Autor Zpráva
lord.kofola
Profil *
Snažím se vytvořit web pomocí css pozicovaním a prostě jsme narazil naproblem teprve začínam a možná bych to měl děla jinak ale již jsem to dělal v grafické programu pomci ramcu a celkem blbě to občas funguje. Tak teďka k memu problému. Chtěl bych mít prostě pravý i leví sloupeček obsah a pak hlavičku. Ani nevím jaké je obvyklé rozložení v pixelech tak zatím to dělám tak jak je uvedeno na webu ale rad bych kdyby mi někdo poradil jakej je obvyklej rozměr. A ještě bych chtěl aby vše bylo ve středu stranky a okraje třeba volné kdyby měl někdo větší rozložení monitoru tu je kod co jsme zatím napsal

<div style="width: 500px; position: relative; top: 120px; text-align: center; margin: auto">Obsah s jakkoli divokým kódem a s patičkou</div>

<div style="width: 760px; position: relative; top: 0px; margin: auto">Hlavička</div>

<div style="width: 150px; position: relative; top: 120px; margin-left: auto">Levý sloupec</div>

<div style="width: 110; position: relative; top: 120px ; margin-right: auto">Pravý sloupec</div>
panther
lord.kofola
ale rad bych kdyby mi někdo poradil jakej je obvyklej rozměr
není. Šířka celého webu by měla být do cca 980px.

Zbytek jsem nějak nepochopil, zkus se inspirovat nebo se stejnou délkou panelů.
lord.kofola
Profil *
no vím špatně jsem napsal chtěl bych to jak je to v tom odkazu inspirovat ale aby tam byl kdyžtak i pravej sploupeček
Trejpa
lord.kofola
Doporučuji prostudovat a použít pantherem odkázané stránky.

Kdyby jsi z neznámého důvodu trval na pozicovaném layoutu, tak jsme to tu řešili včera: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=95300&forum=7&page=-1

Pokud jde o šířku, tak tu ti bude každý udávat jinak. Doporučuji ti projít cizí stránky a nechat se inspirovat (sám určitě poznáš, co je [aspoň pro tebe] akorát). Já osobně preferuji roztahovací layout s okraji v procentech (kvůli vhodnému poměru obsah/okolí), maximální šířkou v počtu písmen (kvůli snadnému čtení) a minimální šířkou v pixelech (kvůli grafice) - to ale zdaleka nevyhovuje všem, hlavně ne grafikům.
fuckin
Profil *
uvedom si ze nejcastejsi je rozliseni 1280x1024, tedy 1024 px sirka maximalne, v realu se pouziva tak 950px, nebo muzes zkusit pracovat s relativnima hodnotama okolo 85%
panther
fuckin
1280x1024, tedy 1024 px sirka maximalne
máš monitor ve formátu „3:4“? :-)

Samozřejmě se to dělá kvůli třicetiprocentnímu rozlišení „1024 x 768“, ale to nemění nic na situaci, že je to pro šířku 1024.
fuckin
Profil *
heh, jak sem moh napsat takovou blbost :)...jj myslim na neco jineho, sry za preklep
lord.kofola
Profil *
Ahoj tak se mi to podařilo někde najít v té druhé diskuzy ale mám tu zase druhej problém nevím proč ale chci začít dělat menu a dam tam první odkaz a snažím se nějak udělat aby se vše otevíralo v okně obsah když se jsme to tam udělal pomocí target tak se mi to porád otvírá v novém okně dik zaradu
panther
lord.kofola
aby se vše otevíralo v okně obsah
co je „okno obsah“? Pokud je to nějaký element (třeba div) na stránce, nelze do něj odkazovat. Hledej php funkci „include“.
lord.kofola
Profil *
No zkouším stránky přes css pozicovaní. A snažím se udělat menu tak nějak aby to fungovalo jako když používate ramce. Jednoduše řečeno sloupeček menu a druhý slopec ve kterém se zobrazují odkazi z menu. Zkoušel jsem to pomocí include ale nevím proč nejdemi to. Byl bych rád kdyby tu dal někdo nějaký přikal třebas děkuji moc moc moc
Doufám že vás moje dotazi nerozlobí ale pokud se mi toto nepodaří holt se budu muset vratit k FrontPage ale to se mi moc nechce
<html>
<head>

<title>pokus 1</title>

</head>

<style>

body { text-align: center; }
#vse { text-align: center; margin: 0 auto;  width: 980px; }
#vse { position: relative; }

#hlavicka { position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 980px; height: 200px;}
#levy { position: absolute; top: 200px; left: 0px; width: 240px; height: 400px;}
#pravy { position: absolute; top: 200px; left: 740px; width: 240px; height: 500px;}
#obsah { position: absolute; top: 250px; left: 200px; width: 600px; height: 800px;}

</style>

<body><div id="vse">

<div id="hlavicka"> 
Hlavicka
</div>

<div id="levy">
<body>
<div id="leve-menu">
  <iframe src="menu.htlm" width="240" height="400"></iframe>
</div>
<div id="obsah">
  Text stránky
</div>
</div>

<div id="pravy">
Pravy
</div>

<div id="obsah">

Obsah
</div>

</div>

<body bgcolor="">

</body>
</html>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
  <title></title>
  </head>

<body>

</body>
</html>
Trejpa
lord.kofola
Pochopitelný návod na použití include: http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=trpaslik-uvod

Zkoušel jsem to pomocí include ale nevím proč nejdemi to.
Určitě má soubor příponu PHP?
Určitě je soubor umístěn na serveru s podporou PHP?

Možnosti vkládání cizího obsahu shrnuje článek Skládání stránek z kousků.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0