« 1 2 »
Autor Zpráva
Spisweb
Profil *
mam firemny web, kde som vsetky objekty popozicoval kvoli IE a je to aj lahsie ako floatovanie..
Lenze ked scroolujem dole a hore tak sa preblikava niekde grafika.
Vo firefoxe jaks taks, ale napr, v IE 6 alebo Google chrome normalne sa najprv zobrazi farba pozadia a az potom sa vykresli grafika..
Neviem ci je to pozicivanim objektov.

Cely web ma ledva 1.73 KB (1,773 bytes)...
Nox
Profil
To je včetně všech obrázků a dalších přilinkovaných souborů?

Pokud je komplet stránka se všema souborama 1.73 KB a přitom je vidět načítání, tak změnit hosting, protože ta ty jedničky a nuly asi píšou ručně...

Jinak pozicování imho má nepostřehnutelný vliv na rychlost vykreslování

Ale psal si "grafika", tak asi ne...takže záleží podle mě spíš na tom, kolik zabírají obrázky a další soubory a na počtu requestů a rychlosti hostingu
Chamurappi
Profil
Reaguji na Spisweba:
Prosím o odkaz na živou ukázku. Nemá smysl hádat, co děláš špatně, a tomu jedinému konkrétnímu údaji, který uvádíš, moc nevěřím.
Spisweb
Profil *
Chamurappi
spisweb.sk

Hosting pouzivam websupport.sk, ale nie som s nimi vobec spokojny.
Take rozpravky co oni pisu, ze maximalna podpora a podobne, a na e-mail vam odpisu aj o tyzden a tak dalej.
tiso
Profil
Spisweb: „Cely web ma ledva 1.73 KB (1,773 bytes)...
Ja vidím niečo iné: http://tools.pingdom.com/fpt/?url=http://spisweb.sk//&id=1213589
SwimX
Profil
Spisweb:
celý web se mi načetl v mžiku, nevidím tvůj problém :)

tiso:
sice nemá 1,7KB ale pořád by to mělo mít:
Website information
Total loading time:
0.8 seconds
tiso
Profil
SwimX: prečo na mňa reaguješ?
Spisweb
Profil *
Tak kde je potom problem?

Skusali ste aj v IE 6 a Google chrome?
shaggy
Profil
Spisweb
Vo firefoxe aj v IE mi to skroluje bez problémov. Ale ak ti to robí problém nečudujem sa, ten kód je vyslovene odporný.

K hostingu - je to jeden z hostingov, ktoré používam, zatiaľ som spokojný aj s podporou (rýchlosťou odpovede). Ale ak si sa ich pýtal niečo podobné, ako tu na fóre, tak sa nečudujem, že neodpovedali (resp. že si dali na čas).

[ot]Je sranda, keď niekto kto ponúka tvorbu stránok urobí celý web cez absolútne pozície, pretože „je to aj lahsie ako floatovanie“. Kazíš dobré meno webdizajnérom, mal by si varovať klientov, že aj im urobíš taký "pekný" kód.[/ot]
Spisweb
Profil *
shaggy
Zase si tu?
Co stale mas proti mne, pozri sa radsej na svoje prace, je to humus.
Len podcenujes a urazas, mal by si radsej navstivit profesionalnu pomov, konkretne dobreho psychologa.

A nie neriesil som s hostingom tuto temu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Spisweba:
Skusali ste aj v IE 6 a Google chrome?
Čistokrevnou šestku tady nemám, takže problém nevidím, ale předpokládám, že by mohla brzdit ta PNG-záplata. Při takovémto sestavení stránky vůbec nepotřebuješ PNG s alfakanálem, použil bych na tvém místě neprůhledné PNG, mohlo by to pomoct.


Reaguji na shaggyho:
Kazíš dobré meno webdizajnérom
To je sice možné, ale víš, jak je někdy těžké přesvědčit člověka, aby sem dal odkaz na živou ukázku? Bude to v budoucnu ještě těžší, pokud se budeme tazatelům vysmívat.
shaggy
Profil
Chamurappi
Chamurappi - v živote by som si nedovolil vysmievať sa začiatočníkovi. Veľmi rád ho navediem na správnu cestu. Ale tamto sa tvári ako firma, ktorá ponúka webdizajn, čiže nie je začiatočník a podľa toho sa k nemu správam. A nevysmievam sa mu - iba som napísal, že kód je otrasný a nečudujem sa, ak to v niektorých prehliadačoch blbne. To je čistá pravda.
Ešte raz použijem prirovnanie - ak si dáte opraviť auto a automechanik sa začne pýtať ako na to a prečo mu nechce ísť auto s benzínovým motorom, keď tam nalial naftu... budete mu radiť a tolerovať ho? Alebo ho pošlete kade ľahšie, nech sa to najprv naučí a potom ponúka niečo, čo v tejto chvíli očividne nevie?

Spisweb
Nehodnotíme tu ani tvoj web a už vôbec nie moje weby, nikto sa na tvoj názor na moje stránky nepýtal. Ja som len napísal, že ten kód je zlý. Je to fakt, môžeš sa rozčuľovať ako len budeš chcieť, kód zostane zlým, otrasným. Ja ťa nepodceňujem, ja som iba zhodnotil tvoje kvality a schopnosti (reprezentované cez tvoj kód) - ak to vyzerá ako podceňovanie, nie je chyba vo mne.
Spisweb
Profil *
shaggy
V com vidis moj kod taky zly, otrasny.. ?
Viem ze tam mam este tagy <br /> a podobne, nato sa chystam, to prerobit.

Ale ked ty si zacal vytahovat karty proti mne, tak ja tiez ti nieco poviem. Mne sa zase tvoj kod nepaci, robis nevalidne stranky, vobec nevies formatovat kod, pouzivas este stare html tagy, co by malo byt nahradene css stylmi, ponukas SEO sluzby, ale nepouzivas SEO techniky, mozno to nevies, alebo proste neviem, na strankach to tak vyzera.

Tak sa mozes tiez rozculovat kolko chces. Hras sa na marchra ale myslim ze namna ani nemas.

Ani nikto sa nepytal na tvoje nazori voci mne.
shaggy
Profil
Spisweb
Ja nehovorím o tvojom HTML kóde ale o CSS - používať absolútne pozicovanie na celý web je dosť... "netradičné" (poznal som ešte jedného amatéra, ktorý to tak robil, prerábať po ňom web bola jedna radosť). Toto je jednoduchý web, som zvedavý, čo urobíš keď budeš musieť nakódovať niečo zložitejšie.

A poprosím, naozaj nehodnoť moje weby. Nikde SEO neponúkam (ale viem o ňom viac ako ty kedy budeš vedieť), staré html tagy používam (čo už, keď samotné html je staré), všetko čo má byť v štýloch je v štýloch, stránky sú väčšinou valídne (ale je mi to jedno) a kód nie je formátovaný hlavne preto, že je generovaný cez php (ale tiež mi to je jedno).
Ešte by ma zaujímali tie SEO techniky, ale to by sme boli OT. Mohol by si o tom niečo napísať do inej témy... pokojne si tu nájdi nejakú čo som založil (myslím, že ste mi tu hodnotili jeden-dva weby) a tam mi to napíš a ukáž mi aký som neschopný :-)
SwimX
Profil
Spisweb, shaggy:
ale no tak, přece se tu nebudem hádat :)

Spisweb:
Viem ze tam mam este tagy <br /> a podobne, nato sa chystam, to prerobit.
br není zlo, pokud jich nemáš patnáct za sebou :) a podle toho net zápisu soudím, že máš doctype xhtml, a stejně jako mime type odesíláš html, takže to je podle mě horší, než tam mít několik br. Prohlížeč pak musí všechny net zápisy odstraňovat.

absolutní pozicování je zlo, to by mělo být řešeno jinak, protože se to může (a dělá) zobrazovat špatně, atd.. nebudu vypisovat nevýhody, ty jsou popsány někde na netu.

robis nevalidne stranky
to nic neznamená, stránky můžou být nevalidní kůli kdejaké kravině (nevyplněný action u formuláře atd.) a přesto půjdou, todle není nic, co by rozhodlo o kvalitě stránek.

Doporuč&iuml;l bych zkusit zrušit absolutní pozicování, možná potom nebudou starší IEčka problíkávaat při scrollu, ale na 100% ti to nepovím :) + jak píše
Chamurappi:
že by mohla brzdit ta PNG-záplata

shaggy:
čo už, keď samotné html je staré
a co je tedy nové? snad ne XHTML s mime typem HTML, kde si to prohlížeč musí půlku věcí odmýšlet?
panther
Profil
SwimX
absolutní pozicování je zlo
stejně, jako se tvrdí, že „tabulky jsou zlo“.

S tímto výrazivem opatrně, zlo jsou absolutně pozicované layouty, stejně tak layouty tabulkové. Samotné pozicování je užitečné, víš-li, co dělá a jak se chová (předpokládám, že tak nějak jsi to chtěl napsat, jen, aby se toho někdo nechytl).
Chamurappi
Profil
Reaguji na shaggyho:
Já chápu, o co ti jde. Máš pravdu, ale tazatel o ni zjevně moc nestojí, s tím asi nehneš. Pan Spisweb byl tak hodný, že uvedl na požádání adresu, a za to si zaslouží trochu vstřícnosti. (I když hlavní zájem na nalezení problému má on sám, není jediný, koho to zajímá.)

používať absolútne pozicovanie na celý web je dosť... "netradičné"
www.jakpsatweb.cz — zkoumal jsi někdy, jak je stavěný tento layout?
Lepší by bylo zmínit, proč je absolutní pozicování zrovna v tomto případě špatné.


Reaguji na Spisweba:
Mne sa zase tvoj kod nepaci, robis nevalidne stranky
Ty snad ne?

Hras sa na marchra ale myslim ze namna ani nemas.
I kdyby shaggy nabízel něco, co neumí, nijak to nezmění tvoji situaci.
Budeš-li pokračovat v debatě tímto způsobem, všichni se vykašlou na to, aby ti radili.

Co kdybys raději odpověděl na moji radu?


Reaguji na SwimXe:
Prohlížeč pak musí všechny net zápisy odstraňovat.
Bude je ignorovat. Podobně, jako ignoruje bílé znaky. Nijak postřehnutelně ho to nezbrzí, ani nenaštve. Je to jen program.

a co je tedy nové?
Shaggymu to opravdu nemusíš vysvětlovat, ten má oči otevřené :-)
Spisweb
Profil *
SwimX
Vidim ze vy ste tu uz dobry kamosi.

A co je natom validne?

font-decoration: none;

To je novinka z CSS 3? Neviem presne, nevidel som este take, nepouzivam, mozno text-decoration:none.
Samozrejme, ja validitu neodsuzujem, ale ani sa neriadim podla w3c nejako ...


Ja som najprv mal nafloatovane, ale v IE 6 to blblo. A fakt sa mi nechcelo robit externe styly pre IE 6.
Tak som to cele napozicoval a je to ok.

Vy este podporujete IE 6? Ja premyslam ze uz prestanem podporovat IE 6 a nizsie.


Ja som na jeho stranky pozeral len okrajovo, nepozeral som nato hlbsie.

Nechcem sirit zase flame tak to uz nechajme tak.
Len ma rozculuje toto, ze ten chlapes vsade kde pride robi flame.
panther
Profil
Spisweb
Vy este podporujete IE 6?
ano.

Ja premyslam ze uz prestanem podporovat IE 6 a nizsie.
můžeš. Chceš-li odstřihnout cca 20% lidí.

ale v IE 6 to blblo
to bys jako ten, kdo nabízí kodérské služby, měl snadno spravit, ne? Tipoval bych to na double-margin bug.

A co je natom validne?
ty ses nikdy nepřepsal, že?

Vidim ze vy ste tu uz dobry kamosi.
ani ne, jen lidé trochu zběhlí v problematice, mívají často stejné, správné, názory
Spisweb
Profil *
Ja si dam rad poradit, ale ked raz niekto uraza:

Shaggy:
Kazíš dobré meno webdizajnérom, mal by si varovať klientov, že aj im urobíš taký "pekný" kód.[/ot]

Tak si to len tak nenecham.

Keby radsej napisal nieco v style: Vies ja by som ti poradil toto spravit tak, a toto by mohlo byt takto..tak by som to jasne ze brat. Ale takyto pristup nemam rad.
Plaváček
Profil
Spisweb

Problém, který jsi zmínil ve svém prvním příspěvku, má s největší pravděpodobností na svědomí použití behavior (slavný iepngfix.htc). Pokud už hodláš používat PNG s průhledností, ačkoliv v tomto případě to nemá žádný smysl, zkus raději použít mnou ověřený Superleight http://24ways.org/2007/supersleight-transparent-png-in-ie6 nebo IE png fix od Twin Helix (zde: http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/demo/ ). Potíže by měly zmizet.

Absolutní pozicování u tohoto layoutu je zbytečné a může se brzy stát kontraproduktivním, protože nastavuješ obsahovým blokům pevnou výšku. S ohledem na fakt, že absolutně pozicované bloky se vzájemně neovlivňují, budeš muset, když ne teď, tak v budoucnu, řešit problém s přetékáním textu (třeba až ti přibudou reference). Ostatně už nyní, když si trochu zvětším písmo, vyrobíš mi ve Firefoxu jeden zbytečný posuvník navíc a text úvodní stránky ti přeteče do patičky. Doporučuji vyzkoušet.

Přitom nechat plavat vedle sebe dva boxy a ošetřit pro IE 6 double margin bug, který ti pravděpodobně dělal potíže, je hračka a otázka přidání jedné definice do CSS (viz http://ie-brouci.dero.name/double-margin.html ).
Spisweb
Profil *
Plaváček
Dakujem ti velmi pekne za odpoved, velmi si mi pomohol.
Prerobim to na float.

Ale priehladnost praveze ma zmysel. Je to pre hover efekt pri hornom menu.
Bubák
Profil
panther
S tímto výrazivem opatrně, zlo jsou absolutně pozicované layouty

Yuhů www.30minut.cz/dusan-janovsky-staticke-stranky-jsou-dobrym-zakladem-webovych-vyvojaru/
Já mám moc rád pozicování a nesnáším obtékání. Je to věc názoru, jenom mi to nikdy nesedlo. Pokud by mi někdo udělal design obtékáním, uměl bych s ním špatně pracovat.
Ale je fakt, že spisweb.sk má layout udělaný špatně, říkám tomu "lepení obdélníčků".

Spisweb
Ale priehladnost praveze ma zmysel. Je to pre hover efekt pri hornom menu.
Stačí 5 minut práce v grafickém editoru a obejdu se bez průsvitného PNG.
panther
Profil
Bubák
odkazovaný článek na 30minut.cz znám, ale Yuhů narozdíl od Spisweba ví, jak se pozicovaný layout chová a umí s ním pořádně pracovat.

Ale to bychom se mohli dostat k jiným věcem, na které je vícero pohledů, raději toho nechme, dokud je čas :-)
Spisweb
Profil *
Tak som to cele prepisal.
Uz sa nevyskytuju ziadne problemy s odozvou.

Dokonca nevadia ani png s alpha kanalom ci iepngfix.
Problem bol s pozicovanim.

Este keby mohol niekto poradit.
Validoval som stranku cez http://validator.w3.org/, konkretne mam vsetko validne, len pri spisweb.sk/objednavka.html mi validator hlasi ze nemam deklarovane cols a rows.. Odkedy su tieto tagy povinne? Nakolko s tabulkami nepracujem casto tak neviem.
Pomoze ked dam len cols="", rows="" ?

A dalej este pri kontakt.html, mi validator teraz dal vela chyb.
Zasa tabulky.

Mam to zle nakodovane?

Dik.
SwimX
Profil
Spisweb:
Mam to zle nakodovane?
To nepoznáš validátorem. Ten ti jen nahláší chyby vůči nějakým "pravidlům"

pri spisweb.sk/objednavka.html mi validator hlasi ze nemam deklarovane cols a rows
nemáš je u textarey, ne u tabulky. Být tebou, nechám to být.

A dalej este pri kontakt.html, mi validator teraz dal vela chyb.
chyby jsou: col a rows u textarey, a u všech inputů ti chybí <input .... /> chybí tam podle oficiálního validátoru, protože se tváříš jako že píšeš XHTML.
Spisweb
Profil *
SwimX
Dakujem ti, uz to mam opravene.
textarea sa da tiez ukoncit skratenym zapisom? />
SwimX
Profil
Spisweb:
ne, textarea je přece ukončena </textarea> není třeba psát koncové lomítko, které patří jen do nepárových tagů (patří / nepatří, hádal bych se:))
Chamurappi
Profil
Reaguji na Spisweba:
textarea sa da tiez ukoncit skratenym zapisom? />
V XHTML ano. V HTML ne. Ty užíváš HTML, nehledě na <!doctype>. Oficiálnímu validátoru (který na <!doctype> hledí) nebude „<textarea />“ vůbec vadit, prohlížeče to ale nepochopí.
Spisweb
Profil *
Chamurappi

Ja viem ale ked pouzijem spravny content type, tak to IE 6 nepochopi.
Ved to funguje aj tak :)

„textarea sa da tiez ukoncit skratenym zapisom? />“
V XHTML ano. V HTML ne.


<textarea id="textarea" name="textarea" />

Takto si myslel skrateny zapis? Lebo to nefunguje.
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: