri ruznych rozliseni monitoru u ruznych navstev na tvych strankach zacnou dit divy.
Scarabeus
Profil
JJ diky to uz jsem vyresil ale mam dalsi problem k tomuto tematu jde o to ze bych potreboval vedet jak urcit pozici textu(obrazku atd..) kdyz je zaroven soucasti odilu jako treba aby ten text byl left:150px; top:254px a zaroven byl soucasti oddilu obsah ktera je vyhranicena width:500px; height:450px; top:130px; left:100px.
Scarabeus
Profil
to Valek.M nejak jsi me predbehl s prispevkem ale ted po tom co jsem si precetl co mi pises v tom mam jeste vetsi bordel ja jedu vicemene podle www.jakpsatweb.cz a tam je k CSS pozicovani toto: "Obecně doporučené použití relativní polohy neexistuje, používá se většinou jako taková legrácka. Ale je dobré vědět, že to existuje, protože kdo ví, co budete kdy potřebovat?" je to zde : http://www.jakpsatweb.cz/css/css-pozicovani.html tak jak to teda je co mam pouzivat spis absolutni nebo relativni protoze to co je v tom clanku a to co rikas ty si naprosto odporuje.
Valek.M
Profil *
normalne ten obrazek do toho oddilu vlozis a das mu pozici left top a pod. obrazek bude tedy v tom prvku,...width:500px; height:450px; top:130px; left:100px a bude mit sve vlastni umisteni v tomto prvku .. .left:150px; top:254px... tezko bys pomoci poz. absolute udelal nejaky vetsi projekt.. ja obsolutni pozice pouzivam pouze jako vychytavky k drobnym doplnkum.... mozna lepe misto poz. relative je lepsi pouzivat obtekani jako je float a clear s kombinaci poz.relative
Scarabeus
Profil
jj dik jeste teda tu pozici tomu mam dat ve tvaru
<div id="levy">{position:absolute; left:150px; top:254px} ten text(obrazek)</div> asi ne co? mohl by si mi pls napsat konkretni priklad
jinak ja zadny velky projekt zatim nedelam ani nechystam jsou to jen clan stranky takze nejakejch 5 stranek par obrazku
SwimX
Profil
Scarabeus
<div id="levy">{position:absolute; left:150px; top:254px} - asi ne co?
asi ne no, koukni na základy, jakže se vlastně to css píše, pak nevypustíš takovoudle blbost.
když máš id -> v css #
class -> .
takže #levy{position:....}
Valek.M
Profil *
Scarabeus
Opravdu jak pise SwimX , tak by to chtelo nejdriv prostudovat zaklady HTML a CSS a potom se do neceho teprve poustet. Vsechno najdes na http://jakpsatweb.cz/ . Hlavne nic nepreskakuj jak jini borci a cti to vsechno od zacaktu a postupne.. Pokud budes skakat jako blecha tak narazis na problem.problem a zase problem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: