Autor Zpráva
unk
Profil *
zkouším dostat šedý obsah na místo pod logo a vedle menu... ale prostě se mi to nedaří

CSS:
#hlavni {
width: 800px;
border: 1px solid black;
margin:1em auto;
text-align:left;
background: url('./images/rpt.gif') repeat-y;

#obsah{
width: 1024px;
float: right;
margin: 0px;
padding: 0px;
background: url('./Tlacitka/obsah.jpg') no-repeat;
min-height: 448px; }

SCREEN:
http://www.oldstaj.ic.cz/screeeeeeeen.jpg


Děkuji za odpověď a pomoc. Snad to je z toho pochopitelný.
gogy27
Profil
daj sem url na background: url('./images/rpt.gif') repeat-y; a na background: url('./Tlacitka/obsah.jpg') no-repeat;
tie dva obrazky
gogy27
Profil
btw: nie nahodou nejak takto background-image: url
SwimX
Profil
gogy27
ty jsi unk? Nák nechápu cos to napsal.

unk
dej odkaz na tvé stránky, z tohodle to opravdu nepoznám, proč to nejde. Ale když tak koukám na ten float, víš jak funguje float a clear?
unk
Profil *
nene background-image: url mi pak nezobrazí pozadí.

ODKAZ: http://unk.cory.sweb.cz

Díky No drobet ne))
SwimX
Profil
gogy27
btw: nie nahodou nejak takto background-image: url
ano je to takto, ale pak musíš přidat ještě background-repeat: repeat-y;

do background: to můžeš dát všechno.

unk
nene background-image: url mi pak nezobrazí pozadí.
podle mě zobrazí ale bez toho repeatu to bude jenom proužekk ;)

Ehm:
                                                                                                       


ještě přesně nechápu co cheš, ten šedej obdělník je kde má být ne?
unk
Profil *
Ten obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo.... A prvky ktere v nem budou, by se pak měl podle nich zvetsovat...


btw:   O:-)

Nejsem nějaký web maker, O:)
SwimX
Profil
unk
1, máš div class stranka ale v css píšeš #stranka (čili ID)
2, font - style; font - size - s tou mezerou toa si nebude nejlepší
3, margin: 0;
padding: 0; jednotky by bodly (sice to bez nich asi pude, ale nesázel bych na to)
4, #menu li a { display: inline; - to nemá cenu, odkaz je standardně inline prvek
5, ovšem následné přiřazení rozměrů mu nepůjde práve protož , že je inline
6, div obsah má float right. Chceš mít web centrovaný vpravo? tak to nedělej takle, chceš ho na střed? - tak to vyhoď
7, „en obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo“ - min-height by to měl spravit
8, „A prvky ktere v nem budou, by se pak měl podle nich zvetsovat...“ - to se děje, ale nenatahuje se ti ta šedivá plocha
to uděláš pomocí
#obsah{ background: url('http://unk.cory.sweb.cz/Tlacitka/obsah.jpg') repeat;

ale nechápu proč šeicej obdélnik roztahovat jako obrázek. nestačilo by něco jako background: #aaa; ?
panther
Profil
SwimX
3, margin: 0;
padding: 0; jednotky by bodly (sice to bez nich asi pude, ale nesázel bych na to)

pokud je hodnota nulová, jednotky nejsou třeba. Nula pixelů je totéž, co nula centimetrů

doplnění:
7, „en obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo“ - min-height by to měl spravit
a samozřejmě „height“ pro IE6
unk
Profil *
Díky Ti. Čekal jsem, že mě tu všichni pošlou, ale je vidět, že jsem na inteligentním webu:)

Už to funguje. Jen se ted nemohu zorientovat v tom bodě 6, div obsah má float right. Chceš mít web centrovaný vpravo? tak to nedělej takle, chceš ho na střed? - tak to vyhoď O:)

Šedej obrázek je proto, že byl tam hozen narychlo udělanej, bude pozadí jiné,, ne jen jednobarevné, jinak bych udělal #aaaa

BTW bod 8, udělám to samé, když to budu chtít u levého menu? Nejspíše ano, že
SwimX
Profil
unk

BTW bod 8, udělám to samé, když to budu chtít u levého menu? Nejspíše ano, že„
pokud nemáš nastavenou fixní výšku (což nemáš) tak by se div měl sám roztahovat podle textu. Min-height (potažmo _height pro IE6 nebo přes body>>#obsah{height:}) nastaví výšku pokud je menší než obsah.
takže ANO.

Jen se ted nemohu zorientovat v tom bodě 6,
máš #obsah{float: right; ... } proč? jediné co se stane je, že se celý web nalepí na pravý okraj obrazovky, to chceš?
unk
Profil *
Ne chtěl bych aby web byl vycentrován uprostřed obrazovky. Lepilo se mi to na levo, tak jsem dal right... nesmyslně.((
SwimX
Profil
unk
tak ho smaž a mělo by to být na středu ne?
jinak: http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
Bubák
Profil
doplnění:
„7, „en obdelník by měl být stejně dlouhý jako menu vlevo“ - min-height by to měl spravit “
a samozřejmě „height“ pro IE6

Pokud to nemá být "lepení obdélníčků", ale mají to být dva stejně vysoké sloupce, tak jediné jednoduché a spolehlivé řešení je tabulka.
Pak je druhá, lepší možnost, sloupce nebudou ve skutečnosti stejně vysoké, ale "pouze" to tak bude vypadat.
http://teststranek.kvalitne.cz/vyska-sloupcu1/

Třetí možnost je čekat, až všechny běžně používané prohlížeče budou podporovat "tabulkové" CSS hodnoty vlastnosti "display".
unk
Profil *
Zjistil jsem drobet kde je moucha. V IE mi to centrování krásně funguje, za to v Mozilla Firefox 3.0.6 to centrování nefunguje.. Možná to bude tím, že ta Mozilla je stále jen BETA.

Jinak zatím děkuji ještě jednou.
SwimX
Profil
unk
Možná to bude tím, že ta Mozilla je stále jen BETA.
nemyslím si.
ale centrování viz odkazované stránky.
body{text-align: center;}
#obsah{width: několik; margin: 0 auto; text-align:left;}
unk
Profil *
Jasný už to študuji vše. Díky.
imploder
Profil
Zjistil jsem drobet kde je moucha. V IE mi to centrování krásně funguje, za to v Mozilla Firefox 3.0.6 to centrování nefunguje.. Možná to bude tím, že ta Mozilla je stále jen BETA.
Dobrej vtip :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: