Autor Zpráva
ctverecek
Profil
Zdravim, napsal jsem stranky a ve FF, Opere, Safari fungujou bez problemu...az na IE - opet! Nemohl by jste mi nekdo poradit co je v tomto kodu spatne. Nebo alespon poradit kvuli cemu IE nechce zobrazit stranku tak jak ma? Jde o domenu www.vyslystav.cz

/*rozvržení layoutu*/
body { 
  font-family: Calibri, sans-serif;
  font-size: 16.5px;
  color: black;
  margin: 0px; 
  background: #75c0eb; 
  text-align: center;} 
  
#content {  
  width: 908px;   
  margin: 1em auto;   /*zarovnani celeho webu na stred; jednotka EM je zavisla na velikosti fontu(nahore a dole); parametr auto nastavi okraje tak aby byli protilehle stejne(vlevo a vpravo)*/ 
  text-align: left;
  background: url('./images/repeat.png') repeat-y;} 
  
#header { 
  float: left;    
  width: 598px;
  height: 225px;
  background: url('./images/header.png') no-repeat;
  margin: 0px;
  }
  
#header_continue { 
  float: left; 
  width: 310px; 
  height: 225px;
  margin: 0px;
  } 
  
#leftboard { 
  float: left; 
  width: 176px; 
  margin: 0px; 
  background: url('./images/leftboard.png') no-repeat;
  text-align: center;
  min-height: 537px;} 
  
#mainboard { 
  width: 557px;
  float: left;
  margin: 0px; 
  background: url('./images/mainboard.png') no-repeat;
  min-height: 537px;} 

#mainboard_text { 
  margin: 10px;} 
  
#rightboard { 
  float: left; 
  width: 175px; 
  background: url('./images/rightboard.png') no-repeat;
  text-align: center;
  min-height: 537px;} 
  
#news { 
  position: relative;
  left: 9px; 
  background: url('./images/news.png') no-repeat;
  text-align: center;
  height: 350px;}

#news_text { 
  position: relative;
  top: 5px;
  left: -11px; 
  margin: 12px;
  font-size: 13px;}
    
#footer { 
  color: #242424;
  clear: both;
  height: 124px;
  line-height: 2em;       /*nastavuje vysku radky; jednotka EM je zavisla na velikosti fontu*/  
  text-align: center; 
  background: url('./images/footer.png') no-repeat;
  text-decoration: none;} 
  
#footer_text {
  position: relative;
  top: 93px;  
  } 
   
hr.cleaner { 
  clear:both; /*další prvek se vykreslí až po něm (určuje čekání na ukončení obtékaných prvků)*/
  display: none }
  
#menu ul{
  position: relative;
  left: 11px;
  margin: 0px;
  padding: 0px; 
  list-style-type: none;} /*zruseni tecek seznamu odkazu*/
 
#menu li{   
  margin-top: 10px;     /* mezeru menzi polozkama*/
  line-height: 2em;}    /*nastavuje vysku radky*/

#menu li a{  
  width: 155px;
  height: 32px;
  color: black;           /*bila barva pisma*/
  display: block;         /*aby se zobrazilo cele (blok) pozadi*/   
  background-image: url('./images/button.png');}

#menu a:hover{  
  width: 178px;
  height: 32px; 
  color: black;           /*cerna barva pisma*/
  display: block;         /*aby se zobrazilo cele (blok) pozadi*/
  background-image: url('./images/button2.png');}

#menu .active a{ 
  width: 178px;
  height: 32px; 
  color: black;           /*cerna barva pisma*/
  display: block;         /*aby se zobrazilo cele (blok) pozadi*/
  background-image: url('./images/button2.png');}
/*konec rozvržení layoutu*/
cistax
Profil
Nevím nevím, komu by se chtelo probírat tolika radkama kodu, nechces to trochu zestrucnit na polozky ktere se zobrazuji blba?
BTW: také existuje zapodmínkování:

<!--[if IE>
Prohlížeč je IE
<![endif]-->

kde by si mohl misto textu vlozit odkaz na externi stylopis, specialne pro IE. Kdyby si chtel vedet vic, jeden clanek je tu:

http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2007010701-css-hacky
ctverecek
Profil
Reaguji na cistax:

JJ o techto podminkach jsem uz taky neco cetl avsak napsal jsem tedy specialni CCS soubor pro IE (zmenil jsem obrazek v logu abych vyzkousel funkcnost).

<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta name="keywords" content="" />
    <meta name="description" content="" />
    <meta name="author" content="Pavel.Prochy@seznam.cz"/>
    <!--[if IE]>
      <link rel="stylesheet" type="text/css" href="./styleIE.css" />
    <![endif]-->
    <![if ! IE]>
      <link rel="stylesheet" type="text/css" href="./style.css" />
    <![endif]>  
</head>


kdyz pak stranky otevru v jinych browserech bezi v pohode...ale kdyz je otevru v IE tak mi prijde ze ty podminky nefungujou protoze se nezmeni obrazek v logu
ctverecek
Profil
nechces to trochu zestrucnit na polozky ktere se zobrazuji blba?

v IE 7 jde o tuhle cast kodu (leve menu na www.vyslystav.cz), nezobrazuji se spravne ty hovery a active:

#leftboard { 
  float: left; 
  width: 176px; 
  height: 537px;
  margin: 0px; 
  background: url('./images/leftboard.png') no-repeat;
  text-align: center;
  min-height: 537px;}

#menu ul{
  position: relative;
  left: 11px;
  margin: 0px;
  padding: 0px; 
  list-style-type: none;} /*zruseni tecek seznamu odkazu*/
 
#menu li{   
  margin-top: 10px;     /* mezeru menzi polozkama*/
  line-height: 2em;}    /*nastavuje vysku radky*/

#menu li a{  
  width: 155px;
  height: 32px;
  color: black;           /*bila barva pisma*/
  display: block;         /*aby se zobrazilo cele (blok) pozadi*/   
  background-image: url('./images/button.png');}

#menu a:hover{  
  width: 178px;
  height: 32px; 
  color: black;           /*cerna barva pisma*/
  display: block;         /*aby se zobrazilo cele (blok) pozadi*/
  background-image: url('./images/button2.png');}

#menu .active a{ 
  width: 178px;
  height: 32px; 
  color: black;           /*cerna barva pisma*/
  display: block;         /*aby se zobrazilo cele (blok) pozadi*/
  background-image: url('./images/button2.png');}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: