Autor Zpráva
ctverecek
Profil
Zdravim, mam logo ktere je ze 3/4 nemenne ale ta 4/4 je generovana pomoci PHP jako nahodny obrazek. Cele logo je siroke 908px, ty 3/4 jsou siroke 598px a ty ta 4/4 ma 310px! Avsak na sirku je vse v poradku...problem je, ze mi ty toto dva obrazky nesedi na vysku a to vzdy cca o 1px! Jsou vysoke 225px. Tu nemennou cast mam definovanou v CSS takto:

#header { 
  height: 225px;
  background: url('./images/header.png') no-repeat;}


tu promennou takto:

#header_continue { 
  position: relative;
  left: 598px;
  top: -225px;} 


V html jsem pouzil div v divu:

      <div id="header"><a href="http://www.vyslystav.cz/"><img src="./images/header.png" alt="LOGO" /></a>
        <div id="header_continue"> 
             <? $kod = mt_rand(1,4);
                echo "<img src=\"./images/".$kod.".png\" alt=\"LOGO\" />"; ?>         
        </div>
      </div>


Avsak nevim proc...ale takto zapsane se to rozhodi :-(! Deje se to na www.vyslystav.cz diky za rady
petr 6
Profil
Zkus nahradit <div id="header_continue"> za <span id="header_continue"> a zrusit u tohoto prvku to pozicovani.
ctverecek
Profil
<span id="header_continue">

Jak myslis zrusit pozicovani? Nemuzu to mit prece prazdny
petr 6
Profil
Jak myslis zrusit pozicovani?
Zrusit toto:
#header_continue { 
  position: relative;
  left: 598px;
  top: -225px;} 


Nemuzu to mit prece prazdny
Obsah tam zustane, pouze formalne prepises slovo div na span (dvakrat)
ctverecek
Profil
Porad ti asi nerozumim :-( myslis takto:

    <div id="header"><a href="http://www.vyslystav.cz/"><img src="./images/header.png" alt="LOGO" /></a>
        <span> 
             <? $kod = mt_rand(1,4);
                echo "<img src=\"./images/".$kod.".png\" alt=\"LOGO\" />"; ?>         
        </span>
      </div>
petr 6
Profil
Porad ti asi nerozumim
Nainstaluj si do hlavy nejnovejsi verzi softwaru Cestina... (opravdu nevim, jak to napsat srozumitelneji, myslim, ze "nahrad A za B" snad uz ani jednoduseji napsat nejde)

myslis takto
Tak vidis, ze mi rozumis
ctverecek
Profil
Tak vidis, ze mi rozumis

JJ ale vysledek je porad stejny :-(
Bubák
Profil
Máš to nechutně rozhozené, nepomohlo ani "srovnávací pravidlo", ale rozpadlo se to ještě více:
img {vertical-align: bottom;}

Pokud mmě nikdo nepředběhne, kouknu na problém znova v pozdních nočních hodinách.
ctverecek
Profil
Tak už je to OK! Vyresil jsem to tak ze obe casti loga jsem udelal plovouci ;-) a to nasledovne:

#header { 
  float: left;    
  width: 598px;
  height: 225px;
  background: url('./images/header.png') no-repeat;
  margin: 0px;
  }
  
#header_continue { 
  float: left; 
  width: 310px; 
  height: 225px;
  margin: 0px;
  }


V HTML pak nasledovne:

      <div id="header"><a href="http://www.vyslystav.cz/"><img src="./images/header.png" alt="LOGO" /></a></div>
      
      <div id="header_continue"> 
             <? $kod = mt_rand(1,4);
                echo "<img src=\"./images/".$kod.".png\" alt=\"LOGO\" />"; ?>         
      </div>


Mozna by jste mi ale nekdo mohl poradit s tim proc je menu i novinky v IE uplne nekde jinde nez tak jak maji byt (funguje v FF a Opere)?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: