Autor Zpráva
Jiří Ketner
Profil *
Už si nevím rady...http://hernisvet.com/image.jpg zde k nahlédnutí....to černé je můj originální text ... nechci zveřejňovat web...
Potřeboval bych takto přesně nastylovat seznam odkazů v sortimentu...

Zde je css:
/* CSS Document */
body {
	background-color: White; background-image: url(img/bg.png); background-repeat: repeat-x; margin: 0; padding: 0; font-size: 16px; font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; text-align: center;
}

#top {
	width: 650px;
	margin: 0 auto;
	height: 65px;
}

#top h1, #top p {
	margin: 0 auto;
	color: #FFFFFF;
	font-family: "Franklin Gothic Medium", Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
}

#top h1 {
	font-size: 26pt;
	float: left;
	padding-top:40px;
}

#top p {
	font-size: 20pt;
	float: right;
	padding-top: 47px;
}

#stred {
	width: 556px;
	margin: 0 auto;
	position: relative; top: 69px;
}

#menu {
	position: relative; top: -240px; right: 390px;
	font-size: 10pt;
}

#menu ul {
list-style-type: none;
}

.sort {
	text-decoration: underline;
	font-size: 12pt;
	font-weight: bold;
}


Co potřebuji je, mám relativní pozicování celého sloupce menu vlevo, pak střed je pro safari, operu a firefox zarovnán na střed pomocí margin: 0 auto, pro IE je v body text-align:center a tady je ten problém, když vytvořím menu sortimentu, tak seznam (ul) se zarovnává automaticky na střed, když zadám do #menu text-align left, tak jelikož je pozice relativní a sloupec nemá rozměry, tak to úplně zmizí, nevím kam, a když zadám width: tak to zmizí taky...jak mám tedy zarovnat text do leva když vlastně sloupec nemá rozměry a není podle čeho zarovnavat...?? potřebuju poradit řešení, které je optimální pro všechny prohlížeče : safari, opera, firefox a IE. Nechci absolutní pozicování, jelikož by se to rozházelo při změně rozlišení myslím... Děkuji za rady! :)
Jiří Ketner
Profil *
Ještě dodatek: http://hernisvet.com/id.jpg
<style>/* CSS Document */
body {
	background-color: White; background-image: url(img/bg.png); background-repeat: repeat-x; margin: 0; padding: 0; font-size: 16px; font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; text-align: center;
}

#top {
	width: 650px;
	margin: 0 auto;
	height: 65px;
}

#top h1, #top p {
	margin: 0 auto;
	color: #FFFFFF;
	font-family: "Franklin Gothic Medium", Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
}

#top h1 {
	font-size: 26pt;
	float: left;
	padding-top:40px;
}

#top p {
	font-size: 20pt;
	float: right;
	padding-top: 47px;
}

#stred {
	width: 556px;
	margin: 0 auto;
	position:relative; top: -500px;
}

#menu {
	position: relative; top: 90px; right: 390px;
	font-size: 8pt;
}

#menu ul {
margin-top: 10px;
list-style-type: none;
}

#menu ul li a {
	color: #b60017;
	line-height: 10pt;
}

.sort {
	text-decoration: underline;
	font-size: 12pt;
	font-weight: bold;
}</style>
<body>
  <div id="top">
  <h1>bbbbb</h1>
  <p>- bbbb</p>
  </div>
  <div id="menu">
  <img src="img/bbbb.gif" alt="bbbb" /><br />
  <img src="img/gbb.gif" alt="bbbb" /><br />
  <img src="img/bbb.gif" alt="bbbb" /><br />
  <img src="img/bbbb.gif" alt="bbbb" /><br />
  <img src="img/bbbb.gif" alt="bbbb" /><br />
  <span class="sort">Zahrada:</span><br />
  <ul><li><a href="#">Sekačky</a></li>
      <li><a href="#">Traktory</a></li>
      <li><a href="#">Křovinořezy</a></li>
      <li><a href="#">Pily</a></li>
      <li><a href="#">Čerpadla</a></li>
      <li><a href="#">Sněhové Frézy</a></li>
      <li><a href="#">Zahradní nábytek</a></li>
      <li><a href="#">Zahrada - ostatní</a></li>
  </ul>
  <span class="sort">Bazény:</span>
  <ul><li><a href="#">Bazény nadzemní</a></li>
      <li><a href="#">Bazény zapuštěné</a></li>
      <li><a href="#">Bazénové příslušenství</a></li>
      <li><a href="#">Údržba bazénové vody</a></li>
  </ul>
  <span class="sort">Ostatní:</span>
  <ul><li><a href="#">Krbová kamna</a></li>
      <li><a href="#">Myčky</a></li>
      <li><a href="#">Ostatní</a></li>    
  </ul>    
  </div>
  <div id="stred"><img src="img/head.jpg" alt="bbbbb" />
  <h2>bbbb</h2>
  </div>
  
  </body>
</html>


Tak tady máte kod, bohuzel jsem si usmyslel, ze by melo být menu v kodu drive nez stred, tzn se mi rozhodila pozice stredu....jak ji mám relativne nastavit, abych ji mel vedle leveho sloupce ve stredu obrazovky...absolutne to nastavit nechci a kdyz dam margin: 0 auto tak mi to prejede az dolu pod to menu :(:( pokaždý je ten div stred o kousek bud vyse nebo niž...záleží na prohlížeči...:(:( Co teď? :) Díky za rady na oba dotazy :)
Shane
Profil
Jiří Ketner
Zkus tohle:

<style>
body {text-align:center;}
#obal {text-align:left;width:800px;margin:0 auto;position:relative;}
#top {background:coral;}
#menu {background:lime;width:200px;position:absolute;left:-200px;}
#stred {background:aqua;}
</style>
<body>
<div id="top">Text</div>
<div id="obal">
<div id="menu">Text</div>
<div id="stred">Text</div>
</div>
</body>


Zobrazí se to stejně ve Firefoxu, Opeře, Google Chrome i IE (5.5+). Pomohlo by ti to?
Jiří Ketner
Profil *
Ne stále je něco výš něco níž, někde je výš menu a někde ne....mrknu na to ještě zítra zas, teď už jedu pryč, ale rady posílejte dál :) díky
Bubák
Profil
ale rady posílejte dál :)
Bez adresy webu je to plýtvání časem.
Jiří Ketner
Profil *
web ještě není nahozen, pouze ho koduji...
Plaváček
Profil
Jiří Ketner

Zopakuji Bubákova slova: Bez adresy webu je to plýtvání časem.

A dodám. Plýtvání časem nejen tvým, ale i naším.
Jiří Ketner
Profil *
No dobrá tedy, zítra to hodím na hosting tak jak to je... a uvidí se více..
Jiří Ketner
Profil *
Tak se na to podívejte na mountfieldcz.cz ... potřebuju aby ten obrázek byl ve všech prohlížečích ve stejné výšce...v IE a Opeře (stejná výška) ale v safari a firefoxu(stejná výška) je to jinde - níž, a ještě potřebuju zarovnat ten seznam odkazů v sortimentu taky doleva :) díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: