Autor Zpráva
cypres
Profil
Zdravim,
potreboval bych pomoci s CSS,jsem docela zacatecnik,ale neco jsem se jiz stihl naucit.

Potreboval bych aby se mi zobrazovaly dve barvy vzdy ob radek jedna. Takze prvni radek (tedy jeden samostatny DIV) by byl dejme tomu cervene pozadi a druhy radek (tedy dalsi samostatny DIV) by mel pozadi modre. A tak porad dokola, treti radek (tedy dalsi DIV) by mel zase cervene pozadi a ctvrty radek zase modre....
...myslim,ze pro ty kteri umi pracovat s CSS je to jednoduche, pro me zacatecnika je to ovsem tezke.

Prikladam obrazek toho,jak vypadaji jednotlive DIVY-radky

http://img141.imageshack.us/my.php?image=pokus2.jpg

to bych potreboval zapsat do stylů a pak nejak zprovoznit asi pres nejaky cyklus ve zdrojove strance aby to fungovalo.
Byl bych mooc vdecen za kazdou radu.
Diky moc
panther
Profil
cypres
kdybys trochu hledal tady na diskusi, řešilo se to tu několikrát, naposledy dnes v poledne
cypres
Profil
hledal,ale ani jedno z reseni tam uvedenych nefunguje :( nebo aasi nevim jak jej vlozit do stranky...
do stylu jsem zapsal:

td {
background: white
}
.even td {
background: #f0f0ff
}


a do stránky

<div class="dTab" class=".even">
zdrojak
</div>

ale nefunguje to..
u toho even jsem zkousel i bez tecky i s ni...ja uz nwm
SwimX
Profil
cypres
nebo aasi nevim jak jej vlozit do stranky..
to spíš.

Nejčistější je asi mít obřádek v HTML kódu přiřazenou třídu a pak mít CSS:
tr{}
tr.trida{}

Nebo jak psal Trejpa - JS - http://wellstyled.com/css-striped-tables.html
druhou část jeho příspěvku nedoporučuji, ta opravdu asi moc nefunguje
gogy27
Profil
ja som si to riesil nejak takto
$row = 0;
$color = "silver";
$color2 = "red";


echo '<table>';
echo '<tr><td>KS</td><td>PIZZA</td><td>CENA</td><td></td></tr>';

while ($vypis = mysql_fetch_array($query)) {
$rowColor = ($row++ % 2) ? $color : $color2;
echo '<tr style="background:'.$rowColor.'"><td>' . $vypis['ks'] . '</td><td>' . $vypis['nazov'] . '</td><td style="text-align: right;">' . $vypis['velkost'] * $vypis['ks']. ' €</td>';
'</tr>';

samozrejme je to iba vypis cize je to vytrhnute z kontextu ale ta vec co chces je tu
cypres
Profil
ja som si to riesil nejak takto
123456789101112 $row = 0;$color = "silver";$color2 = "red";echo '<table>';echo '<tr><td>KS</td><td>PIZZA</td><td>CENA</td><td></td></tr>';while ($vypis = mysql_fetch_array($query)) {$rowColor = ($row++ % 2) ? $color : $color2;echo '<tr style="background:'.$rowColor.'"><td>' . $vypis['ks'] . '</td><td>' . $vypis['nazov'] . '</td><td style="text-align: right;">' . $vypis['velkost'] * $vypis['ks']. ' €</td>';'</tr>';“
„samozrejme je to iba vypis cize je to vytrhnute z kontextu ale ta vec co chces je tu



tomuto vubec,ale vubec neoozumim.. php?
SwimX
Profil
gogy27
$rowColor = ($row++ % 2) ? $color : $color2;
neměla by tu být preinkrementace? ++$row % 2?
SwimX
Profil
cypres
necituj prosím celý příspěvek

ano, je to PHP a výpis z nějaké databáze. Pro tebe naprosto nepodstatný. :))

td { 
background: white 
} 
.even td { 
background: #f0f0ff 
} 


a do stránky 

<div class="dTab" class=".even"> 
zdrojak 
</div>

co to je?
1, proč div?
2, špatně definované dvě třídy
3, styluješ td a td uvnitř elemntu se třídou .even

Nechtěj jsi náhodou stylovat řádky tabulky?
cypres
Profil
proste mam udelany eshop v .asp a predelavam funkcni stridani barev z tabulkoveho vypisu (viz obrazek) z table na DIV,takze vypis mam nyni v DIV misto table. DIV styly zapisuju do soubory style_n_css.asp a ted mam ten problem,jak mam zakomponovat aby to stridalo barvy s pouzitim DIV a stylů?
to je ten problem proc si s tim neumim poradit :(
SwimX
Profil
cypres
a důvod proč typická tabulká data dáváš do divu?
edit: no, možná to nejsou tak typická tab. data

tak tedy:
<div class='prvni'>blaaaaaaaaaaaaaa </div>
<div class='druha'>blaaaaaaaaaaaaaa </div>

<div class='prvni'>blaaaaaaaaaaaaaa </div>
<div class='druha'>blaaaaaaaaaaaaaa </div>

<div class='prvni'>blaaaaaaaaaaaaaa </div>
<div class='druha'>blaaaaaaaaaaaaaa </div>


.prvni{background: red;}
.druha{background: blue;}


pokud chceš u nějakého divu více tříd pak
<div class='prvni dalsi'>
cypres
Profil
uvedu priklad jednho divu:

<div class="dGalerie" >
               <div class="dGalerieNazev"  ><a href="seznam.asp?seznam=0&id_nomen=<%=xitemNodeSez.selectSingleNode("id_nomen").text%>&typ_atributu=" title="<%=xitemNodeSez.selectSingleNode("nazev").text%>"><font class="obecny-text-color"><%=nazev%></font></a></div>
<div class="dGalerieObrazek">
<%If obrazek<>"" Then%>
<a href="seznam.asp?seznam=0&id_nomen=<%=xitemNodeSez.selectSingleNode("id_nomen").text%>&typ_atributu=" title="<%=xitemNodeSez.selectSingleNode("nazev").text%>"><img src="<%=obrazek%>"></a>
<%End If%>
                </div>
</div>
SwimX
Profil
cypres
to je z nějaké šablony kam se přidávají další věci místo %
nevím ani co cheš udělat. Celý div obravit?
první řádek
<div class="dGalerie barva1" >

a v css dej .barva1 nějakou barvu pozadí
a dalšímu divu dej barva2 a dalšímu zase barva1 a ...
cypres
Profil
to je jeden DIV dgalerie,ktery obsahuje pod divy,co doplnuji do radku dalsi data nactene z databaze. Takze jeden DIV dgalerie je pro jeden radek tedy jeden soubor nacteny z databaze(tento DIV obsahuje dsot poddivu,pro data s databaze). Takze tento div se nacita tolikrat,kolik dat (radku) je v databazi a ja potrebuju,aby se to ob radek menila barva tech divu. Takze co radek v databazi to je novy DIV a ob DIV to zmena barvy - dve pouzite barvy.
cypres
Profil
vi tedy nekdo jak mi pomoci?
habendorf
Profil
Prostě jakýmkoliv způsobem nastavit sudým řádkům třídu. Lépe na serveru, přinejhorším i na klientovi.
cypres
Profil
potrebuju to nejak nastavit na strankach do DIVU :(
habendorf
Profil
cypres

Ano, já vím. Na mé odpovědi to nic nemění.
cypres
Profil
habendorfe to jsi mi teda pomohl...
japlavaren
Profil
ja to riesim asi takto
<style>
.dark{background:silver; }
</style>

<?php $bg=false; while( 1 ): ?>
<tr<?php echo $bg ? " class='dark'" : ''; ?>>
</tr>
<?php $bg=!$bg; endwhile; ?>
japlavaren
Profil
prip to mozes zapisat ako ti radia hore
<div class='<?php echo $bg ? 'parne' : 'neparne'; ?>'></div>
SwimX
Profil
cypres
habendorfe to jsi mi teda pomohl...
řek ti to, co se ti snažim vtlouct do hlavy od začátku, a ty to stejně neuděláš. Proč? Nevěříš nám? Opravdu máš jen několik málo možností.

Prostě divu který chceš mít modrý přidáš class='modra' pokud už tam nějakou class má pak uděláš class='jeho modra'

S tím který chceš mít žlutý udělaš stejný postup (POZOR! místo modra budeš přidávat zluta)

v css potom přidáš nakonec tyto dva řádky
.modra{background: blue;}
.zluta{background: yellow;}

Jakým způsobem přidáš ty třídy je tvoje věc.
1) ručně přepíšeš
2) použiješ nějaký z php způsobů co ti tu uvedle třeba japlavaren
3) Pozužiješ JS na který tě odkazoval Trejpa
cypres
Profil
uz jsem to vyresil, ten styl v CSS sme mel napsany celou dobu spravne, i ten kod ktery resil co druhy radek jen se mi nedarilo to skombinovat dohromady do DIVU s podminkama,to jsem ale uz uspesne vyresil :)
cypres
Profil
a ten JS na ktery odkazoval trejpa nemam ani paru jak funguje,nemam ani zdani o tom jak a co je v JS...jsme ho zkousel pouzit ale nesel

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: