Autor Zpráva
pirat
Profil *
Zdravím, vytvářím web, na kterém mají být všechny obrázky obalené zaobleným rámečkem. Nějak toho nemohu pomocí CSS docílit. Obrázky by měly vypadat přesně takto http://www.it-sektor.net/obrazek.jpg
Nevíte prosím někdo jak to udělat? Bude tak vytvořená také fotogalerie. Jediné řešení, které mne napadlo, bylo obrázek dát na pozadí (uvažujme zde pouze o již zmenšených obrázcích, statické velikosti) a do divu vložit masku (png obrázek). Problém je, že bych pro každý obrázek musel vytvářet nustále nové identifikátory nebo třídy v CSS. Potřebuji to vyřešit nejpozději přes noc.
rommy
Profil *
to asi nebude pomocí CSS...ale normálně zaoblený tvar obrázku s bílým pozadím
Ghosting
Profil
Mozna to prekryt png obrazkem pomoci php.
pirat
Profil *
Ghosting: No právě. Přemýšlel jsem o tom, že v php to po uploadu hned upravit a vytvořit zcela nový obrázek. Má tam být nějaké adminitstrátorské rozhraní tak by to myslím takto šlo. Ale to bych se musel dovolat, jeslti to takhle můžu řešit.

rommy: ne ten obrázek opravdu zaoblený nebude. Ten má být klasicky pěkně hranatý. Já už mám z toho hlavu na dvakrát.

Asi mu to opravdu představím takto, protože jiné řešení veskrze tady nevidím pomocí css. Ještě k tomu druhý den čekám na psd soubory od webdesignéra, které by měl poslat a nic. Na to, že jsem to šéfovi chtěl zítra ukázat poměrně hotové to nevypadá. Včera jsem se celý den plahočil s patičkou zafixovanou, která ještě ulétává v IE při větším obsahu, ale jinak to výhradně pomocí validního css nejde, pokud má vypadat scrolovací lišta klasicky.
Ghosting
Profil
Pres css jedine pro Firefox -moz-border-radius ale nebude to fungovat v IE a Opere.
To na tom tak zalezi ze to musi byt zaoblene?
rommy
Profil *
takhle to mám já
http://romanweb.cz/grafika3d1.php
...ale to je pouze vnější
pirat
Profil *
Ghosting: právě jo. Mám udělat web přesně podle předlohy, aby vypadal. Musí to bý vylidní pro FF, Operu, Chrom a IE6 a výš. Dovedete si představit už jenom ten frmol kolem zafixovaných prvků a do dnešního brzkého rána jsem nevěděl ještě o podmíněných komentářích. Jsem se věnoval CSS pár roků zpátky a různé finty apod jsem tehdy až tak neřešil. Takže je to teď trochu šok řešit rozdílné výšky sloupců a nějaké prosvítání. Oceňuju PNG obrázky.

rommy: tj ten problém. Má to být i vnitřní. Vnější bych dokázal sám. Jako jinak, než jsem uvedl v prvním příspěvku, to pomocí CSS snad řešit nejde. Ještě mně teď napadá přidat před každý obrázek div absolutně pozicovaný. Jinak už to snad jít opravdu nemůže. Bože, co za člověka toto vymýšlelo s tím zaoblením.
pirat
Profil *
rommy: Jinak tvůj web musím ocenit. Ty obrázky ve fotogalerii jsi dělal taky nebo jsi je stáhl odněkud? Jedna z mála fotogalerií, co mně zaujala obsahem. Já jinak designér nejsem opravdu. Ryze se zajímám především o webové aplikace. PHP, MySQL tj moje:) Nebráním se ani javascriptu, ale hlouběji jej neovládám. Jedu vyloženě na programy, kde řeší grafiku jiní:) www.it-sektor.net Mé rozdělané fórum. Graficky opravdu není co řešit, ale každý si může udělat vlastní takže se to pro uživatele v budoucnu nebude tak hrozné.
rommy
Profil *
pirat
na mém webu mé výtvory :-)
majak108
Profil
Ahoj, tohle pomoci CSS resit nejde, alespon ne pro vsechny prohlizece.
Jak uz nekdo psal, zepouze v mozile.

Ale da se to resit, pokud bytvoris 4 rohy a zbyterk dodelas border.
Je to narocne ale jde to a vypada to hezky a dokonce se da rict ze je to
i validni na rozdil od ostatnich navrhu.

navod mam v knize Mistrostvi v CSS, ale bohuzel tu neni zadny odkaz na web.

Kuba
Plaváček
Profil
pirat

Pokud můžeš zaručit, že náhledy obrázků budou mít vždy stejnou velikost, je řešení relativně jednoduché, viz třeba toto (řešení si prostuduj v kodu): http://www.plavacek.net/border/index.html . Místo průhledného GIFu lze s úspěchem použít i obrázek ve formátu PNG, vnitřní oblé rohy pak nebudou působit na různorodých fotografiích oškubaně (pro zajištění funkčnosti pro IE 6 můžeš použít třeba tohle: http://24ways.org/2007/supersleight-transparent-png-in-ie6 ).
pirat
Profil *
Plaváček: Děkuju:-D Přesně to jsem potřeboval. Když jsem to zkoušel předtím podobně, tak mi vždycky uletěla maska do rohu. Jsem zapomněl, že předtím musím použít nějaký relativně pozicovaný prvek. Ještě jednou díky. Všechno teď funguje. Už jenom zprovoznit script pro IE6. Dosavadní iepngfix.htc byl pro galerii smrt. Sám bych na to řešení rozhodně nepřišel, protože už jsem tímto směrem přestával uvažovat.
pirat
Profil *
ten script dela v podstate to same co ten fix, takze moc nepomohl. nakonec jsme to vyresil gif obrazky jak na webu Plaváčka. Nezatěžuje to kód a galerie už stíhají

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: