Autor Zpráva
Senky
Profil
Zdravím. Veľa krát sa to už síce rozoberalo, avšak ja mám nejaký divný problém...
Mám form:
<form action="index.php?action=login" method="post">
		<div>
			<label for="user">
				<strong >Užívateľské meno:</strong>
				<span ><input id="user" name="user" class="text" type="text" value="" /></span>
			</label>
			<label for="password">

				<strong >Heslo:</strong>
				<span ><input name="clear" type="hidden" value="true" /><input id="password" name="password" class="text" type="password" /></span>
			</label>
<input type="submit" value="" id="login-btn-input" />
			<br style="clear:both;"/>
			<label for="cookie" style="text-align:right;">
					<input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="true"  />
					Trvalo prihlásiť
			</label>
		</div>

	</form>

Problém je však v tom, že tento form nie je môj, ale ja chcem urobiť skript, ktorý vyplní polia user a password a zaškrtne cookie. Pri zaškrtnutí a pridaní hasla nie je problém:
  document.getElementById("password").value=prompt("Heslo:");
  document.getElementById("cookie").checked=true;

ale pri zmenení value v user mi to nechce fungovať tak, ako pri hesle.
Ako sa dá teda zmeniť hodnota input-u cez JavaScript použitím prompt?
Vopred ďakujem za odpovede
Chamurappi
Profil
Reaguji na Senkyho:
ale pri zmenení value v user mi to nechce fungovať tak, ako pri hesle
V uvedeném kódu nevidím nic, co by to mohlo způsobovat. Prosím o odkaz na živou ukázku.
peta
Profil
document.getElementById("password").value=prompt("Heslo:");
1. Prompt je default zablokovan v IE.
2. Podle mych pokusu je Prompt ulozen mezi timery. Z cehoz plyne, ze dvojnasobne volani promptu se muze vzajemne pobit. Nadefinoval bych si pro to vlastni funkci prompt.
Ale samozrejme je to kodove spravne a melo by to byt funkcni. Jen proste povazuji prompt za nespolehlive.

document.getElementById("cookie").checked=true;
checked ma hodnotu "checked" / "" , true hodnota neexistuje

type="checkbox" name="cookie" value="true"
Ostatne na tohle musi validator kricet. Zkousel jsi nekdy validator?
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
document.getElementById("cookie").checked=true;
checked ma hodnotu "checked" / "" , true hodnota neexistuje
Dolož to ukázkou. Já už ti dokázal opak, několikrát jsem ti to vysvětloval, pořád nejsi schopen to pochopit. Až příště zopakuješ tento blábol, příspěvek ti smažu. Protože jsi buď natvrdlý, nebo úmyslně škodíš.

Podle mych pokusu je Prompt ulozen mezi timery.
Dolož to ukázkou.

type="checkbox" name="cookie" value="true"
Ostatne na tohle musi validator kricet.
Dolož to ukázkou. Nemusí a nebude.
_es
Profil
peta
checked ma hodnotu "checked" / "" , true hodnota neexistuje

Aké hodnoty nadobúda vlastnosť checked si môžeš overiť priamo na tejto stránke:
Skopíruj do adresového riadku tento kód:
javascript:alert(document.getElementById("disbbcode").checked);
a potvrď enter.
Potom zaškrtni "zakázat formátovaní" a urob znova to isté.
peta
Profil
_es :))))
document.getElementById("disbbcode").checked
je totez jako napsat
alert(document.getElementById)
tez ti to napise true, pokud ta funkce existuje

document.getElementById("disbbcode").checked
ti napise true, pokud hodnota promenne nabyva true hodnot
false = 0 = ''
true = 1 = 'cokoliv'
http://bordel.webylon.info/checked-disabled.html :)

Chamurappi
type="checkbox" name="cookie" value="true"
// a, sory za mystifikaci :) value je value, checked je zas neco jineho :)

document.getElementById("cookie").checked=true;
zajimave, uz opravili bugy :) Tvuj priklad samozrejme nic nedokazuje, ale z toho "nebude" jsem si vyrobil priklad na zaskrtavani a opravdu to funguje i v IE8 i FF3.5

Dobra, v tom pripade pockam na ukazku. Maximalne se mi nezda jeste id="login-btn-input" , ale to na problem nema vliv.
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
alert(document.getElementById)
tez ti to napise true, pokud ta funkce existuje
To je blábol. Zkus si to.

zajimave, uz opravili bugy :)
Jaké bugy? V jakých verzích?

Tvuj priklad samozrejme nic nedokazuje
Jsi tu jediný, kdo si to myslí. Nejsi schopen žádným způsobem dokázat, že vlastnost checked funguje tak, jak tvrdíš.
Nemá smysl ti nic vysvětlovat. Až se příště pokusíš škodit, smažu tě.
_es
Profil
peta
Tak teda napíš, aký výraz treba použiť, aby sa v tom jednoduchom JavaScriptovom odkaze zobrazila podľa teba správna hodnota vlastnosti checked toho prvku.
Môžeš si aj zobrazíť, aký má tá vlastnosť typ:
javascript:var o=document.getElementById("disbbcode"); alert(o.checked + ", " + typeof o.checked);

Na rozdiel od inej vlastnosti iného typu:
javascript:var o=document.getElementById("disbbcode"); alert(o.value + ", " + typeof o.value);

Alebo si môžeš pozrieť vlastnosť checked v nejakej staršej dokumentácii.
_es
Profil
ti napise true, pokud hodnota promenne nabyva true hodnot
Hodnota true je len jedna.
Za istých okolností nastáva automatický prevod na iné typy, preto platí že true==1, no už neplatí, že true===1
Podobne aj funkcia alert automaticky prevedie hodnotu true na reťazec "true" a hodnotu false na reťazec "false" ako v tom JS odkaze.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0