Autor Zpráva
tony2
Profil
Zdravím stáhl jsem si na netu hover menu ale ono mě trošku blbne aby to správně bylo posunuté (aby nalevo netrčel kus prázdného místa) to potřebuje mít v CSS
*{margin: 0;padding: 0;}

ale to mi bohužel rozhodí zbytek kódu a nenapadá mě jak to vyřešit jsem zkoušel něco s prioritama ale nefungovalo mě to.
Jo a tu máte celý dosavadní CSS kod
body {
background-color:#333333;
}
#okraje {
margin:0 auto;
width:619px;
background-color:#CCCCCC;
}
#obsah {
margin:0 auto;
width:575px;
}
#logo {
height:114px;
width:575px;
background-image:url('../img/logo.jpg');
}
#text {
min-height:600px;
background-color:#333333;
}
/* MENU */
#menu {width:575px;padding:5 auto; background-image:url('../img/menu.jpg')}
#menu li {float:left;list-style-type:none;}
#menu li a {display:block; height:24px;width: 110px;line-height:24px; text-align:center; text-decoration:none;color:#000;}
#menu li a:hover { background: #0E3D6F; color:#fff;}
#menu li ul {display:none;}
#menu li:hover ul { display:block; position:absolute; border: solid #F0F0F0; border-width:0 1px 1px 1px;}
#menu li:hover ul li { display:block; float:none; height:24px; width: 110px; border-top: 1px solid #F0F0F0;}
#menu li:hover ul li a {background:#fff;}
#menu li:hover ul li a:hover {background: #0E3D6F;color:#fff;}

fuckin
Profil
#menu {margin:0; padding:0;}
?

Vzdy bys mel vyresetovat vsechny hodnoty. Ted uz je pozde. Vyresetuj je(na netu je mnoho technik) a zacni od znovu, a nikdy kody nekopiruj, zkus si je prepsat aby sis uvedomil jak to funguje.
panther
Profil
fuckin
Vzdy bys mel vyresetovat vsechny hodnoty.
to je správná cesta do pekel, nedoporučuji.

tony2
to potřebuje mít v CSS ...
... a když budeš chtít mít na stránce formulář, tak už ho nikdy nedáš dohromady.

Resetuj vždy jen ty hodnoty, které skutečně potřebuješ, nikdy nic více.
tony2
Profil
Takže co bych měl udělat jo to
#menu {margin:0; padding:0;}

jsem zkoušel a nefungovalo
fuckin
Profil
tak potom to nenastavujes tomu menu, nastav to nadrazenemu nebo nejakemu prvku co to muze ovlivnovat.
panther
Profil
tony2
jsem zkoušel a nefungovalo
tak je to asi rozbité. Místo kódu sem dej celý odkaz na stránku, tohle by mělo fungovat, jestli jsem něco nepřehlédl.

Máš to až za tímto zápisem, kterým by sis ten padding mohl přebít? „#menu {width:575px;padding:5 auto; background-image:url('../img/menu.jpg')}“.
Mimochodem, na zápise padding: 5 auto; snad není vůbec nic dobře.
tony2
Profil
no ono stránku ještě nemám na webu ju zkouším na localhostu.No ale nahraju ju tam.
Tak tady to je www.andus.ic.cz/Andus2/
tony2
Profil
jo a vyšší prvek je ještě obsah ale v tom mám zase ty ostatní části webu jako text a logo... a ty mě to rozhazuje
fuckin
Profil
<script></script>
nemaji v body co delat

css styly dej do externiho souboru.

Jestli chces najit chybu tak zkus nejake vyvojarske nastroje. Napr Vyvojarske Nastroje v OPERE, nebo ve firefoxu napriklad firebug nebo web developer.
Bubák
Profil
fuckin
#menu {margin:0; padding:0;}
Resetovat margin a paddung DIVu, který má výchozí margin a padding nulový, to zanese jenom zbytečné nicnedělající smetí do kódu.

Ted uz je pozde.
Pokud bych chtěl resetovač použít jen omezeně, tak takto:
#menu * {margin:0; padding:0;}

Nikdy kódy nekopíruj, aby sis uvědomil, jak to funguje.

Ted uz je pozde.
Taková drobnost se dá kdykoliv jednoduše opravit, stačí si uvědomit, jak to funfuje, a vědět, že některé prohlížeče odsazují seznam levým marginem, jiné levým paddingem:
#menu ul {margin:0; padding:0;}

Jde to i takto, ale je to zbytečně ukecané:
#menu ul ul {margin-left:0; padding-left:0;}

Kdyz s tim nesouhlasis tak rekni duvod, a ne ze je to cesta do pekel.
Odůvodnění je třeba na http://latrine.dgx.cz/category/html-css/offset/5 i když důvodů je více, je to takový kanón na vrabce.

Moderátor Chamurappi: Další debata na téma resetování vlastností pokračuje v sousedním vlákně.
Bubák
Profil
fuckin
<script></script>
nemaji v body co delat

To sis vycucal z palce u nohy?
<script></script> vložím tam, kde ho potřebuju a ničemu to nevadí.
tony2
Profil
nejde to :( zkoušel jsem vše cos mi tu napsal.Možná mám ještě chybu někde v index.php mužete se na to podívat:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<head>    
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">              
  <meta name="language" content="czech, cs">              
  <title>Andus - project        
  </title>                  
  <style type="text/css" media="screen, projection">    @import "./soubory/des.css";               
  </style>     
</head>     
<body>                          
  <div id="okraje">    
    <div id="obsah">                                
  <div id="logo">  
  </div>           
  <div id="menu">
    <ul>
    <li><a href="#">Hlavní strana</a></li>
    <li><a href="#">Reference</a>
      <ul>
        <li><a href="#">Loga</a></li>
        <li><a href="#">3D</a></li>
        <li><a href="#">Webdesign</a></li>
      </ul>
    </li>
    <li><a href="#">Blog</a>
      <ul>
        <li><a href="#">PHP</a></li>
        <li><a href="#">CSS</a></li>
        <li><a href="#">C++</a></li>
      </ul>
    </li>
    <li><a href="#">Kontakt</a></li>		
  </ul>
  </div>
<div id="text">
<?php
    $page=$_GET["page"];
    $dir= array ('web/' , 'php/' , 'html/');
    $error_nenalez = 'web/404.php';
    $uvodni=$dir[0]."uvod.php"; 
    $obsah=count($dir);
    
   if (isset($page)) {     
for ($i=0; $i<$obsah; $i++){
       
if (file_exists($dir[$i].$page.".php")) { 
include($dir[$i].$page.".php"); 
break; 
}
else {
    if ( ($i==($obsah)-1) and (!file_exists($dir[$i].$page.".php")) ){
    include ($error_nenalez);
 } 
    else {continue;}        
  }
 }
}
   else {                            
    include  ($uvodni);
}
?> 
</div>
</div>
</div>
</body>
</html> 
fuckin
Profil
To sis vycucal z palce u nohy?
Samozrejme ze tam byt mohou, ale ty jeho patri do hlavicky. Jak muzes videt tak nema zadny styl zapisu takze mu aspon radim jak zacit a ne v tom met takovy bordel.
tony2
Profil
ty scripty ono je to tam zbytek jak sem předtím cosik nahrával a zapomněl jsem to při přepisování smazat
Bubák
Profil
nejde to :
Co nejde?
Nerozumím, já tu dal CSS a ty sem hodíš PHP. Nebo jsem něco špatně pochopil? Co ti nejde?
tony2
Profil
Prostě ono když tam hodím to *{...} tak mi to rozhodí zbytek webu.Jo a teď jsem si všiml že tam mám ještě něco asi špatně protože pod logem je obrázek s pozadím toho menu ale ten šedý okraj je tam asi 2 nebo 3násobný...
Bubák
Profil
tony2
Dal jsem na výběr tři varianty, znova sem dám tu, kterou v daném případě považuju na nejvhodnější:
#menu ul {margin:0; padding:0;}
Chamurappi
Profil
Reaguji na fuckina:
<script></script> nemaji v body co delat
Viz Rychlost načtení javascriptu odděleného od html.
Kvůli tobě dal tony2 skript před deklaraci kódování, to se mu může hodně vymstít v Exploreru 6 (a částečně i ve všech ostatních), pokud by ve skriptu pracoval s českými znaky.
tony2
Profil
Takže vidím že jste se pustili do hádky a nehodláte přestat tak sorry že sem vám dal tady důvod k hádání.Dále nějak se mi to podařilo a už vím čím to bylo.Menu nemělo udanou výšku tak mi to rozhazovalo ted už to jede v pohodě.
tony2
Profil
Ale přece by se mě ještě něco hodilo.
Jak nastavit aby ty položky byly uprostřed toho divu Menu (jak vertikálně tak horizontálně)
fuckin
Profil
Chamurappi
Nerekl sem aby to dal pred deklaraci kodovani. A nikde nevidim kod kde to tak udelal.

Tony2
Prvni google, pak se ptej.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=90412
Bubák
Profil
tony2
Sice od počátku nechápu, proč máš menu v DIVu a nestyluješ rovnou UL, ale dobrá, myslíš to takhle?
#menu ul {width: 440px; margin:  auto; padding: 9px 0;} 
#menu ul ul {padding: 0} 

edit: na prvním řádku jsem deklarovat outline pro #menu, bylo to jen pro mé ladění (zviditelnění)
tony2
Profil
Fuckine
ono jsem to jaksik nepochopil nemohli by ste mi to vysvětlit popř napsat ty 2 řádky co mám hodit tomu divu menu?
tony2
Profil
Díky Bubáku je to ve středu ale když mi to vyjede tak tam mám takovou bílou čáru která od toho vede napravo a pak nahoru...
tony2
Profil
Prosimtě Bubáku co tam je špatně že mi to ukazuje tu bílou čáru?
tony2
Profil
no to už je jedno vyřešil jsem to trošku jinak
Chamurappi
Profil
Reaguji na fuckina:
Ještě jsem si všiml…

css styly dej do externiho souboru
Řeší-li člověk nějaký problém, není to dobrý nápad. Ostatním pomůže, pokud vše vidí pohromadě — zvýší tak šanci, že dostane odpověď. V podobných situacích už to prosím nedoporučuj.
Bubák
Profil
„css styly dej do externiho souboru
Tam byly od počátku. fuckina asi zmátly přímé styly reklamní lišty webhostingu ic.cz.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: