| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| unk Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 2. 2009, 18:30:29
zkouším dostat šedý obsah na místo pod logo a vedle menu... ale prostě se mi to nedaří
CSS: #hlavni { width: 800px; border: 1px solid black; margin:1em auto; text-align:left; background: url('./images/rpt.gif') repeat-y; #obsah{ width: 1024px; float: right; margin: 0px; padding: 0px; background: url('./Tlacitka/obsah.jpg') no-repeat; min-height: 448px; } SCREEN: http://www.oldstaj.ic.cz/screeeeeeeen.jpg Děkuji za odpověď a pomoc. Snad to je z toho pochopitelný. |
||
| gogy27 Profil |
#2 · Zasláno: 19. 2. 2009, 19:01:35
daj sem url na background: url('./images/rpt.gif') repeat-y; a na background: url('./Tlacitka/obsah.jpg') no-repeat;
tie dva obrazky |
||
| gogy27 Profil |
#3 · Zasláno: 19. 2. 2009, 19:03:43
btw: nie nahodou nejak takto background-image: url
|
||
| SwimX Profil |
#4 · Zasláno: 19. 2. 2009, 19:16:47
gogy27
ty jsi unk? Nák nechápu cos to napsal. unk dej odkaz na tvé stránky, z tohodle to opravdu nepoznám, proč to nejde. Ale když tak koukám na ten float, víš jak funguje float a clear? |
||
| unk Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 2. 2009, 19:44:00
nene background-image: url mi pak nezobrazí pozadí.
ODKAZ: http://unk.cory.sweb.cz Díky No drobet ne)) |
||
| SwimX Profil |
#6 · Zasláno: 19. 2. 2009, 19:51:56
gogy27
„btw: nie nahodou nejak takto background-image: url“ ano je to takto, ale pak musíš přidat ještě background-repeat: repeat-y; do background: to můžeš dát všechno. unk „nene background-image: url mi pak nezobrazí pozadí.“ podle mě zobrazí ale bez toho repeatu to bude jenom proužekk ;) Ehm: ještě přesně nechápu co cheš, ten šedej obdělník je kde má být ne? |
||
| unk Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 2. 2009, 19:55:57
Ten obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo.... A prvky ktere v nem budou, by se pak měl podle nich zvetsovat...
btw: O:-) Nejsem nějaký web maker, O:) |
||
| SwimX Profil |
#8 · Zasláno: 19. 2. 2009, 20:13:17
unk
1, máš div class stranka ale v css píšeš #stranka (čili ID) 2, font - style; font - size - s tou mezerou toa si nebude nejlepší 3, margin: 0; padding: 0; jednotky by bodly (sice to bez nich asi pude, ale nesázel bych na to) 4, #menu li a { display: inline; - to nemá cenu, odkaz je standardně inline prvek 5, ovšem následné přiřazení rozměrů mu nepůjde práve protož , že je inline 6, div obsah má float right. Chceš mít web centrovaný vpravo? tak to nedělej takle, chceš ho na střed? - tak to vyhoď 7, „en obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo“ - min-height by to měl spravit 8, „A prvky ktere v nem budou, by se pak měl podle nich zvetsovat...“ - to se děje, ale nenatahuje se ti ta šedivá plocha to uděláš pomocí #obsah{ background: url('http://unk.cory.sweb.cz/Tlacitka/obsah.jpg') repeat;ale nechápu proč šeicej obdélnik roztahovat jako obrázek. nestačilo by něco jako background: #aaa; ? |
||
| panther Profil |
#9 · Zasláno: 19. 2. 2009, 20:24:29
SwimX
„3, margin: 0; padding: 0; jednotky by bodly (sice to bez nich asi pude, ale nesázel bych na to) “ pokud je hodnota nulová, jednotky nejsou třeba. Nula pixelů je totéž, co nula centimetrů doplnění: „7, „en obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo“ - min-height by to měl spravit “ a samozřejmě „height“ pro IE6 |
||
| unk Profil * |
#10 · Zasláno: 19. 2. 2009, 20:33:51
Díky Ti. Čekal jsem, že mě tu všichni pošlou, ale je vidět, že jsem na inteligentním webu:)
Už to funguje. Jen se ted nemohu zorientovat v tom bodě 6, div obsah má float right. Chceš mít web centrovaný vpravo? tak to nedělej takle, chceš ho na střed? - tak to vyhoď O:) Šedej obrázek je proto, že byl tam hozen narychlo udělanej, bude pozadí jiné,, ne jen jednobarevné, jinak bych udělal #aaaa BTW bod 8, udělám to samé, když to budu chtít u levého menu? Nejspíše ano, že |
||
| SwimX Profil |
#11 · Zasláno: 19. 2. 2009, 20:44:06
unk
„BTW bod 8, udělám to samé, když to budu chtít u levého menu? Nejspíše ano, že„ pokud nemáš nastavenou fixní výšku (což nemáš) tak by se div měl sám roztahovat podle textu. Min-height (potažmo _height pro IE6 nebo přes body>>#obsah{height:}) nastaví výšku pokud je menší než obsah. takže ANO. „ Jen se ted nemohu zorientovat v tom bodě 6, “ máš #obsah{float: right; ... } proč? jediné co se stane je, že se celý web nalepí na pravý okraj obrazovky, to chceš? |
||
| unk Profil * |
#12 · Zasláno: 19. 2. 2009, 20:47:24
Ne chtěl bych aby web byl vycentrován uprostřed obrazovky. Lepilo se mi to na levo, tak jsem dal right... nesmyslně.((
|
||
| SwimX Profil |
#13 · Zasláno: 19. 2. 2009, 20:49:53
unk
tak ho smaž a mělo by to být na středu ne? jinak: http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php |
||
| Bubák Profil |
#14 · Zasláno: 19. 2. 2009, 21:14:01 · Upravil/a: Bubák
„doplnění:
„7, „en obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo“ - min-height by to měl spravit “ a samozřejmě „height“ pro IE6“ Pokud to nemá být "lepení obdélníčků", ale mají to být dva stejně vysoké sloupce, tak jediné jednoduché a spolehlivé řešení je tabulka. Pak je druhá, lepší možnost, sloupce nebudou ve skutečnosti stejně vysoké, ale "pouze" to tak bude vypadat. http://teststranek.kvalitne.cz/vyska-sloupcu1/ Třetí možnost je čekat, až všechny běžně používané prohlížeče budou podporovat "tabulkové" CSS hodnoty vlastnosti "display". |
||
| unk Profil * |
#15 · Zasláno: 19. 2. 2009, 21:23:04
Zjistil jsem drobet kde je moucha. V IE mi to centrování krásně funguje, za to v Mozilla Firefox 3.0.6 to centrování nefunguje.. Možná to bude tím, že ta Mozilla je stále jen BETA.
Jinak zatím děkuji ještě jednou. |
||
| SwimX Profil |
#16 · Zasláno: 19. 2. 2009, 21:25:04
unk
„Možná to bude tím, že ta Mozilla je stále jen BETA.“ nemyslím si. ale centrování viz odkazované stránky. body{text-align: center;}
#obsah{width: několik; margin: 0 auto; text-align:left;} |
||
| unk Profil * |
#17 · Zasláno: 19. 2. 2009, 21:52:53
Jasný už to študuji vše. Díky.
|
||
| imploder Profil |
#18 · Zasláno: 19. 2. 2009, 21:55:17
„Zjistil jsem drobet kde je moucha. V IE mi to centrování krásně funguje, za to v Mozilla Firefox 3.0.6 to centrování nefunguje.. Možná to bude tím, že ta Mozilla je stále jen BETA.“
Dobrej vtip :D |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0