Autor Zpráva
Andulka
Profil *
Ahoj, na svych strankach mam (chci mit) galerii ve forme thumbnailu, na ktere kdyz se klikne, otevrou se v novem okne velikosti obrazku, nasla jsem si na netu script, vsecko perfektne funguje az do doby, kdy web umistim na portal ic.cz .. Do <body> mi to tim padem prida reklamni listu a jelikoz onen script obsahuje "<body>", ta lista si mysli, ze se ma umistit prave doprostred meho krasneho scriptu.. tudiz potrebuju, aby ten prikaz na tu galerii byl v souboru css. ale nevim, jak to udelat, nejak mi to nefunguje..
v html mam:

<img src="img/tn_bota01.jpg" alt="Klikni pro zvětšení!" onClick="blbe('bota01','601','465')" border="0">


v stylesheet.css mam toto:

function blbe(meno,x,y) 
{ 
var okno=window.open('','okno','width='+x+',height='+y+',resizble=0,menubar=0,toolbar=0,left=10,top=10,directories=0,location=0,scroolbars=0,copyhistory=0,status=1'); 
okno.document.open(); 
okno.document.writeln('<html>\n<head>\n<title>detska_obuv</title>\n</head>\n<body bgcolor="#FFFFCC" topmargin="0" leftmargin="0">'); 
okno.document.writeln('<img src="img/bota01.jpg">'); 
okno.document.writeln('<center><input type="button" onClick="window.close()" value="Zavřít okno"></center>'); 
okno.document.writeln('</body>\n</html>'); 
okno.document.close(); 
} 

a nefunguje to..
primo na webu muzete videt, jak je to silene rozhazeny tedka.. http://detskaobuv.tym.cz/galerie.htm
jestli mi bude moct nekdo pomoct, budu moc vdecna, mejte se vsichni hezky
Trejpa
Profil
Andulka
Chyba. Ty nepotřebuješ externí CSS, když už, tak JS soubor.
Kaskádové styly (CSS) jsou jen na určení vzhledu, lze je použít externě v souboru s příponou css.
Javaskript (JS) je programovací jazyk určený ke zpracování v prohlížeči, lze ho použít externě v souboru s příponou js.

Rada 1:
Nepřidávej si starosti a nech vše přímo ve stránce.
Celý skript vlož mezi značku <script> a </script>. Tento celek potom vlož někam mezi značky <head> a </head>.
Jelikož v tom máš trochu guláš (a chyby), tak jsem ti to upravil a připravil jako příklad, který funguje ve všech běžných prohlížečích. Zobraz (a použij) si jeho zdrojový kód. (Escapování některých znaků v příkladu [to zpětné lomítko] bylo nutné pro zajištění funkčnosti v prohlížeči Mozilla Firefox.)

Rada 2:
Když už má být skript mimo dokument, ulož vše, co se v Radě 1 nachází mezi <script> a </script> do souboru s příponou .js a k HTML stránce to připoj značkou <script src="skript.js"></script>, kterou umístíš opět nejlépe do hlavičky.

EDIT:
Ještě mě napadá: ten skript nech na stránce jen jednou (když tak si ho pouprav, víš-li jak) a pokud možno někde nahoře, třeba v hlavičce. Potom budeš opakovat jen ty malé obrázky a měnit jejich parametry.
Andulka
Profil *
páni! funguje to! dekuju mnohokrat!
:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: