Autor Zpráva
Martin011
Profil
Ahoj, můžete někdo poradit.
Potřeboval bych nějak nastavit výšku barvy v rámečku. Aby barva v každém řádku tabulky nepřesahovala ohraničení v rámečku.


Díky předem za pomoc.

viz:

http://polopate.jakpsatweb.cz

Překrývají se mi hrany řádku.
Bubák
Profil
Dej odkaz na svou stránku.
Martin011
Profil
web teprve tvořím, chtěl bych to, jak to je na polopate.jakpsatweb.cz Prostě mám display:block, mám nastavené parametry pro php(css kód), tam mám právě to height, ale to mi posouvá od sebe text -roztahuje mi ho. Já to php menu mám vložené v tabulce. Ta tabulka má nastavené okraje frame="vsides" rules="all"; Nejde vidět ta čára, která ohraničuje další buňku řádku, barva zasahuje od předchozího řádku do dalšího, když najedu na druhou buňku po aktivní, tak to a:href to spojuje jako jednu barvu, jako jednu buňku s tou předchozí.
Nerespektuje to ohraničení. A já právě bych potřeboval, aby ta čára byla vidět. Jak to mám udělat?
Díky předem
panther
Profil
Martin011
chtěl bych to, jak to je na polopate.jakpsatweb.cz
tak se koukni do kódu a udělej to tak.

tak to a:href to spojuje jako jednu barvu
co to je „a:href“?

Jak to mám udělat?
dokud nedodáš odkaz na živou ukázku, přesné odpovědi se asi nedočkáš.
Martin011
Profil
nejlepší je to vyřešit tak, že funkci a:href dáš jinou barvu, než tu, která je aktivní. A už tam jsou okraje.
Většina těch skriptů na stránkách mají externí stylopis, takže se tam nemůžu podívat.

Problém vyřešen.
panther
Profil
Martin011
že funkci a:href dáš jinou barvu
já funkci „a:href“ neznám.

Většina těch skriptů na stránkách mají externí stylopis
těmi skripty pravděpodobně myslíš „HTML kódy“. A že mají externí stylopis, čemu to vadí? V HTML je přilinkován, můžeš si jej zobrazit.
Bubák
Profil
dokud nedodáš odkaz na živou ukázku
Myslím, že v tomto případě to je zbytečné, protože podle výše uvedeného popisi jde o jakousi tabulkovou slátaninu. Bude to chtít smazat a začít znova.

Můžeš to udělat tak, jako na polopatě, nebo koukni na http://css.interval.cz/menu/, jestli tam něco nenajdeš, co by šlo přizpůsobit. Upravit pro tvé potřeby by šlo i http://teststranek.kvalitne.cz/menu4/
Martin011
Profil
Jo, tak díky moc. Příště budu muset dotaz lépe formulovat. Myslel jsem funkci a:hover, ne a:href. Ještě jednou díky.
Martin011
Profil
Když jsme u toho menu, chci se zeptat, jestli by se dalo udělat klasické hover menu, třeba jako na http://css.interval.cz/priklady/priklad-17-1.htm
,ale s tím, že ty vysouvací položky by byly v php. Takže by se u nich vždy zvýraznila aktivní položka. Jestli by se muselo něco přidat do php kódu nebo do css. Díky
panther
Profil
Martin011
že ty vysouvací položky by byly v php
ne. Ty budou vždy HTML + CSS.

Takže by se u nich vždy zvýraznila aktivní položka.
víš, co hledáš, tak hledej. Řešilo se to i zde na diskusi snad milionkrát. Tuším, že je to i v PHP FAQ, nejsem si jistý.
Martin011
Profil
Jj, tak díky za pomoc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: