Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jack06 Profil |
#1 · Zasláno: 20. 9. 2009, 12:26:12
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Budu odesílat formulář :
Jméno, Text A chtěl bych to pomocí Jquery. Jde mi o to jak to napsat, aby když třeba zadá špatné jméno tak v php souboru, který přez ajax bude provádět mohu udělat výstup: print "Uživatel XXX neexistuje"; exit; V tom případě by pole zůstala vyplněná, aby mohl jen zmenit nick, a enbo druhý případ: print "Zpráva byla úspěšně odeslána."; exit; Pak aby se pole smazali. Nevím jak toho pomocí jquery dosáhnnout. děkuji za pomoc. Formulář by vapadat cca takto: <form id="vzkaz" method="post"> <input type="text" name="komu"> <textarea name="text">Pište text</textarea> <input type="submit" name="submit" value="odeslat"> </form> |
||
Kalby Profil |
#2 · Zasláno: 20. 9. 2009, 14:44:48 · Upravil/a: Kalby
no submitu das aby po kliknuti zavolal funkci ktera bude vypadat nejak takhle
$("submit").click(function () { $.ajax({ type: "POST", url: "nazev tvyho souboru.php", data: "komu=tady vyber z inputu text komy, success: function(msg){ $("div#zprava").text( "Odeslana"); } }); }); neni to uplne dotazeny ale tudy muze vest cesta... podivej se na ajaxovy funkce jquery http://docs.jquery.com/Ajax |
||
Jack06 Profil |
#3 · Zasláno: 20. 9. 2009, 18:56:41
Kalby
Jde o to že já budu mít výstup: 1 - vše proběhlo v pořádku vzakz se odeslal 2 - nick neexistuje zpráva se neodeslala když jednička tak se všechny pole hodí defaultvalue když dvojka pole zůstanou vyplněný aby si je mohl je změnit |
||
blaaablaaa Profil |
#4 · Zasláno: 21. 9. 2009, 15:04:41
JS:
$.post("xxx.php", { data : 'k_odeslani' }, function(data){ alert(data.text); if ( data.ret == 1 ) { //vymaz inputy } }, 'json'); PHP: $return = array(); if ( ) { $return["ret"] = 1; $return["text"] = "OK, odeslano"; } else { $return["ret"] = 0; $return["text"] = "Chyba"; } echo json_encode($return); |
||
Jack06 Profil |
#5 · Zasláno: 21. 9. 2009, 19:49:25
Zkoušel jsem toto: a nevím proč, ale nejde mi to :-(
: js: print " <script type=\"text/JavaScript\"> $(document).ready(function(){ $(\"form#mes_form\").submit(function(){ $.post(\"sp-message.php\",{ message: $(\"#msg_inp\").val(), u_to: $(\"#msg_tou\").val(), action: \"post_msg\", }, function(data) { alert(data.message); if ( data.ret == 1 ) { alert(data.text); } }, 'json'); }); }); </script> "; a php: if(@$action == "post_msg") { foreach($_POST as $key => $value) { $$key = $db->real_escape_string($value); } echo json_encode($message); } A vůbec mi to nereaguje na stusknutí submitu ve formuláři: print "<form id=\"mes_form\">"; print "<table id=\"messanger\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">"; print "<tr><td>Komu:</td><td class=\"i-left\"><input type=\"text\" id=\"msg_tou\" class=\"input\"></td></tr>"; print "<tr><td colspan=\"2\"><textarea id=\"msg_inp\" cols=\"50\" rows=\"10\"></textarea></td></tr>"; print "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"create_new\" value=\"Odeslat\" id=\"submit\"></td><td></td></tr>"; print "</table>"; print "</form>"; |
||
blaaablaaa Profil |
#6 · Zasláno: 22. 9. 2009, 08:18:15
if(isset($_POST["action"]) && $_POST["action"] == "post_msg") { foreach($_POST as $key => $value) { $$key = $db->real_escape_string($value); } echo json_encode(array("message" => $message)); } kdzytak se podivej, co ti vraci v "data" (na chvilku vypni json) |
||
Jack06 Profil |
#7 · Zasláno: 22. 9. 2009, 20:47:35
blaaablaaa
Tak díky vyřešeno já jsem měl ještě podmínku na input name submit takže proto to nešlo :-) Díky moc |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0