Autor Zpráva
Yuhů
Profil
Jestliže máte na webu příklad svého problému, který chcete ukázat ostatním a poradit se,
velmi pomůže, když příklad předěláte tak, aby nepoužíval externí styly.
Dejte styl prosím přímo do souboru (tedy nejčastěji mezi značky <style> a </style>).

Když je příklad v jenom souboru, stačí často jeden pohled, a je jasno.

Když je příklad ve více souborech, musí si je řešitel všechny postahovat, což často přináší různé zmatky.

Také příklady chyb co nejvíc (ve vlastním zájmu) zjednodušte, ať v nich není moc zbytečností.
Bubák
Profil
Tahle Yuhůova užitečná rada tu není poprvé:
Používejte interní styly, prosím
Nox
Profil
Leč opakování matka moudrosti, ale ono je asi třeba to napsat u přidávání příspěvků, i tak si to asi nepřečtou všichni a ne všichni se tím budou řídit, lidi jsou holt divní živočichové...
Janci
Profil *
Myslím si že je to dobrá vec a rada pre tích čo s tím začínaju dať si svoj kód do <style></style> teda ukázať ho. Nebolo by to po prvý raz čo to už niekomu pomohlo.
Kubo2
Profil
ja súhlasím s Yuhůom, vážne som aj ja vždy veľmi napajedený, keď si otvorím zdroják, a nemám v ňom interný stylopis, lebo musím prechádzať kód a hľadať v ňom prepojenie (tag <link>, ak niekto náhodou nevie), ale to nie je všetko, čo som chcel.
Musím pochváliť Yuhůa, že všetky odkazy ( linky ) z tohto webu sa otvárajú do nového okna. Je skvelé, že furt nemusím vracať históriu, !GRATULUJEM! =)
Kubo2
Profil
nechávam si to posielať na mail
jenikkozak
Profil
Kubo2:
tag <link>, ak niekto náhodou nevie
Drtivá většina drtivé většiny této diskuse ví. Nepodceňuj nás. :)

ja súhlasím s Yuhůom, vážne som aj ja vždy veľmi napajedený, keď si otvorím zdroják, a nemám v ňom interný stylopis, lebo musím prechádzať kód
Yuhů psal o webech, které jsou zde na diskusi komentovány, ne o všech webech obecně.
Ovšem v dnešní době nové verze prohlížečů obsahují (či je možné je doinstalovat) funkce, které po kliknutí na prvek dokumentu zobrazí všechny styly, které se na něj vztahují, bez ohledu na to, v kolika externích souborech jsou umístěny. (Mám na mysli Firebug ve FF, Nástroje pro vývojáře v IE...) Není proto pro odpovídajícího uživatele problém zjistit, jak se které hodnoty jednotlivých vlastností přebíjejí a ve kterých zápisech (v kterých souborech) se vyskytují, a to v prvé fázi i bez přímého nahlížení do zdrojového kódu.
Str4wberry
Profil
No, jak už naznačil jenikkozak, v dnešní době by se možná více hodilo téma s popisem vývojářských nástrojů, které jsou ve všech dnešních prohlížečích přítomny. Osobně používám také občas nástroj pro zobrazení všech připojených stylů a tam je interní styl naopak na obtíž.

Ale myšlenka s doporučením maximálního zjednodušení je vhodná i nadále.
Kubo2
Profil
To jenikkozak:
Sorry, ja Vás nepodceňujem, ale na tenhle web chodia aj začátečníci, tak ako ja - veď ani ja sem tohle nevěděl, asi tak půlroka dozadu, ale učím sa rychle - jenže tahle diskuse není na to, aby sme se tu před druhými vytahovali, ale aby sme si co možno nejvíce radili, a musím uznat, že do našich radů se řadí i tých pár procent úplných začátečníků, co nevědí ani co je to skryté propojení.
[li]Kromě toho sem napsal, citujem "...ak niekto [u]náhodou[/u] nevie...", takže nevím co ti vadí .
Měj se.

ps. Nějak som sa rozpísal česky, inak som Slovák. Ale česky to znie tak viacej... nemám správne slovo.
Bubák
Profil
Nebylo by načase tuhle radu poslat na smetiště dějin? Pochází z dob, kdy v prohlížečích nebyly vývojářské nástroje.
Tohle vlákno je v CSS sekci na prvním, privilegovaném místě, coby "důležité téma", kdyby bylo normálně zapadlé, tak bych to ani nezmiňoval.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: