Autor Zpráva
26lukas26
Profil
Jedná sa o text vedla obrazku auta http://inzermanie.cz/in.php

Vychádzami ze v IE sa ten text nezmestí vedla obrazku ale v opere hej neviete poradit?
Trejpa
Profil
26lukas26
Škoda, že neumíš téma pojmenovat podle pravidel diskuze.

Jako první bych se zaměřil na to, proč floatuješ obrázek uvnitř odkazu a ne rovnou ten odkaz.

Za druhé bych pouvažoval nad tím, jak se může obrázek a vedlejší text o celkové šířce 598 px vlézt do buňku tabulky široké 510 px.
26lukas26
Profil
dal som tam 600px a nic
26lukas26
Profil
a za tie pravidla sa ospravedlnujem nevedel som ze vsetci ste vážny
Trejpa
Profil
26lukas26
Stále floatuješ obrázek místo jeho obalu (odkazu). Tím to není.
Buňka tabulky musí být obalena řádkem tabulky <tr>. Tím to není.
Width nemá přípustnou hodnotu "600px". Tím to není.
Tabulka má v Opeře šířku 722 px a v Internet Exploreru 732 px. Tím to není.
Ze zadaných hodnot šířek buněk 600px | 12 % | 11 % | 10 % prohlížeč udělá jiné šířky, než asi očekáváš. Zjednodušeně ti to ukáži na příkladu:
|  600 px  |  12 % z 732  |  11 % z 732  |  10 % z 732  |  =  zadáno 
|  600 px  |     88 px    |     81 px    |     73 px    |  =  bylo by 842 px
|  495 px  |     86 px    |     79 px    |     72 px    |  =  zmenší se na 732 px
|______________________ 732 px _________________________|
Jak vidíš, na první buňku zbylo jen 495 px.

A teď pozor. Internet Explorer neplovoucího sourozence k plovoucímu předchozímu přifloatuje, zatímco Opera a Firefox ho vykreslí pod ním a textem ho obtečou:
IE
/-50-px-\ /-----150-px-----\
| float | |    ne float    |
\-------/ \----------------/
______celkem_200_px_________

Opera
/-----150-px-----\
|/-50-px-\ ne    |
|| float | float |
|\-------/ ne    |
| float ne float |
\----------------/
__celkem_150_px___


Řešení:
1. Oprav zmíněné problémy (class obrazek dej nadřazenému odkazu místo obrázku, přidej <tr>, odstraň px z hodnoty width, sjednoť si šířku tabulky).
2. Když už znáš přesnou šířku tabulky, dej buňkám přesné rozměry v pixelech.
3. Když už znáš rozměry buňky s obrázkem a popisem, tak máš na výběr:
3. a) Přifloatuj .popis k obrázku. Rozměry popisu budou cca (buňka - obrázek). Nezapomeň na cleaner. Bude se to chovat jako IE, obtéká celý blok.
3. b) Přesuň obrázek do .popis. Bude se to chovat jako Opera, obtéká pouze text.
3. c) Přesuň obrázek do .popis a nastav popis{margin-left:[šířka_obrázkupx]}. Jeho šířku nenastavuj. Bude se to chovat jako IE, obtéká text v bloku. Doporučuji.

Pozicovat záhlaví tabulky floatovanými DIVy, to se jen tak nevidí. Až to dobastlíš, tak si vyhledej příklady použití značky <thead>.


a za tie pravidla sa ospravedlnujem nevedel som ze vsetci ste vážny
Dodržování pravidel udržuje vysokou úroveň této diskuze. S vážností to nemá co dělat. Cítíš se snad nějaký odvázanější z toho, že je porušuješ pravidla?
26lukas26
Profil
Dakujem trejpa opravím si to ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: