Autor Zpráva
masterix
Profil *
Dobry den, resim takovy problem.. je skoro hotova stranka ktera ma svoje pozadi i rozmisteni divu.. ale ja bych rad pridal obrazek na spodek stranky (treba neco jako trava ktera de ze spodu) a je mi jedno jestli se bude rolovat se strankou nebo bude prifixovana uplne na spod stranky.. zkousel sem vytvorit div, dat mu absolutni pozicovani.. ale kdyz ho roztahnu na 100%/100% tak se mi obevi na strance horizontalni scrollbar a kdyz dam 99%/99% tak se zase neroztahne uplně přes celou stránku (zustane tam asi 2mm mezera)..zkousel sem i overflow hidden ruzne background-attachment ale dycky mi neco nefungovalo proste nejsem schopnej to dat nak dohromady : P neni nejakej univerzalni navod treba nak roztahnout bunku tabulky pres celou stranku apod ? dekuji
panther
Profil
masterix
proč přidávat další elementy? Dej ten obrázek na pozadí nějakého již existujícího, třeba html nebo body.
SwimX
Profil
masterix
http://weblog.plavacek.net/2005-02.html#1108716997

panther
obrázek na pozadí html se mi nechtěl zobrazit v IE.
panther
Profil
SwimX
obrázek na pozadí html se mi nechtěl zobrazit v IE.
měl bys konkrétní příklad? Nepřekrývalo ti pozadí definované pro „html“ něco jiného (třeba pozadí pro body)? Mě to totiž funguje (bavíme-li se o IE, testováno na IE5.5-8/Win).
Plaváček
Profil
panther

Jistě, v IE to funguje vcelku v pohodě. Problém budeš mít určitě ve Firefoxu díky definici height 100% pro element HTML. Vyzkoušej si to s delším obsahem (stránkou, která bude vyšší než okno prohlížeče).

Ještě doplním, pokud definici výšky vynecháš, nebude ti na HTML obrázek na pozadí fungovat (ale barva pozadí šlapat bude). Ostatně, jen tak bokem - http://www.sitepoint.com/blogs/2009/02/11/styling-the-html-and-body-elements/ zajímavá metoda, jak se obejít bez zbytečných DIVů.
SwimX
Profil
Plaváček:
pokud definici výšky vynecháš, nebude ti na HTML obrázek na pozadí fungovat (ale barva pozadí šlapat bude)
to se mi přesně stalo, v IE, Opera a FF šly. Nakonec jsem to vyřešil právě tím zbytečným divem :)
masterix
Profil *
Dekuji ale porad s tim bojuji :)
mam zhruba index.php:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01">
<? require "php_scripts/functions.php"; ?>
<? require "php_scripts/dbconnect.php"; ?>
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <link rel="stylesheet" href="css/default.css">   
  <title>stranka</title>
  </head>
  <body>
 <div id="containerShadow">
  /* WZ REKLAMA */  
   <div id="main">

  <div id="head">
    <? include "include_layout/head.php"; ?>
  </div><!-- head -->
  
  <div id="container">
    <? ukazclanek() ?>
  </div><!-- container -->
  
  </div><!-- main -->

<div id="shadow">
</div><!-- shadow -->

</div><!-- containerShadow -->
  </body>
</html>




a css mam nejak takto:
html {
	height: 100%;
}
body  {
	height: 100%;
background:#333333 url(../img/bg.gif) repeat; 
}

#main {margin:auto; width:100%; margin-top:100px;}

#shadow {
	width: 100%;
	height: 60px;
	overflow: hidden;
	position: absolute;
	bottom: 0;
	left: 0;
	background: #facf00 url("../img/stin.png") repeat-x;
	/*background-attachment: fixed;*/
}

#containerShadow {
	width:100%; 
	margin: 0 auto;
	min-height:100%; 
	height:100%;
	position:relative;
}

body>#shadow {
 height: auto;
 } /* Opera 9.5+  hack*/

...
...


vsiml jsem si ze mi margin u #main ovlivnuje (posunuje dolu) #shadow : ( .. a ikdyz ho zakomentuju tak je porad videt vertikalni scroll a paticka neni uplne na 100% sirku okna..

kdyz minimalizuju/maximalizuju okno nebo ho rucne 'resizuju' tak se paticka drzi dole..

kdyz je ale text delsi (napr vypis z database presahuje vysku prohlizece) tak paticka se pritiskne na spodek okna ale pri scrollu se jakoby zavesi uprostred stranky (ja bych rad aby vzdy byla vespod okna a nebo aby byla uplne na konci tzn ze kdyz je moc textu aby se hodila rovnou pod nej na konec stranky )

prosim kdyby ste me jeste trosku postouchli protoze je to pro me moc dulezity dekuji :P
masterix
Profil *
zapomel jsem rict ze obrazek ktery se ma drzet vespod je v #shadow (napodobenina #footer) a to je obalene #containerShadow(napodobenina #main)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: