Autor Zpráva
AM
Profil *
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda lze toto: mám 2 css třídy, řekněme "cerna", "cervena", jedna definuje černé pozadí, druhá červené. Pokud dám ale obě najednou (tedy class="cerna cervena"), chtěl bych řekněme žluté pozadí.
Zkoušel jsem:
.cerna .cervena {
  background-color:#ff0;
}

Nefunguje.
Pochopitelně by bylo z hlediska CSS jednodušší vytvořit třetí třídu, HTML je ale generovaný přes složitější PHP skript skládající třídy k sobě a bylo by docela zjednodušující, kdyby to šlo vyřešit takto a nemusel jsem tam cpát další podmínky.
panther
Profil
AM
máš tam mezeru navíc:
.cerna.cervena {
  background-color:#ff0;
}
SwimX
Profil
AM:
<mimo-téma>
černá s červenou netvoří žlutou co já vím :)
</mimo-téma>
Bubák
Profil
SwimX
černá s červenou netvoří žlutou co já vím
Malé modré může být i velké červené Zdroj

panther
.cerna.cervena
Korektní zápis, ale nefunguje v IE6 a starších.

AM
.cerna .cervena
Platí pro cerna, ve krerém je cervena.
SwimX
Profil
Bubák:
Malé modré může být i velké červené
proč je to určeno mě? :) To spíš AMovi ne?

AM
nejlepší by bylo dát si tam novou třídu: zluta, jednak by vystihovala barvu :D a dvak (jak upozorňuje Bubák) by ti to běhalo i v IE6
AM
Profil *
panther
díky, to je ono.

SwimX
černá s červenou netvoří žlutou co já vím :)
nepovídej. potřeboval jsem poradit, jak v CSS udělat toto, a přišlo mi lepší pro názornost říkat černá, červená, žlutá, než psát "aby jedna třída dělala jednu věc druhá druhou a obě dohromady třetí". Pokud tě to uklidní, ve výsledu tam je světle červená, žlutá a světle žlutá.

Bubák
Korektní zápis, ale nefunguje v IE6 a starších.
To mě nepálí, nebude to veřejná webová stránka ale intranet a tam už snad IE6 nepoužívají (a i tak, jde jen o barvy a na funkčnosti to netratí).
SwimX
Profil
AM:
chápu, však jsem si jenom malinko rýpl :)
přesto dotaz: co brání použít třetí třídu?
panther
Profil
SwimX
přesto dotaz: co brání použít třetí třídu?
pokud by tam byly dlouhé definice, zbytečně by se soubor se styly natahoval. A pokud bych takových „dvojtříd“ bylo více, je to zbytečné.
AM_
Profil
SwimX
přesto dotaz: co brání použít třetí třídu?
psal jsem to už v úvodním příspěvku: HTML se generuje přes PHP a třídy se mu přidělují dynamicky - když se někde sejdou různé kombinace tříd, je jednodušší mít kombinace rovnou definované v CSS, než tam cpát jinou třídu.
Jednou větou - co tomu brání? nic, ale takhle je to jednodušší :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: