Autor Zpráva
Tomiiikkk
Profil *
Zdravím Vás, používám div display: table; a uvnitr dalsi div cel a row, bohužel se mi tato tabulka v IE7 nebo při zapnutí kompatibility v IE8 hodí do jednoho sloupce a ne tří tak jak to mám nastaveno, rád bych se zeptal, zda-li umí IE7 pracovat i se sloupecky pomocí divu. Děkuji
Bubák
Profil
IE7 tabulková hodnoty display neumí.
http://zdrojak.root.cz/zpravicky/ie8-umozni-designerum-pouzivat-css-tabulky/
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomiiikkka:
rád bych se zeptal, zda-li umí IE7 pracovat i se sloupecky pomocí divu
Samozřejmě, že umí. Bylo by asi divné, kdyby se sloupce na webu používaly až od příchodu Exploreru 8, ne?
Kde jsi vůbec narazil na „display: table“? Běžně se užívá float.
Tomiiikkk
Profil *
Chamurappi

Ahoj, no display table jsem někde viděl, že se to takto má používat, používám:

<div style="display: table;">
<div style="display: table-row;">
<div style="display: table-cell;">První sloupec</div>
<div style="display: table-cell;">Druhý sloupec</div>
<div style="display: table-cell;">Třetí sloupec</div>
</div>
</div>

Bohužel v IE7 mi to nefunguje :-( V IE8 a Forefoxu bez problémů :-( Tak fakt nevím jak to pro IE7 nahradit nebo tam mám něco špatně?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomiiikkka:
display table jsem někde viděl
Kde?

že se to takto má používat
Nemá a nepoužívá se to. Použij float.

I kdyby se layout dělal tabulkovými styly, je tam ten <div style="display: table-row"> zbytečně.
Tomiiikkk
Profil *
Chamurappi

Třeba tady ... http://www.w3schools.com/css/pr_class_display.asp

no float můžu použít a to tak, že budu dávat float: left ??? no u toho mi to právě dělá nepořádek, protože se mi některé další texty vkládají za tyto "sloupečky" a nehodí mi to na další řádek ... Musel jsem to vždycky udělat tak, že jsem pod to hodil display: table a bylo pak po problému.
habendorf
Profil
Tomiiikkk:
protože se mi některé další texty vkládají za tyto "sloupečky" a nehodí mi to na další řádek ...

Zjevně chybějící clear.
panther
Profil
Tomiiikkk
no u toho mi to právě dělá nepořádek, protože se mi některé další texty vkládají za tyto "sloupečky" a nehodí mi to na další řádek ...
clear: both?

Přečti si, jak funguje float a clear.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomiiikkka:
Zapomeň úplně, že „display: table“ existuje. Zapomeň i na w3schools.com, je tam strašná spousta nesmyslů a chyb — na odkázané stránce se např. píše, že většina hodnot vlastnosti „display“ (včetně „table“) nefunguje ve všech Explorerech včetně verze 8, což zjevně není pravda.

Na w3schools.com stejně nevidím napsáno, že by se tabulkový display měl používat.

no u toho mi to právě dělá nepořádek
Polofunkční obskurnosti vadí víc než nepořádek, který jde snadno opravit. Viz clear a Float a clear.

Musel jsem to vždycky udělat tak, že jsem pod to hodil display: table a bylo pak po problému.
Nebylo, když ti to nefungovalo v nejrozšířenějším prohlížeči.
Tomiiikkk
Profil *
Chamurappi

No právě fungovalo, ale OK, zkusím clear ;o) Díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: