Autor Zpráva
mersi
Profil
- ako mám v CSS spraviť aby sa DIV sám rozťahoval až po najbližší prvok
aby expanziou vyplnoval miesto, je ma to nejaký parameter v CSS?

- a ešte ma zaujíma jedna vec dá sa v CSS nastaviť na jeden DIV viac pozadí, napr. zeby som nastavil jeden background a dal som pozicovať naľavo a dal mu parameter no repeat a zároveň ďalšie pozdie v tom istom DIV-ku ale ten by sa uz opakoval (repeat)
je niečo také možné?

za pomoc vopred ďakujem
valecekm
Profil
S tim obrazekm a opakovanim pouze v CSS3 a jejich podpora je zatim desiva. Zvlada to myslim jen pouze Firefox 3.1beta (a vyssi).
http://www.css3.info/preview/multiple-backgrounds/

a tim roztahovanim to myslis jak? Lepsi by bylo trebas, kdybys dal priklad na stranku nebo ten problem trosku vice popsal.
mersi
Profil
predstav si to podla toho obrázku, kde sirka vonkajšieho DIV sa meni, vňom su dalsie 3 bloky DIV, z kt. 2 maju pevne zadanu sirku a ja chcem aby ten treti sa rozťahoval ma max. aby vyplňal v kuse to zvyšne miesto

valecekm
Profil
Covece tedka natom taky tapu a sem celkem v :-D ..uz se to snazim takto rozbehat pulhodky a nejde mi to dohlavi proc to nejde.. :-D . hele prinejhorsim bych to vyresil pres php ale to ty asi nechces vid?
mersi
Profil
to je take zlozite, no PHP nieje vobec problem, ale neviem ci to je dobry napad

a ako by si to riesil?
valecekm
Profil
No divej pokud se sem nekdo ozve, kdo to zvladne pres CSS, tak bych pockal.. jako ja jsem se to pokousel no ale jako jaksi to neejde jako.. v php uz to mam no. JE pravda ze pokud to bude hodne navstevovanej web, tak to akorat bude zdrzovat (teoreticky).
valecekm
Profil
Jeslti to sem chces celi vhodit, tak dej vedet. Ale lepsi by to bylo na email :-) at sem nemusim praskat celej zdrojac :-) .
mersi
Profil
ne nechaj tak skusim ten problem nejak inak vyriesit, ale velmi pekne dakujem za ochotu a snahu
valecekm
Profil
hele zdrojac na to mam napsanej a funguje to. Otazka je jeslti to chces resit pres php nebo ne.. Jde oto ze tam je zadana celkova sirka, sirka prvniho div a druhyho div, a potom jen matematicky vypoctes zbytek pro ten treti.. jak chces vhodim ti to klido sem akorat je to trosku delsi je to uz napsany kompletni reseni. ty si jen zadas delky tech sloupcu a hotovo.

tady je odkaz na zdrojovej kod:
http://www.valecekm.wz.cz/php/pokus1.txt

a tady je jak to asi tak vypada:
http://www.valecekm.wz.cz/php/pokus1.php

Nesmis zapomenout ze soubor ve kterym to bude musi mit koncovku .php (ne .htm nebo .html atd...)
a taky na serveru kde budes mit nahrany stranky musi byt nainstalovany PHP..a to i u tebe na localhostu.

http://tvorba-webu.zdarek.com/php/jak-rozchodit-php.php

Pisu to polopate, pac nevim jeslti PHP pouzivas, tak se nezlob na me zato, ale pisu to proto aby potom nevznikly problemy proc to nejde.

!!! Ale rozhodne to nepouzivej porad..pokud design webu pujde udelat pres samotny CSS,tak to tak udelej!!!
PHP neni delano nato aby ti vytvarelo design webu , ale kdyz neni jine reseni, tak proc to nespocitat matematicky v php :-).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: