Autor Zpráva
P3P0S
Profil *
Stránka se špatně zobrazuje v některých verzích IE a taky v Opeře. Mohl by mi někdo poradit, jak mám upravit kód, aby se mi to správně zobrazovalo i u starších verzí prohlížečů a taky u těch nových. Měl bych ještě dotaz, jaký program používáte pro testování stránek u starších verzí IE? Já používám IETester a nevím jestli je tento program spolehlivý. Je nějaký způsob, jak si nainstalovat např. více verzí IE do PC? Děkuju

Odkaz
panther
Profil
P3P0S
Mohl by mi někdo poradit, jak mám upravit kód, aby se mi to správně zobrazovalo i u starších verzí prohlížečů a taky u těch nových.
hlavně bych to celé předělal, vyvaroval se nastavování pevných výšek, atd., atd.

Je nějaký způsob, jak si nainstalovat např. více verzí IE do PC?
Ano, je. Já používám tohle, možností bude asi více..
P3P0S
Profil *
panther
hlavně bych to celé předělal, vyvaroval se nastavování pevných výšek, atd., atd.
Pevné výšky jsem tam dal kvůli barvám, abych viděl kde, který box, sloupec končí. Máš namysli např. margin: 10px 0; a dát místo px radší %? Jsem začátečník, dost by mi pomohlo kdyby si byl více konkrétnější. Toto bude můj druhý web. Děkuju za tvůj příspěvek.
P3P0S
Profil *
Když nastavím u div.prostredni margin-left: -1px; nebo margin-right: -1px; tak to u IE 7 funguje. Nemá někdo lepší řešení?
majak108
Profil
Ahoj

pridam taky radu. v CSS mas prilis mnoho parametru, ktere nejsou potreba (napr: u body width:100%;) to neni potreba.

Zrovna tak neexistuje zadny duvod psat tento zapis: PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px
Staci napsat padding: 10px 0 0 0; pricemz se tento zapis chape jako padding: horni levy dolni pravy.
Nejsou to chyby, spis je to doporuceni. Spoustu veci se tim muze vyresit a ty se v tom pak vic vyznas.

Dalsi chybou je:

DIV.box-s {
BACKGROUND: #ed1; FLOAT: left; MARGIN-LEFT: 2%; WIDTH: 34%; HEIGHT: 30px
}

nevim jestli je to tvuj pripad, ale casto se v techto pripadech jedna o chybu vykresleni v IE tzv. box model.
Vice o tom najdes na strankach http://ie-brouci.dero.name/

zkus se podivat na ruzne clanky, vimze toho na tohle tema bylo napsano spoustu.
Treba tady [url=http://css.interval.cz/clanky/trisloupcovy-layout-se-stejnou-delkou-vsech-panelu/
]Odkaz[/url].

Sorry ze nepomuzu vic, ale nemam cas to testovat, musel bys upresnit svuj problem.

Kuba
Tomasds
Profil
majak108
Omyl.
Staci napsat padding: 10px 0 0 0; pricemz se tento zapis chape jako padding: horní pravý dolní levý.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: