Autor Zpráva
joe
Profil
Ahoj,

prosím můžete někdo poradit jak opravit submenu na stránce
http://miranda-vi.org

pokud se přihlásíte na joe s heslem 123

Vpravo pokud najedete na služby, se objeví submenu. Pokud přejedete na submenu (překročíte tu tmavou hranici a dostanete se na bílou, tak submenu zmizí).
Může někdo poradit?

Díky.
joe
Profil
Plaváčku, Railbote, jste na dovolené? :-) Ne vážně, nikdo neví co s tím? Jinak prosímmm moderátory aby změnili nick a heslo na přihlášení za "test". Díky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na joa:
<li class="fr c1" onmouseover="document.getElementById('usersubmenu').style.display='block';" onmouseout="document.getElementById('usersubmenu').style.display='none';" >
Problém není v CSS, ale v JS. Události onmouseout a onmouseover probublávají objektovým modelem, takže je zaznamená i rodič elementu, přes který se přejelo. Jakmile odjedeš z odkazu v <li>, dozví se <li>, že došlo k onmouseout a skryje podmenu. V Exploreru se tak stane dříve, než vznikne onmouseover na submenu, proto submenu zmizí.

Jestli nechceš předělávat celé menu, přidělej ke skrývání krátký timeout.
joe
Profil
Chamurappi
Díky za reakci, to je pravda, to jsem přehlédl, že se mi to bude automaticky schovávat, ale tím JS jsem jen testoval jak se to bude chovat v IE6. On problém zůstává, pokud je tam samotný :hover v CSS a žádný mouseover tam není. Teď, když už tam JS není se menu stejně schová, pokud se na něj pokusím najet. V ostatních prohlížečích to funguje.

EDIT: Teď to menu funguje v ostatních prohlížečích jen do půlky :-) Tak to nechápu už vůbec.
joe
Profil
Chamurappi
mmm změňte přihlašovací údaje na uživatel: test a heslo: test
Díky - první příspěvek nemůžu editovat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na joa:
Nové přihlašovací údaje si může každý přečíst v druhém příspěvku, ne? Kdybys vyrobil statickou kopii problematické stránky (problém zjevně nijak nesouvisí se zaheslováním), možná bys tu měl více ohlasů. Schovat závadu za heslo a to pak ještě měnit není zrovna moudré.

Na rozběhání cokoliv:hover v Exploreru 6 se používá hover.htc.
joe
Profil
Chamurappi
Bože Chamurappi, nevím proč k tomu máš takový postoj. Závadu rozhodně neskrývám za jiný login. Nejsem jediný, kdo web spravuje a vystavil jsem tady svůj login na přihlášení. Potom jsem se dozvěděl, že existuje testovací login, tak bych rád používal svůj a změnil si tam zpátky své heslo. Určitě nikdo nebude číst všechny příspěvky, aby zjistil přihlašovací údaje, souhlasíš? Nebo si myslíš, že to je záměr?
Tady se nikdo neptá na to, jak zprovoznit hover v IE6, ale na to, aby to fungovalo v IE7 jen s :hover, což nefunguje. Je to jasné? Je takový problém po druhé žádosti přepsat můj příspěvek nebo se nadále budeš vymlouvat a zaplníš tenhle topic nesmyslnými OT?!

EDIT: Když ze sebe v tomto topicu děláš chytřejšího, pak nevím proč odkazuješ na hover.htc, když existuje daleko jednodušší způsob jak toho v IE6 docílit.
Chamurappi
Profil
Reaguji na joa:
Určitě nikdo nebude číst všechny příspěvky, aby zjistil přihlašovací údaje, souhlasíš?
Ne. Myslím, že tu není nikdo takový, kdo by se bezhlavě pouštěl do řešení problému, aniž by si pročetl ostatní příspěvky.

Když ze sebe v tomto topicu děláš chytřejšího
Nedělám, ale zatím jsem zde to nejchytřejší stvoření, které mělo chuť tvůj problém navzdory překážkám řešit. Už nemám, jsi moc nervní, takže ze sebe radši budu dělat hloupějšího. Zkoušel jsem si hodinu hrát s pozicováním, se z-indexy, s overflowem, nic nepomáhalo, takže si počkej na toho Plaváčka či Railbota.

pak nevím proč odkazuješ na hover.htc, když existuje daleko jednodušší způsob jak toho v IE6 docílit
Myslíš tu šílenost s tabulkou? Ta jednodušší není.
habendorf
Profil
Jeden řádek smazat a jeden přidat. Pokud nevíš který, Plaváček či Railbot snad poradí ;o)
joe
Profil
habendorf
Tomu nerozumím, můžeš to prosím tě upřesnit? Řádek kde? Je problém s tím samotným submenu nebo kde?

EDIT: Samozřejmě to můžu zprovoznit za pomoci JS, ale zajímalo by mě, kde, resp. v čem je problém teď, kdyby se mi to někdy stalo, abych věděl jak na to.



Přihlašovací JMÉNO a HESLO je test (aneb ignorat Chamurappi má svou hlavu a nechce mi změnit první příspěvek)
Plaváček
Profil
joe

Tipnul bych, že za tenhle zajímavý problém může nastavení relativní pozice pro div id="page". Jinak řečeno - pokud upravíš v CSS definici takto:

#page {font-size: 90%; width:950px; min-height: 510px; _height: 510px; margin: 0 auto; text-align: left;}


bude ti to stoprocentně fungovat.

Po důvodu, proč tomu tak je, jsem nepátral. Pokud nepotřebuješ v rámci bloku "page" používat absolutní pozicování, pak tato úprava tvůj problém vyřeší, v opačném případě by hledání jiného řešení zabralo více času, který právě nemám :)
habendorf
Profil
joe
Tomu nerozumím, můžeš to prosím tě upřesnit?

Můžu.
z-index:1 pro li a zrušit pos. rel. pro ten #header .in.
Plaváček
Profil
habendorf

To mě taky napadlo, jenže on v tom bloku #header .in používá absolutní pozici.
habendorf
Profil
Plaváček

Testoval jsem to 27.2. (viz) a chodilo to bez problémů. Od té doby tam něco změnil, protože teď to nepomáhá.
joe
Profil
habendorf
Trochu jsem se v tom šťoural a na příčinu jsem nepřišel, ale u z-indexu jsem si ničeho nevšimnul, ale asi to tak bylo, když ti to šlo, já to celé nepsal, tak nevím co kde bylo a co kde ne.

Plaváček
To mě taky napadlo, jenže on v tom bloku #header .in používá absolutní pozici.
Taky koukám :) Ta hlavička je stejně tak trochu divně udělaná, stylem "hlavně aby se to nějak zobrazilo".

Ale po odstranění rel.. to funguje. Ani nevím proč to tam bylo, nejspíš to bylo přejaté z jiného css.

Každopádně díky oboum za vyřešení problému.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: