Autor Zpráva
gardener
Profil
Zdravím,
mám jeden dotaz, na adrese:Zde

jsem chtěl v horním menu použít obrázky, netuším ale proč mi prohlížeče vytváří mezi obrázky mezeru, když mám v CSS u img border: none?
Říkal jsem si, jestli to nemůže být způsobeno zarovnáním celého obsahu na střed, ale tím to způsobeno není.

Netuší někdo prosím, v čem by mohl být problém?

Díky za každou radu.
blackjoker
Profil
Problém bych čekal v mezeře mezi jednotlivými img (Pak to bude chtít resetovat ještě img).
Enyeus
Profil
Máš i padding a margin na 0?
EDIT: Tágy img musíš mít na jednom řádky. Zalomení řádků je jako mezera.
gardener
Profil
Ano, pading i margin je na 0, ale zpusobovaly to skutecne ty jednotlive radky...to jsem vubec netusil:)
Kazdopadne, jde s tim neco delat? Abych to mohl mit pod sebou? Treba zmenou z blokoveho na radkovy element?
blackjoker
Profil
Abych to mohl mit pod sebou?
K čemu je důležité, aby tagy byly pod sebou?
<img src="img/koncept_01.jpg" /><
img src="img/koncept_02.jpg" /><
img src="img/koncept_03.jpg" /><
img src="img/koncept_04.jpg" />
Bubák
Profil
Zdůvodnění je triviální, ba přímo jednoduché, odřádkování v kódu se interpretuje jako mezera.
Jedno z dalších řešení, schovat odřádkování do komentáře:
<img src="img/koncept_01.jpg" /><!--
-->img src="img/koncept_02.jpg" /><!--
-->img src="img/koncept_03.jpg" /><!--
-->img src="img/koncept_04.jpg" />

HTML nabízí ještě dvě možnosti, tabulku, vřele nedoporučuji a atribut align (obtékání).

Další možnosti skýtá CSS
Na pohled jednoduchá možnost je použít nulovou velikost fontu, takže mezera by měla nulovou šířku, ale některé prohlížeče mají nastavenou minimální velikost písma.
Též je možné dát obrázkům záporný margin o velikosti mezery a zarovnat obrázky:
#intro img {margin-right: -.25em; vertical-align: top;} 

A pak je tu nejjednodušší monžost, použít obtékání, zmíněné už dříve, ale deklarovat ho v CSS:
#intro img {float: left;} 

V jednoduchosti je...
gardener
Profil
o.k díky za vysvětlení..
SwimX
Profil
gardener
Bubák: „A pak je tu nejjednodušší monžost, použít obtékání, zmíněné už dříve, ale deklarovat ho v CSS:
a nezapomenout na ukončení obtékání, clear:. Viz: http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_12_archiv.html#1071056082
Bubák
Profil
SwimX
V tomto případě to není nutné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: