Autor Zpráva
Giga
Profil *
Chcem sa opýtať na postup, ako vytvoriť css.
Jedná sa mi o proces prispôsobenia jednotlivým browserom.
Zatiaľ v tom plávam. Čo funguje v Opere nefunguje vo FireFoxe
a keď už si myslím, že to bude OK tak pozriem v IE a
"idem sa vešať". :(

To je naozaj potrebné písať extra css pre MSIE?
panther
Profil
Giga
Čo funguje v Opere nefunguje vo FireFoxe
například?

tak pozriem v IE a "idem sa vešať"
proč?

To je naozaj potrebné písať extra css pre MSIE?
pokud stylopis napíšeš pořádně, v drtivé většině případů ne. Teď nemyslím vlastnost height namísto min-height, který IE6 neumí, ale obecně.
Giga
Profil *
Do prvého div-u som vložil druhý.
V opere mal prvý div správnu výšku (podľa výšky vloženého).
Vo FireFoxe bolo potrebné zarovnať "čističom".
Šírka div-u v MSIE (pozeral som v 6) bola užšia ako v Opere a FF.
Margin: auto v MSIE nevystredí div ...
SwimX
Profil
Giga:
>„Margin: auto v MSIE nevystredí div ...
tam je potřeba nadřazenému prvku dát text-align: center; a v tom konrétním divu vyresetovat na text-align:left;

V opere mal prvý div správnu výšku (podľa výšky vloženého).
Vo FireFoxe bolo potrebné zarovnať "čističom".
Pokud floatuješ, je potřeba čistič vždy, že ti opera nějak udělá bez něj je pěkné, ale tomu nikdy nevěř.

Šírka div-u v MSIE (pozeral som v 6) bola užšia ako v Opere a FF.
6ka nák divně bere padding, aspoň co si tak vybavuju, normálně ho prohlížeče přičítaj k šířce, IE6 ho z ní ukrajuje. Nebo se pletu?
Giga
Profil *
Na toto všetko už som prišiel a poriešil.
čistič Opere neublížil ale pre MSIE mám nakoniec druhý .css a v PHP
podla browsera podstrkávam raz ten raz druhý .css
... a pýtam sa: Je to naozaj potrebné? ;-)
SwimX
Profil
Giga:
ukaž živou ukázku a uvidíme.
fuckin
Profil
podstrkavat css pomoci php je zbytecne pomale.
Pomoci selektovacich komentaru je to jednodussi a mnohonasobne rychlesi.
SwimX
Profil
fuckin:
mnohonásobně? no neřekl bych, vždyť je to jedna opdmínka a jedno echo s linkem na styli.
ale když pošle tu ukázku jeho stránek, tak na to kouknem, a třeba už nebudou potřeba :)
Bubák
Profil
Šírka div-u v MSIE (pozeral som v 6) bola užšia ako v Opere a FF.
Margin: auto v MSIE nevystredí div ...

Používáš quirk režim, jinak by ti už starý IE6 vycentroval blok a rozměry boxů by byly takové, jak ti přálo veličenstvo W3C.

Pokud nechceš použít standardní vykreslovací režim, tak rozměry boxů podle IE ve quirku v ostatních prohlížečích dostaneš tímto "zaříkavadlem":
* {
    box-sizing: border-box; /* Opera */
    -moz-box-sizing: border-box; /* Firefox */
    -webkit-box-sizing: border-box; /* Safari, Chrome */
}

Nejčistší řešení je tzv. matrjoška, ale na můj vkus moc kódu.
Další info: http://ie-brouci.dero.name/box-model.html
Plaváček
Profil
Giga

A abys nemusel tápat, zde je krásně přehledně zpracováno, co a jak který prohlížeč podporuje: http://www.quirksmode.org/compatibility.html
Giga
Profil *
Ale tu pribudlo reakcií :)
Za všetky ďakujem.

Ukážka toho, čo riešim (a zatiaľ si myslím, že som vyriešil :D ) je * tu *
Sú tam aj odkazy na jednotlivé vývojové etapy:
začal som (obľúbenou) Operou, pokračoval FireFoxom a končil u MSIE (6).
Neviem, ako je to s MSIE 7 a šírkou div-u paddingom a borderom, tak zatiaľ len testujem,
či je prehliadač MSIE a mením šírku...

Čo je to quirk? -- Idem študovať.
panther
Profil
Giga
Čo je to quirk?
studuj ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: